[vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]امروزه داروهای زیادی برای درمان استرس و اضطراب در بازار وجود دارد. زمانی که شما به روانشناس، تراپیست و روانپزشک مراجعه میکنید، سریعاً این داروها را برای شما تجویز میکنند و ما هم به عنوان مصرف کننده آنها را سریع تهیه کرده و مصرف میکنیم. دلیل این کار هم مشخص است، مایلیم که سریعتر استرس و اضطراب را از بین ببریم تا بتوانیم به زندگی عادی خود برگردیم. با این وجود بهتر است بدانیم که اغلب این داروها عوارض جانبی زیادی دارند.
طبق تعریف موجود در ویکی پدیا، اضطراب، پریشانی، تشویش یا دلشوره (به انگلیسی Anxiety) عبارت است از یک احساس منتشر، ناخوشایند و مبهم هراس و نگرانی با منشأ ناشناخته، که به فرد دست میدهد و شامل عدم اطمینان، درماندگی و برانگیختگی فیزیولوژیکی است.
وقوع مجدد موقعیتهایی که قبلاً استرسزا بودهاند یا طی آنها به فرد آسیب رسیدهاست باعث اضطراب در افراد میشود.
همهٔ انسانها در زندگی خود دچار اضطراب میشوند، ولی اضطراب مزمن و شدید غیرعادی و مشکلساز است.
تحقیقات و بررسیها نشان میدهند که اضطراب در طبقات کمدرآمد و افراد میانسال و سالخورده نسبت به بقیه افراد بیشتر دیده میشود.
افسردگی میتواند فرد را غمگین و بی انگیزه کند تا آنجا که فرد برای ترک خانه یا بدتر از آن، حتی بلند شدن از رختخواب هیچ میلی نداشته باشد. وقتی افسردگی شروع میشود، میتوانید گوشه گیر شوید و بدون هیچ دلیلی گریه کنید.
افسردگی میتواند اشتهای شما، زندگی اجتماعی شما و میل شما به زندگی را کاهش دهد و سایر جنبههای اجتماعی زندگی شما را نیز تحت تاثیر قرار دهد.
راههای زیادی برای درمان موفقیت آمیز اضطراب و افسردگی با داروها و تکنیکهای درمانی وجود دارد.
یکی از این راهها استفاده از گیاهان دارویی است. گیاهانی وجود دارند که میتوانند به شما کمک کنند تا با اضطراب و افسردگی مقابله کنید و یک زندگی شاد و از نظر روانی سالم داشته باشید.
ساینتیفیک امریکن در گزارشی نوشته است مردم به دلیل هزینه بالای نسخهها، عوارض جانبی ناشی از داروهای تجویز شده و این واقعیت که داروهای شیمیایی برای همه افراد یکسان عمل نمی کنند، به مصرف داروهای طبیعی روی آوردهاند.
طی تحقیقات انجام شده، نشان داده شده است که گیاهان دارویی مانند اسطوخودوس، زعفران، گل ساعتی، جینسینگ و بابونه تأثیرات مثبتی روی درمان و کنترل استرس و اضطراب دارند.
ذکر این نکته بسیار مهم است؛ شما باید بدانید که استفاده از گیاهان دارویی یک راه حل سریع نیست، اما به مرور زمان میتواند بر سلامت روان شما تأثیر مثبت بگذارد. بدون اینکه عارضه جانبی جدی و خطرناکی داشته باشد ( به شرط مصرف درست). [/vc_column_text][vc_cta h2=”فهرست” txt_align=”right”]آنچه که در این مقاله میخوانید:
[/vc_cta][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]در تصویر زیر برخی از علائم شایع استرس را مشاهده میکنید:
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” el_id=”جینسینگ”][vc_column][vc_column_text]
فهرست محتوایی
شاه گیاه جینسینگ و مقابله با استرس:
ثابت شده که جینسینگ آسیایی اثرات متنوعی بر سیستم عصبی مرکزی بدن دارد. از میان این اثرات مهم میتوان به تقویت روحیه و افزایش سطح انرژی انسان اشاره نمود. علاوه بر اینها، آداپتوژنهای موجود در این ریشه گیاهی مفید قادر هستند سطح هورمونهای بدن را تغییر دهند و با این کار در کاهش و درمان استرس و اضطراب مزمن مؤثر باشند
یک مطالعه کنترل شده در مرکز تحقیقاتی مغز و تغذیه انگلستان بر روی ۳۰ داوطلب به منظور بررسی تاثیر جینسینگ بر بهبود خلق و خو و عملکرد ذهنی افراد انجام شد.
نتایج نشان داد مصرف ۲۰۰ میلی گرم جینسینگ در روز به مدت ۸ روز، سرعت کاهش روحیه و خلق و خو را کم میکند و همچنین مصرف ۴۰۰ میلی گرم در روز به مدت ۸ روز باعث آرامش و بهبود عملکرد ذهنی افراد تحت آزمایش شد.
مطالعه ای دیگری بر روی موشهای مبتلا به استرس مزمن انجام شد تا تاثیر عصاره گیاه پاناکس جینسینگ را بر روی استرس بسنجند.
مطالعات نشان داد این گیاه دارای خواص ضد استرس قابل توجهی بوده و میتوان از آن برای درمان اختلالات ناشی از استرس بهره برد.
جینسینگ همچنین سلولهای مغزی را تحریک کرده و تمرکز و فعالیتهای شناختی را بهبود میبخشد.
شواهد نشان میدهد مصرف روزانه ریشه جینسینگ به مدت ۱۲ هفته میتواند عملکرد ذهنی افراد مبتلا به آلزایمر را بهبود بخشد.
در یک مطالعه انجام شده دیگر در کره جنوبی نشان داد که مصرف جینسینگ در افراد مبتلا به آلزایمر باعث بهبود در عملکردهای مغزی شد و این روند تا سه ماه ادامه یافت.
محققان پیشنهاد کردند که اثرات جینسنگ ممکن است به واسطه توانایی آن در تعدیل پاسخ استرس بدن باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اثرات ضد استرس جینسینگ به مقاله جینسینگ چگونه به کاهش استرس کمک میکند؟ مراجعه کنید.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” el_id=”اسطوخدوس”][vc_column][vc_column_text]
اسطوخدوس یکی از بهترینها برای کاهش استرس
یکی از بهترین دمنوشهای گیاهی و پرخاصیت که در تمام فصول سال و به ویژه در فصل بهار کاربرد دارد و از تاثیر شگفتانگیزی برخوردار است؛ دمنوش اسطوخودوس یا گیاه لاوندر است.
مجله طب طبیعی در گزارشی نوشته است که اسطوخودوس میتواند در درمان اضطراب و افسردگی مفید باشد.
مطالعات تحقیقاتی متعددی تاثیرات مثبت اسطوخدوس بر بهبود سلامت روان و کاهش استرس و اضطراب نشان داده است.
طب جایگزین و مکمل از طریق سه مطالعه جداگانه به این نتیجه رسید که اسطوخودوس هنگامی که بصورت خوراکی مصرف شود و یا حتی از طریق بو و استنشاق نیز تأثیر زیادی بر افراد مبتلا به اضطراب دارد.
طبق ادعاهای مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، مصرف خوراکی، موضعی و استشمامی اسطوخدوس، سبب کاهش استرس و اضطراب میشود.
بهترین زمان برای استفاده از دمنوشهای گیاهی معمولا در زمان چاشت یعنی فاصله زمانی بین صبحانه و نهار یا عصر است، اما این نکته را به خاطر داشته باشید که بهترین زمان مصرف گیاهان دارویی همچون اسطوخودوس، گلگاوزبان، سنبلالطیب، بهارنارنج و بابونه که در کاهش استرس و اضطراب موثر هستند در شب حدود یک الی دو ساعت قبل از خواب شبانه است که هم سبب ایجاد احساس آرامش مغزی، فکری، ذهنی و عمومی شده و هم در درمان اختلال خواب و آرامش عمومی بدن میتواند موثر باشد.
جهت کاهش استرس، بهتر است حدود یک قاشق غذاخوری از سنبلههای خشک شده گل بنفش اسطوخودوس را در یک قوری ریخته و آبی با حدود ۸۰ درجه دمایی (آب جوش نباشد) را به آن اضافه کرده و به مدت ۱۵ دقیقه در حرارت غیرمستقیم این ترکیبات را قرار میدهیم تا دمنوش آماده شود، همچنین به خاطر اینکه اسطوخودوس به دلیل ترکیبات آلکالوئید و فلاونوئید که دارای خاصیت آنتیاکسیدانی است تلخ بوده و میتوان برای رفع مزه تلخ آن از مقداری کشمش و یا عسل در ترکیبات آن استفاده کرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” el_id=”زعفران”][vc_column][vc_column_text]
زعفران، طلای خوراکی که به درمان استرس کمک میکند:
زعفران، گیاهی است که قیمتش با طلا مقایسه میشود. نتایج مطالعات مختلف ثابت کرده است که زعفران در درمان اختلالات روانی موثر است. Healthline در گزارشی نوشته است که گیاه زعفران کاربرد بسیار گستردهای در کاهش استرس و اضطراب دارد.
دانشگاه سلامت نیوز نیز در ادعایی بیان کرده است که زعفران میتواند به اندازه پروزاک، دارویی که معمولا برای افسردگی تجویز میشود، مؤثر باشد و برای تأیید این ادعا، شبکه کنگره روان، نتایج یک مطالعه را به اشتراک گذاشت که نشان داد زعفران به اندازه داروهای شیمیایی در درمان افسردگی مؤثر است.
سطح سرتونین یکی از عوامل تعیین کننده شادی در افراد است. بنابراین منطقی بنظر میرسد که استفاده از گیاهان حاوی سروتونین برای افزایش سطح سروتونین در مغز کاملا منطقی است. زعفران نیز سطوح بالایی از سرتونین را در اختیار شما قرار میدهد.
برای اثبات تأثیر زعفران و درمان افسردگی آزمایشات بالینی مختلفی انجام شده است. این اثرات با گذشت ۶ هفته مورد بررسی و آزمایش قرار گرفت. تاثیر زعفران بر استرس با کمترین میزان عوارض در بهبود شرایط بیماران کاملا اثبات شد.
طرز تهیه دمنوش زعفران بسیار ساده است. یکی از سادهترین روشها برای تهیه زعفران این است که صرفا از ترکیب آب جوش و زعفران استفاده کنید. البته بهتر است از کمی غنچه گل محمدی نیز استفاده کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” el_id=”بابونه”][vc_column][vc_column_text]
بابونه و درمان افسردگی
از آنجایی که اضطراب و افسردگی میتواند ناشی از استرس بیش از حد باشد، استفاده از گیاهان دارویی کاهنده استرس نیز فواید زیادی دارد.
بابونه به عنوان یکی از بهترین راهها برای مبارزه با استرس پیشنهاد میشود. بابونه به دلیل دارا بودن ترپانوئیدها و فلاونوئیدهای فراوان که میتواند به درمان کمک کند، یکی از قدیمیترین گیاهان دارویی است که برای درمان بیماریهای مختلفی کاربرد دارد.
Everyday Roots نشان میدهد که افسردگی و اضطراب میتوانند با کم خوابی یا نداشتن خواب مناسب همراه باشند. بابونه میتواند تاثیر بسیار خوبی در بهبود خواب شما داشته باشد.
استفاده از چای بابونه میتواند راهی عالی برای مصرف بابونه باشد و به بدن اجازه دهد تا به آرامی با اثرات آرام بخش آن سازگار شود.
ظاهراً اثر بابونه مشابه سایر داروهای شیمایی کنترل کننده و بهبود دهنده خواب است. با این حال، استفاده از بابونه بسیار ایمنتر از داروهای شیمیایی است. مصرف بابونه عوارض جانبی کمتری دارد و اعتیادآور نیز نمیباشد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” el_id=”گل ساعتی”][vc_column][vc_column_text]
گل ساعتی، گلی با خواص بیشمار
گل ساعتی بر برخی افراد اثری تقریباً خواب آور دارد. هنگامی که به درستی مصرف شود، میتواند فرد را آرام کند و به او اجازه میدهد تا خواب عمیقی داشته باشد. داشتن خواب عمیق کمک میکند که ذهن شما به اندازه کافی استراحت کند.
برای گرفتن بهترین نتیجه، بهتر است گل ساعتی به صورت چای مصرف شود.
آلکالوئیدها و فیتوکمیکالهایی از جمله کامفرول و کوئرستین در گل ساعتی وجود دارند که میتوانند برای بهبود خلق و خو و همچنین کاهش هورمونهای استرس بدن موثر و مفید باشند.
گل ساعتی به علت ترکیبات موجود در خود بر گیرندههای مغز اثر میگذارد و موجب کاهش استرس میشود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_empty_space][vc_single_image image=”13786″ img_size=”full” alignment=”center” onclick=”img_link_large” img_link_target=”_blank”][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]
جمع بندی:
مردم هزاران سال است که از گیاهان برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده می کنند. مطالعات علمی نشان میدهد که برخی گیاهان دارویی مانند جینسینگ، اسطوخدوس، گل ساعتی، زعفران و بابونه ممکن است به کاهش علائم اضطراب کمک کنند. از بین این گیاهان دارویی، توصیه ما استفاده از شاه گیاه دارویی جینسینگ است.
جینسینگ بهطور موثر پاسخ ایمنی و تغییرات هورمونی ناشی از استرس را تنظیم میکند و در نتیجه هموستاز را حفظ میکند. جینسینگ علاوه بر سرکوب بروز بیماریهای روانی مانند اضطراب و افسردگی، از بیماریهای فیزیولوژیکی مرتبط با استرس نیز جلوگیری میکند.
یافتههای اخیر نشان دادهاند که جینسینگ در تنظیم محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-آدرنال و کنترل هورمونها نقش دارد، بنابراین اثرات مفیدی بر قلب و مغز و در موارد بیماریهای استخوانی دارد و همچنین اختلال نعوظ را کاهش میدهد.
مطالعات اخیر استفاده بالقوه جینسینگ را در پیشگیری و درمان بیماریهای التهابی مزمن مانند دیابت، آرتریت روماتوئید و آسم آلرژیک نشان دادهاند.
منبع: https://vantagepointrecovery.com/5-herbs-that-treat-anxiety-and-depression/[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]