صنعت

کاربردهای جینسینگ در صنعت داروسازی

کاربرد جینسینگ در صنعت داروسازی

[vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

کاربرد جینسینگ در صنعت داروسازی چکیده:

در این مقاله قرار است در مورد کاربرد جینسینگ در صنعت داروسازی صحبت کنیم. هزاران سال است که از جینسینگ برای درمان و پیشگیری از بیماری‌های مختلف استفاده می‌شود. آسیایی‌ها (بیشتر شرق آسیا) به‌طور خاص و ویژه‌ای از جینسینگ استفاده می‌کنند. خواص بی‌شمار جینسینگ به ترکیبات سازنده آن نسبت داده می‌شود. مواد سازنده جینسینگ شامل ساپونین‌های استروئیدی، پروتوپاناکسادیول‌ها و پروتوپاناکساتریول‌ها می‌باشد. به مجموعه این مواد جین­سینوزید گفته می‌شود.

در چند دهه اخیر، اثرات آنتی‌­اکسیدانی، ضد سرطانی، تقویت‌­کنندگی سیستم ایمنی، افزایش انرژی، کاهش خستگی، تقویت میل جنسی، مبارزه با بیماری‌های قلبی- عروقی، ضد دیابتی و ضد بیماری‌های عصبی گیاه جینسینگ، در تحقیقات پایه و بالینی مورد بررسی قرار گرفته است.

جینسینگ می‌تواند منبع ارزشمندی برای توسعه داروهای نسل جدید در آینده باشد. با این حال برای استفاده بیشتر از جینسینگ، جامعه پزشکی، شواهد بیشتری در این زمینه نیاز دارد. علاوه بر این، جینسینگ ممکن است تداخل دارویی داشته باشد. با این همه، شواهد موجود نشان می‌دهد که جینسینگ و محصولات ساخته شده بر پایه جینسینگ نسبتاً ایمن می‌باشند.

در این مقاله به بررسی ترکیبات فعال، توزیع جهانی و پتانسیل درمانی گیاهان در جنس Panax می‌پردازدیم. سعی ما در این مقاله بر آن بوده است که کاربردهای جینسینگ در صنعت داروسازی را به‌طور ویژه مورد بررسی قرار دهیم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]واژه‌های کلیدی: اثربخشی، جین‌سینوزیدها، مراقبت‌های بهداشتی، جینسینگ پاناکس، فارماکولوژی[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]برای دانلود فایل مقاله روی دکمه زیر کلیک کنید[/vc_column_text][vc_btn title=”دانلود فایل مقاله” color=”primary” link=”url:http%3A%2F%2Fshams.kdnews.ir%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F02%2F%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C_%D8%AC%DB%8C%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%86%DA%AF_%D8%AF%D8%B1_%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA_%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C.pdf|title:%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D8%A8%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AC%DB%8C%D9%86%D8%B3%DB%8C%D9%86%DA%AF%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%20%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%DB%8C”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

 مقدمه کاربرد جینسینگ در صنعت داروسازی:

جینسینگ که پادشاه همه گیاهان نامیده می‌شود، هزاران سال است که در کشورهای شرق آسیا به عنوان یک داروی سنتی برای پیشگیری و درمان انواع مختلفی از بیماری‌ها استفاده می‌شود. جینسینگ در سه دهه اخیر به یکی از محبوب­ترین گیاهان دارویی در سراسر جهان تبدیل شده است (۱).

در کشورهای مختلف جهان از جینسینگ در محصولات کشاورزی، مکمل‌های غذایی و بهداشتی و داروها استفاده می‌شود. جین‌سینوزیدها (ساپونین‌های تری ترپن) مواد تشکیل ­دهنده اصلی و فعال جینسینگ می‌باشند. با این حال، اثرات درمانی جینسینگ تنها به جین­سنوزیدها وابسته نیست. اخیراً ماده فعال دیگری به‌نام جینتونین نیز شناسایی شده است.

جینتونین نیز همانند جین­سینوزیدها خواص بسیار زیادی دارد (۲،۳،۴). با این وجود، بیشتر مطالعات دارویی و پزشکی در مورد جینسینگ عمدتاً بر روی جین­­سنوزیدها متمرکز شده است. تا به امروز، چیزی نزدیک به ۲۰۰ جین­سینوزید استخراج و کشف شده است.

از میان انواع مختلفی از جین­سینوزیدها می‌توان به Rb1 ،Rb2، Rc، Rd، Re و Rg1 اشاره کرد. این جین­سینوزید، جین‌سینوزیدهای اصلی موجود در جینسینگ در نظر گرفته می‌شوند (۵،۶،۷،۸).

جین‌سینوزیدها دارای ساختار استروئیدی هستند. این ترکیبات  به دلیل ساختار استروئیدی خود دارای فعالیت‌های دارویی چند وجهی هستند. آنها می‌توانند با کانال‌های یونی متصل به غشاء، غشای سلولی و گیرنده‌های خارج ­سلولی و درون­ سلولی تعامل داشته باشند و در نتیجه باعث ایجاد تغییرات در سطح رونویسی شوند (۹،۱۰).

کاربردها و خاصیت‌های مختلفی برای هر یک از این ترکیبات بیان شده است. این ترکیبات فعالیت‌های ضد التهابی، آنتی ­اکسیدانی، ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی مختلفی را از خود نشان می‌دهند.

علاوه بر این، نشان داده شده است که این ترکیبات، پتانسیل درمانی جهت استفاده در درمان فشار خون بالا، استرس و اختلالات عصبی مختلف مانند بیماری آلزایمر (AD)، بیماری پارکینسون (PD) و بیماری هانتینگتون دارند. در سال‌های اخیر اهداف مولکولی متعددی برای جینسینگ شناسایی شده است (۶،۱۱،۱۲،۱۳،۱۴،۱۵).

اثر جینسینگ بر بیماری هانتینگتون

گیاهان یک منبع طبیعی مهم برای توسعه داروها هستند. شرایط پاتولوژیک و بیماری‌های مختلف را می‌توان با داروهای مشتق شده از گیاهان درمان کرد. تعدادی زیادی از داروهای مدرن و پرکاربرد امروزی، منشا طبیعی دارند (۱۶).

تاکنون کارآزمایی‌های بالینی زیادی بر روی جینسینگ انجام شده است. دامنه این کارآزمایی‌ها تنها و محدود به کشورهای آسیایی نیست و در سراسر جهان این کارآزمایی‌ها انجام شده است (۱۷).

نتایج حاصل شده از این کارآزمایی‌ها ممکن است مبنایی برای توسعه عوامل درمانی جدید باشد. هدف این مقاله بررسی وضعیت تحقیقات موجود در مورد جینسینگ و ارزیابی استفاده از ترکیبات زیست فعال آن به عنوان عوامل درمانی است. پتانسیل دارویی و درمانی جینسینگ و جین‌سینوزیدها در بیماری‌های مختلف بر اساس مستندات کاربردهای درمانی آن‌ها در مدل‌های مختلف in vitro و in vivo مورد بحث قرار می‌گیرد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جینسینگ چیست:

جنس Panax متعلق به خانواده Araliaceae می‌باشد. این گیاه عمدتاً در نیمکره شمالی وجود دارد و در ۳۵ کشور و در سراسر جهان کشت می‌شود (شکل ۱) (۲۱).

تا آنجا که ما می‌دانیم، ۸ تا ۱۳ گونه در جنس Panax وجود دارد. از میان این گونه‌ها، سه گونه به‌طور گسترده به عنوان منابع اصلی ترکیبات دارویی استفاده می‌شوند: P. ginseng، که معمولاً به عنوان جینسنگ آسیایی یا چینی شناخته می‌شود. P. quinquefolius یا جینسنگ آمریکایی و P. notoginseng که معمولاً سانچی (sanchi) نامیده می‌شود (جدول ۱) (۱۸،۱۹،۲۰).

برای آشنایی بیشتر با انواع جینسینگ می‌توانید به مقاله آشنایی با انواع مختلف جینسینگ مراجعه کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

آشنایی با انواع مختلف جینسینگ + تصویر

نام علمی نام رایج محدوده و دامنه
Panax bipinnatifidus Seem. (تصویر ۱) انگلیسی: جینسینگ بامبو برگ پر، جینسینگ مروارید

 

چینی: Ge da qi, Zhu zi shen

چین: هوبئی (Hubei)، گائسو (Gansu)،, , شانشی یا شانسکی (Shaanxi)، یون‌نان (Yunnan)  و سین کیانگ (Xizang)

 

شبه قاره هند: بوتان (Bhutan)، بنگال غربی (West Bengal)، سیکیم (India Sikkim)، نپال (Nepal)

 

هند-چین: میانمار

Panax ginseng C.A. Meyer انگلیسی: جینسینگ آسیایی، جینسینگ چینی، جینسینگ، جینسینگ کره‌ای، جینسینگ منچوری، جینسینگ شرقی، جینسینگ قرمز (ریشه‌های پوست کنده بخار و خشک شده)، جینسینگ سفید (ریشه‌های خشک شده در آفتاب)

چینی: Ren shen

کره‌ای: Insam, Sansam

چین: هیلونگجیانگ (China-Heilongjiang)، جی‌لین (Jilin) و لیائونینگ (Liaoning).

 

آسیا شرقی: کره شمالی

 

خاور دور روسیه:  پریموری (Primorye)

Panax japonicus (T. Nees) C.A. Mey. (تصویر ۲) انگلیسی: جینسینگ ژاپنی

ژاپنی: Chikusetsu-ninjin, Satsuma-ninjin, Tochiba-ninjin

چینی: Zhu jie shen, Ri ben ren shen

کره‌ای: : Juk jeol sam, Juk jeol in sam

آسیای شرقی: هوکایدو (Japan-Hokkaido)، هونشو (Honshu)، کیوشو (Kyushu) و شیکوکو (Shikoku)
Panax notoginseng (Burkill) F.H. Chen (تصویر ۳) انگلیسی: Notoginseng, Sanchi ginseng, San-qi ginseng, South China ginseng, Tienchi ginseng

چینی: San qi, Tian qi

کره‌ای: Sam chil sam, Sam chil in sam

چین: یون‌نان (Yunnan)

 

هند-چین: ویتنام (Vietnam)

Panax pseudoginseng Wall. (تصویر ۴) انگلیسی: جینسینگ هیمالیا، جینسینگ نپال، شبه جینسینگ

چینی: Jia ren shen

چین: سین‌کیانگ (Xizang)

 

شبه قاره هند: نپال (Nepal)

Panax quinquefolius L. انگلیسی: جینسنگ آمریکایی، جینسینگ، جینسینگ غربی، سانگ، شنگ

 

چینی: Xi yang shen

 

کره‌ای: Mi guk sam, Mi guk in sam

کانادا: کِبِک (Quebec)، انتاریو (Ontario)

شمال مرکزی ایالات متحده آمریکا: ایلینوی (Illinois)، آیووا (Iowa)، مینه سوتا (Minnesota)، میسوری (Missouri)، نبراسکا (Nebraska)، اوکلاهما (Oklahoma)، داکوتای جنوبی (South Dakota)، ویسکانسین (Wisconsin)

شمال شرقی ایالات متحده آمریکا: کنتیکت (Connecticut)، ایندیانا (Indiana)، مین (Maine)، ماساچوست (Massachusetts)، میشیگان (Michigan)، نیوهمپشایر (New Hampshire)، نیوجرسی (New Jersey)، نیویورک (New York)، اوهایو (Ohio)، پنسیلوانیا (Pennsylvania)، ورمونت (Vermont)، ویرجینیای غربی (West Virginia)

جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا:

آلاباما (Alabama)، آرکانزاس (Arkansas)، دلاور (Delaware)، جورجیا (Georgia)، کنتاکی (Kentucky)، مریلند (Maryland)، می­سی­سی­پی (Mississippi)، کارولینای شمالی (North Carolina)، کارولینای جنوبی (South Carolina)،  تنسی (Tennessee)، ویرجینیا (Virginia)

Panax stipuleanatus H.T. Tsai & K.M. Feng انگلیسی: جینسینگ پینگ پین

چینی: Bai sanqi, Ping bian san qi, Tu sanqi, Ye sanqi, Zhu jie qi

چین: یون‌نان (Yunnan)

هند-چین: ویتنام (Vietnam)

Panax trifolius L انگلیسی: جینسینگ کوتوله

چینی: San ye ren shen

کره‌ای: Mi guk wae sam

شرق کانادا: نیوبرانزویک (New Brunswick)، نوا اسکوشیا (Nova Scotia)، انتاریو (Ontario)، جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island)، کبک (Quebec)

شمال مرکزی ایالات متحده آمریکا:

مینه سوتا (Minnesota)، ویسکانسین (Wisconsin)

شمال شرقی ایالات متحده آمریکا: کنتیکت (Connecticut)، ایندیانا (Indiana)، مین (Maine)، ماساچوست (Massachusetts)، میشیگان (Michigan)، نیوهمپشایر (New Hampshire)، نیوجرسی (New Jersey)، نیویورک (New York)، اوهایو (Ohio)، پنسیلوانیا (Pennsylvania)، رود آیلند (Rhode Island)، ورمونت (Vermont)، ویرجینیای غربی (West Virginia)

جنوب شرقی ایالات متحده آمریکا: جورجیا (Georgia)، کنتاکی (Kentucky)، مریلند (Maryland)، کارولینای شمالی (North Carolina)، تنسی (Tennessee)، ویرجینیا (Virginia)

Panax vietnamensis Ha & Grushv. انگلیسی: جینسنگ بامبو، جینسنگ ویتنامی

چینی: Omei qi, Omei sanqi, San chi, Zhu bian san qi, Zhu bien qi, Zhu gen qi, Zhu jie shen  

ویتنامی: Cây sâm Viêt Nam, Sâm Viêt Nam

چین: آن‌هوئی (Anhui)، گوئیژو (Guizhou)، هوبئی (Hubei)، جیانگشی (Jiangxi) سیچوآن (Sichuan)، یون‌نان (Yunnan) و چجیانگ (Zhejiang)

 

هند-چین: ویتنام  (Vietnam)

Panax wangianus S.C. Sun انگلیسی: وانگ sanqi، باریک برگ pseudoginseng

چینی: Xia ye jia ren shen

چین
Panax zingiberensis C.Y. Wu & Feng انگلیسی: سانچی زنجبیل مانند، شبه زنجبیل

چینی: Jiang zhuang san qi

چین: یون‌نان (Yunnan)

هند-چین: ویتنام (Vietnam)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_gallery type=”image_grid” images=”12596,12597,12598,12599″ img_size=”full” onclick=”img_link_large” custom_links_target=”_blank”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

اجزای زیست فعال موجود در جینسینگ:

ترکیبات و محتویات شیمیایی موجود در جینسینگ به موقعیت جغرافیایی، آب و هوا، بخش مورد استفاده گیاه (ریشه، ساقه، برگ و …) و روش استخراج بستگی دارد. به عنوان مثال، P. notoginseng یا sanchi حاوی جین‌سینوزیدهای کل بیشتری نسبت به P. quinquefolius (جینسینگ آمریکایی) و P. ginseng (جینسنگ آسیایی) است. جین­سینوزید Rb2 در P. ginseng فراوان است، در حالی که این جین‌سینوزید به مقدار کمی در دو گونه دیگر یافت می‌شود.  ترکیبات امضا کننده (مختص و خاص) P. notoginseng و P. quinquefolius به ترتیب notoginsenoside R1 و pseudoginsenoside F11 هستند. در مقابل، جین­سینوزید Rf در گونه‌های مختلف جینسینگ با توزیع جغرافیایی مختلف، به‌صورت فراوان یافت می‌شود (۲۲).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12600″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جینسینگ عمدتا در نیم کره شمالی یافت می‌شود. جینسینگ در ۳۵ کشور کشت داده می‌شود.

سه نوع اصلی از ترکیبات شیمیایی در این جنس وجود دارد: جین سینوزیدها / ساپونین‌ها، غیر ساپونین‌ها (nonsaponins) و سایر ترکیبات (شکل ۶). تاکنون حداقل ۲۸۹ ساپونین از ۱۱ گونه از این جنس و تا پایان سال ۲۰۱۲ گزارش شده است. رایج ترین زیرگروه جین‌سینوزید/ ساپونین (۱۲۶ ترکیب گزارش شده) دارای زنجیره‌های جانبی C-17 می‌باشد. علاوه بر این، ۶۶ ۲۰(S)-/20(R)-protopanaxadiol، ۵۰ ۲۰(S)- یا ۲۰(R)-protopanaxatriol، ۱۹ اسید اولئانولیک، ۱۵ ocotillo و ۱۳ ترکیب ساپونین دیگر گزارش شده است (۵،۲۳).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12601″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

فارماکوکینتیک جینسینگ

مطالعات مختلف in vivo و کارآزمایی‌های بالینی فارماکوکینتیک، ترکیبات ساپونین مختلفی را در جینسینگ شناسایی کرده‌اند. با این حال، فعالیت‌های فارماکوکینتیک جینسینگ و جین­سینوزیدها به دلیل ساختارهای شیمیایی ناهمگن و متنوع آن­ها هنوز به وضوح درک نشده است (۲۲).

مطالعات نشان داده‌اند که جذب ساپونین‌های جینسینگ در صورت مصرف خوراکی کم است. ساپونین‌های جینسینگ، نفوذپذیری غشایی پایینی دارند و در دستگاه گوارش متابولیزه می‌شوند. جین‌سینوزیدهای Rg1، Re و Rh1 و R1 فراهمی زیستی بهتری نسبت به جین‌سینوزیدهای Ra3، Rb1، Rd، Rg3 و Rh2 نشان می‌دهند. نیمه عمر (T1/2) ساپونین‌ها در بدن انسان معمولا کمتر از ۲۴ ساعت است (۲۴،۲۵،۲۶).

تداخلات دارویی احتمالی بین P. ginseng و وارفارین، فنلزین و الکل گزارش شده است.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

کاربردهای دارویی بالقوه جینسینگ:

فعالیت آنتی اکسیدانی:  رادیکال‌های آزاد، گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) و گونه‌های نیتروژن فعال هم منشا برون بدنی دارند و هم منشا درون ­بدنی. منابع اصلی برون ­­بدنی عبارتند از آلودگی‌هوا، الکل، مصرف تنباکو، سیگار کشیدن، فلزات سنگین، فلزات واسطه، حلال‌های صنعتی، آفت کش‌ها و برخی داروها مانند هالوتان، پاراستامول و تشعشعات. منابع درون ­بدنی نیز شامل میتوکندری‌ها، پراکسی زوم‌ها، شبکه آندوپلاسمی و سلول‌های فاگوسیتی است (۲۸).

مطالعات مختلف گزارش کرده‌اند که تصلب شرایین، آسم، سرطان، بیماری‌های دژنراتیو چشم، دیابت، بیماری التهابی مفصل، زوال عقل ناشی از سالخوردگی و بسیاری از شرایط دیگر، ارتباط نزدیکی با رادیکال‌های آزاد دارند (۲۹،۳۰). دانشمندان و محققان سال‌هاست که به دنبال کشف آنتی ­اکسیدان‌های جدید هستند (جدول ۲).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۲: اثرات آنتی‌­اکسیدانی جینسینگ:

 

مواد نوع مطالعه مکانیسم (ها) اثر منبع
عصاره P. notoginseng in vitro I) تنظیم عملکرد گیرنده‌های آنژیوتانسین II نوع I

II) بیان زیرواحد NADPH اکسیداز-p47phox

III) تولید آنیون سوپراکسید

(۱۳۲)
نوتوژنزید کل (TONS) in vivo سطوح لیپید سرم را کاهش داد و بیان CD40 و MMP-9 عروقی را تنظیم کرد. (۱۳۳)
Notoginsenoside R1 in vivo I)  کاهش رسوب چربی، فیبروز و استرس اکسیداتیو.

 

II) افزایش سطح سرمی GSH و SOD و کاهش سطح MDH

 

III) کاهش سطح سایتوکاین­های التهابی از جمله IL-2، IL-6، TNF-z و γ-IFN

 

IV) بهبود بیان آئورتیک miR-26a، miR-21، miR-126a، miR-132، miR-146، و miR-155 و کاهش بیان miR-20a و miR-92a

(۱۳۴)
جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo

 

I) بهبود وضعیت آنتی­اکسیدانی آنزیمی و غیرآنزیمی مرتبط با سن

 

II) کاهش پراکسیداسیون لیپیدی

(۱۳۵)
آسیب اکسیداتیو DNA سرکوب شده، آپوپتوز سلول‌های کلیوی، گلیکاسیون پروتئین، و پروتئین گروه ۱ با تحرک بالا خارج سلولی (HMGB1) (۱۳۶)
I) محافظت از پروتئین انتقال­دهنده فسفاتیدیل لینوزیتول،

پروتئین اتصال دهنده اسید چرب-۹، تریوسفسفات ایزومراز-۱

و آلدهید (آلدوز) ردوکتاز-۱

 

II) پروتئین‌های ردوکس تعدیل شده و مکانیسم‌های دفاعی اکسیداتیو

(۱۳۷)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]مطالعات نشان داده‌اند که عصاره‌های اتانولی و متانولی برگ‌های  جینسینگ پتانسیل مبارزه با رادیکال‌های آزاد را دارند (شکل ۷). از میان انواع عصاره‌های مختلف، عصاره اتانولی، از خاصیت آنتی اکسیدانی قوی‌تری برخوردار هستند (۳۱،۳۲،۳۳). علاوه بر این، سطح آنزیم‌های آنتی اکسیدانی گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز با جینسینگ افزایش می‌یابد (۳۴). فعالیت آنتی ­اکسیدانی جینسینگ در آزمایشات بالینی نیز اثبات شده است. در یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده دوسوکور (double blind study)، یانگ و تیمش نقش آنتی ­اکسیدانی P. ginseng را در داوطلبان سالم بررسی کردند. این تیمِ تحقیقاتی دریافتند که مصرف جینسینگ کره‌ای منجر به کاهش قابل توجهی در سطح سرمی ROS و فعالیت متان دی کربوکسیلیک آلدهید می‌شود (۳۵).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12602″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]فعالیت ضد التهابی: التهاب یک پاسخ طبیعی به عفونت است که هم سیستم ایمنی ذاتی و هم سیستم ایمنی اکتسابی را درگیر خود می‌کند. گرما، درد، قرمزی، تورم و از دست دادن عملکرد بافت از ویژگی‌های اصلی التهاب هستند (۳۶). تعدادی از مطالعات in vitro، in vivo و کارآزمایی‌های بالینی نشان می‌دهد که جینسینگ درجات مختلفی از فعالیت ضد التهابی را نشان می‌دهد (جدول ۳) (۸،۱۳،۳۷،۳۸،۳۹،۴۰،۴۱،۴۲).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۳: اثرات ضد التهابی جینسینگ

 

مواد مدل مطالعه مکانیسم(ها) اثر منابع
Notoginsenoside  Rb1 in vitro I) تولید TNF-α و IL-6 ناشی از LPS را مهار کرد

 

II) بیان COX-2 و IL-1 mRNA را کاهش داد

 

III) کاهش بیان مولکول‌های کمکی CD40 و CD86 در سلول‌های RAW264.7

(۱۳۸)
Rb1 in vivo I) مهار بیان TNF-a، IL-1b، و IL-6، و بیان COX-2 و iNOS ناشی از TNBS و فعال­سازی NF-kB

 

II) افزایش بیان IL-10

 

III) مهار فعال‌سازی IRAK-1، IKK-b، NF-kB و MAPK

(۱۳۹)
Rb1 in vitro I) مهار بیان ژن ناشی از RANKL از c-Fos و فاکتور هسته‌ای سلول‌های T فعال c1

II) فسفوریلاسیون JNK و p38 ناشی از RANKL

III) استئوکلاستوژنز با سرکوب فعال­سازی مسیرهای JNK و p38 MAPKB و NF توسط RANKL

(۱۴۰)
Rb2 in vitro سرکوب تولید TNF-a در سلول‌های RAW264.7 با مقادیر IC50 27.5 میلی‌مولار در  RAW264.7و ۲۶.۸ میکرومولار در سلول‌های U937

 

(۱۴۱)
Rd in vivo مهار تشکیل رادیکال هیدروکسی به دام افتاده به عنوان ۲،۳- و ۲،۵-DHBA، تجمع DNA، پروتئین و محصولات پراکسیداسیون لیپیدی (۱۴۲)
in vivo and in vitro مهار بیان iNOS و COX-2 از طریق سرکوب NF-kB (۱۴۳)
Re in vitro اثر محافظتی عصبی از طریق مسیرهای سیگنالینگ phospho-p38، iNOS و COX2 در سلول‌های BV2 (۱۴۴)
in vivo I) مهار فسفوریلاسیون IKK-β و فعال­سازی NF-kB

و بیان سایتوکاین­های پیش التهابی TNF-α و IL-1β

درماکروفاژهای صفاقی تحریک شده با LPS

 

II) مهار فسفوریلاسیون IRAK-1 ناشی از LPS، و

همچنین تخریب IRAK-1 و IRAK-4 در

ماکروفاژهای صفاقی تحریک شده با LPS

 

 

III) مهار اتصال LPS به TLR4 در ماکروفاژهای

صفاقی که به‌طور موقت با siRNA های      MyD88 ترانسفکت شده‌اند.

 

IV) بیان کاهش یافته پروتئین‌های مرتبط با اتصال محکم ZO-1، کلودین-۱ و اکلودین را معکوس کرد.

(۱۴۵)
Notoginsenoside Rg1 in vitro I) تولید TNF-α و IL-6 ناشی از LPS را مهار کرد

 

II) بیان COX-2 و IL-1 mRNA را کاهش داد

 

III) کاهش بیان مولکول‌های کمکی CD40 و CD86 در سلول‌های RAW264.7

(۱۴۶)
Rg1 in vivo  و in vitro I) پاسخ ایمنی ذاتی را از طریق مسیرهای NF-kB و PI3K/Akt/mTOR در سلول‌های RAW 264.7 و ماکروفاژهای صفاقی موش تنظیم کرد. (۱۴۷)
in vivo I) مهار فعال­سازی NF-kB، فسفوریلاسیون فاکتور

رشد تبدیل­کننده کیناز ۱ فعال شده با بتا و کیناز

مرتبط با گیرنده IL-1 و بیان TNF-α و IL-1β در

ماکروفاژهای تحریک شده با LPS

 

II) اتصال LPS به TLR-4 در ماکروفاژها را مسدود

کرد

 

III) مهار کوتاه شدن کولون، فعالیت میلوپراکسیداز و بیان IL-1β، IL-17 و TNF-α ناشی از ۲،۴،۶-تری

نیتروبنزن سولفونیک اسید (TNBS) در موش‌های

مبتلا به کولیت ناشی از TNBS

 

IV) عدم تعادل Th17/Treg ناشی از TNBS، بیان IL-10 و Foxp3 را بازیابی کرد

(۱۴۸)
Rg3 in vivo I) سرکوب شوک اندوتوکسیک و S-nitrosylation التهاب NLRP3 با مهار تولید NO از طریق تنظیم بیان اکسید نیتریک سنتاز (iNOS) القایی

 

II) مهار سطوح ROS ناشی از تابش LPS یا UV در ماکروفاژها و سلول‌های HaCaT در موش

(۱۴۹)
in vitro I) کاهش بیان سایتوکاین‌های التهابی در سلول­های BV-2 تیمار شده با Ab 42 و مسدود کردن اتصال NF-kB p65 به توالی اجماع DNA آن

 

II) کاهش بیان TNF-a در میکروگلیاهای فعال شده

 

III)  iNOS را مهار کرد

 

IV) افزایش بیان MSRA در سلول‌های BV-2 ترانسفکت شده با siRNA که mRNA MSRA را هدف قرار می­دهد.

(۱۵۰)
Rg5 in vitro مهار بیان رونویسی NF-kB، COX-2 و iNOS ناشی از TNF-α (۱۵۱)
in vivo I) کاهش فعالیت استیل کولین استراز (AChE).

 

II) افزایش فعالیت کولین استیل ترانسفراز (ChAT).

 

III) کاهش رسوب Aβ

 

IV) افزایش بیان فاکتورهای رشد شبه انسولین ۱ (IGF-1) و BDNF در هیپوکامپ و قشر مغز

(۱۵۲)
Rh1 in vitro I) مهار بیان ژن سنتاز اکسید نیتریک القایی در میکروگلیاهای تحریک شده با IFN-c از طریق مدولاسیون مسیرهای سیگنالینگ JAK/STAT و ERK

 

II) فسفوریلاسیون JAK1، STAT1، STAT3 و ERK را که مولکول های سیگنال دهی بالادستی برای بیان ژن iNOS ناشی از IFNc هستند، سرکوب کرد.

(۱۵۳)
in vivo I) سرکوب افزایش سطح IL-6 و IgE تام در سرم

 

II) بیان mRNA IFNγ و Foxp3 را افزایش داد و بیان IL-4 را در تخلیه گره‌های لنفاوی کمی کاهش داد.

(۱۵۴)
Rh2 in vitro I) تولید NO را با مقدار IC50 17  میکرومولار سرکوب کرد

 

II) سرکوب بیان COX-2، TNF-α و IL-1β در سلول‌های BV-2 القا شده توسط LPS/IFN-γ

 

III) افزایش بیان IL-10 و اتصال پروتئین به توالی‌های CRE

(۱۵۵)
in vitro مهار فعال‌سازی مسیرهای NF-kB و JNK ناشی از TNF-α در سلول‌های آستروگلیال انسانی (۱۵۶)
Rh2-B1 in vitro I) مهار فسفوریلاسیون p38، کیناز N ترمینال C-Jun، و کیناز فعال شده با گیرنده سیگنال خارج سلولی ناشی از LPS 2.1، NF-kB p65

 

II) با سرکوب تخریب IκBα، انتقال به درون هسته را مهار کرد

(۱۵۷)
Rh2-B2 in vitro سرکوب تولید سایتوکاین‌های التهابی ناشی از LPS با مسدود کردن MAPKs و NF-kB (۱۵۸)
Rh3 in vivo بیان BDNF هیپوکامپ معکوس و فسفوریلاسیون cAMP CREB (۱۵۹)
Rk1 in vitro مهار بیان NF-kB، COX-2 و iNOS ناشی از TNF-α

 

(۱۶۰)
ترکیب K (Compound K) in vivo I) مهار بیان TNF-a، IL-1b، و IL-6

 

II) افزایش بیان IL-10

 

III) بیان COX-2 و iNOS ناشی از TNBS و فعال­سازی NF-kB را مسدود کرد.

 

IV) مهار فعال شدن کینازهای IRAK-1، IKK-b، NF-kB و MAP (ERK، JNK و p-38

(۱۶۱)
in vivo مهار بیان پروتئین‌های iNOS و COX-2 و NF-kB (۱۶۲)
in vitro مهار فعال‌سازی مسیرهای NF-kB و JNK ناشی از TNF-a در سلول‌های آستروگلیال انسانی (۱۶۳)
Rp1 in vitro I)  با مسدود کردن مسیر NF-kB، تولید IL-1β ناشی از LPS را مهار کرد

 

II) کاهش فسفوریلاسیون مهارکننده IkB کیناز (IKK)/IκBα

(۱۶۴)
in vitro کاهش تنظیم ژن‌های iNOS و COX-2 با مهار مسیر NF-kB با واسطه IKKb در سلول‌های HEK293

 

(۱۶۵)
Rz1 in vitro مهار بیان رونویسی NF-kB، COX-2 و iNOS ناشی از TNF-a (۱۵۱)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]دونگ هیون کیم و همکاران دریافتند که جین سنوزیدهای Re و Rp1 می‌توانند مسیر سیگنالینگ NF-kB را سرکوب کنند (۲۷) (شکل ۸). در مطالعه دیگری، یو و همکاران نشان دادند که جین سنوزید Rc می‌تواند بیان سایتوکاین‌های مشتق شده از ماکروفاژها را مهار کند (۱). جین سنوزید Rc علاوه بر این، می‌تواند فعال‌سازی فاکتور نکروز تومور مرتبط با گیرنده فاکتور مرتبط با فعال‌کننده NF-kappa-B  (TANK) متصل شونده به کیناز-۱/IκB کیناز ε/اینترفرون فاکتور تنظیم‌کننده-۳ و سیگنال‌دهی p38/ATF-2 را در ماکروفاژهای فعالRAW264.7  در سلول‌های سینوویال انسانی و سلول‌های HEK293 سرکوب کند (۱،۱۰،۳۳،۴۳).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12603″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]در سال ۲۰۰۶، Rhule و همکارانش اثرات تعدیل ­کننده ایمنی عصاره P. notoginseng را بر روی ماکروفاژهای کشت­ شده (سلول‌های RAW264.7) بررسی کردند (۴۴)  این گروه از محققان دریافتند که عصاره P. notoginseng از تولید فاکتور نکروز تومور (TNF-α) و اینترلوکین ناشی از لیپوپلی‌ساکارید (LPS) جلوگیری می‌کند (۴۴،۴۵،۴۶).

یک مطالعه بالینی گزارش داد که بیمارانی که جینسینگ را پس از جراحی مصرف کردند، تا ۳۵ درصد شانس بیشتری برای زندگی بدون بیماری به مدت ۵ سال و تا ۳۸ درصد بیشتر از بیمارانی که آن را مصرف نکردند، بقا داشتند (۴۷).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]فعالیت ضد میکروبی: مقاومت آنتی‌بیوتیکی پدیده خطرناکی است که روز به روز در حال افزایش است. برای مقابله با انواع میکروب‌ها، بشر نیازمند توسعه داروها و عوامل ضد میکروبی جدید است (۴۸). در این زمینه، عوامل ضد میکروبی جدید، به ویژه منابع گیاهی، به خوبی مورد استقبال قرار گرفته­اند (شکل ۹). تعدادی از مطالعات گزارش کرده‌اند که عصاره جینسینگ یا اجزای مختلف آن به صورت جداگانه، دارای خواص ضد میکروبی/ ویروسی هستند. جینسینگ همچنین در ترکیب با سایر داروها و گیاهان دارویی نیز خواص ضد ویروسی و/ یا ضد میکروبی خوبی از خود نشان داده است (جدول ۳ و ۴).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۳: تاثیر جینسینگ بر ویروس‌ها:

 

مواد نوع مطالعه مکانیسم(ها) اثر منبع
ویروس سین سیشال تنفسی
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo I) افزایش سطح آنتی‌بادی ایزوتیپ IgG2a و IFN-γ

و اندازه جمعیت سلول T CD3

 

II) کاهش تولید سایتوکاین IL-4

(۱۶۶)
عصاره جینسینگ قرمز in vitro و in vivo I) مهار تولید سایتوکاین‌های پیش­التهابی (TNF-α) ناشی از RSV توسط سلول‌های دندریتیک و ماکروفاژ مانند موش

 

II) افزایش سلول‌های IFN-γ، CD8+ T و سلول‌های دندریتیک CD11c+ بر اثر عفونت RSV موش

(۱۶۷)
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای  in vitro و in vivo I) سرکوب بیان IL-6 و IL-8 ناشی از RSV و ROS در کشت سلول‌های اپیتلیال

 

II) سلول‌های دندریتیک تولید کننده IFN-γ را تقویت کرد

(۱۶۸)
Coxsackievirus B3 (CVB3)، Enterovirus 71 (EV71)، و راینوویروس انسانی ۳ (HRV3)
Re، Rf، Rb1 و Rg2 in vitro I) Re، Rf و Rg2 فعالیت ضد ویروسی علیه CVB2 و HRV3 در غلظت ۱۰۰ میکروگرم در میلی­لیتر از خود نشان دادند.

 

II) Rg2 فعالیت ضد EV71 را بدون سمیت سلولی در غلظت ۱۰۰ میکروگرم در میلی­لیتر به سلول‌ها اعمال کرد.

(۱۶۹)
ویروس آنفولانزا
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo and in vitro I) افزایش اثربخشی و محافظت متقابل در برابر زیرگروه H1N1 A/PR/34.8 و H3N2 زیرگروه A/Philippines/82

 

II) مهار تکثیر ویروس در داخل بدن و افزایش سطح سایتوکاین ضد ویروسی IFN-γ

(۱۷۰)
جین‌سینوزید PPT و Re in vitro I) سرکوب تولید IP-10 توسط HUVECs ناشی از عفونت H9N2/G1 با تنظیم مثبت بیان miR-15b

 

II) EC ها را مجدداً از آپوپتوز و آسیب DNA ناشی از H9N2/G1 محافظت کرد.

(۱۷۱)
عصاره جینسینگ قرمز in vivo تولید تحریک شده IFN-a در موش‌های آلوده به ویروس آنفولانزای H5N1، A/Vietnam/04/1203 (۱۷۲)
ویروس HIV
Rh2 in vitro و in vivo I) مهار جریان RTV از طریق P-gp در سلول‌های Caco-2 و MDCK-MDR1

 

II) تزریق داخل وریدی، اما نه خوراکی، قرار گرفتن در معرض پلاسما ریتوناویر را افزایش داد و دفع آن را در صفرا کاهش داد.

(۱۷۳)
جینسینگ قرمز کره‌ای Clinical I) کاهش سلول‌های CD4T (تحلیل واریانس با

اندازه گیری مکرر؛ P <0.05)

 

II) سطح آنتی­ژن CD8 محلول سرم را کاهش داد (r = 0.62؛ P <0.001

(۱۷۴)
ویروس هرپس انسانی
Notoginsenoside ST-4 in vitro تلقیح HSV-1 و HSV-2 را مسدود کرد (۱۷۵)
Rb1 in vitro سلول‌های گلیومای کمتری (U251) در گروه ۴۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر GRb1+HSV-1 نسبت به گروه HSV-1 تحت آپوپتوز قرار گرفتند (۰۵/0P<). (۱۷۶)
جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo افزایش بیان mRNA IFN-γ، گرانزیم B و لیگاند Fas در غدد لنفاوی ایلیاک و مجاری واژن گروه‌های تحت درمان با عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (۲۰۰ و ۴۰۰ میلی‌گرم بر کیلوگرم) شناسایی شد. (۱۷۷)
ویروس هپاتیت A
عصاره جینسینگ قرمز، Rb1 و Rg1 in vitro کاهش تیتر ویروس هپاتیت A در سلول های FRhK-4 (۱۷۸)
ویروس هپاتیت B
Rg3 in vitro I) تکثیر HBV DNA ، ترشح HBs Ag و HBe Ag/ فسفوریلاسیون JNK/ فعالیت پروموتر AP-1/ و بیان c-Jun/Jun B در سلول‌های HepG2,2,15 سرکوب شده است.

 

II) Ubiquitination و تخریب پروتئازومی TRAF6 و TAK1 تنظیم شده است

(۱۷۹)
کالیسی ویروس گربه
جینسینگ قرمز کره‌ای, Rb1 و Rg1 in vitro افزایش بیان mRNA سایتوکاین‌های ضد ویروسی در سلول‌های کلیه گربه سانان کرندل-ریس آلوده به FCV-F9

 

(۱۸۰)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۴: اثرات ضد باکتریایی جینسینگ:

منابع

مکانیسم(ها) اثر

نوع مطالعه

مواد

باسیلوس سرئوس
(۱۸۱)

فعالیت ضد میکروبی توسط روش انتشار دیسک با استفاده از MIC و MBC تعیین می‌شود

in vitro

عصاره جینسینگ گرم شده

آسپرژیلوس فومیگاتوس، باسیلوس سوبتیلیس، کریپتوکوکوس نئوفرمانس

(۱۸۲)

پلی­ استیلن‌ها را به عنوان ترکیبات دفاعی از ریشه آزاد می‌کند

in vitro

پلی استیلن‌های جینسینگ

کلستریدیوم پرفرنجنس

(۱۸۳)

یک­پارچگی غشای باکتری آسیب دیده است

in vitro

Rg5

باکتری اشرشیا کلای

(۱۸۴)

تنظیم بیان TLR2 و MyD88، TNF-α، IL-1b، IL-6، IFN-c، IL-12، و IL-18، فسفو-JNK2.1، فسفو-p38 MAPK، و NF-kB

in vivo

Ginsan

فوزوباکتریوم نوکلئاتوم

(۱۸۵)

یکپارچگی غشای باکتری آسیب دیده است

in vitro

Rg5

هلیکوباکتر پیلوری

(۱۸۶)

I) کاهش سطح پروتئین KC ، IL-1b، iNOS و سطح LPO در مخاط معده آلوده به هلیکوباکتر پیلوری

II) سرکوب فعالیت MPO  در مخاط معده آلوده به هلیکوباکتر پیلوری

in vivo

عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG).

(۱۸۵)

کاهش بیان ژن IL-8 تحریک شده با هلیکوباکتر پیلوری ناشی از فعال سازی NF-kB

in vitro

عصاره جینسینگ قرمز (RGE)

لیستریا مونوسیتوژنز
(۱۸۷)

تعداد سلول‌های زنده به طور متناسب بر اساس غلظت عصاره SWE پس از انکوباسیون ۲۴ ساعته کاهش یافت.

in vitro

استخراج آب زیر بحرانی (SWE) از ساقه برگ‌های جینسینگ

سودوموناس آئروژینوزا

(۱۸۸)

I) سرکوب تولید ژن Las A و Las B و سنتز مولکول‌های AHL

تحت تاثیر نامطلوب سنجش حد نصاب (QS) توسط P. aeruginosa

in vitro

ریشه جینسینگ

(۱۸۹)

I) اختلال در تشکیل بیوفیلم و کاهش تجمع باکتری‌ها

II) فاگوسیتوز P. aeruginosa PAO1 توسط فاگوسیت‌های راه هوایی را تقویت کرد، اما فاگوسیتوز یک جهش یافته PAO1-filM را تحت تاثیر قرار نداد.

in vitro  و  in vivo

عصاره آبی جینسینگ

پورفیروموناس لثه ای

(۱۸۳)

می‌تواند به یکپارچگی غشای باکتری آسیب برساند

in vitro

Rg5

سالمونلا انتریتیدیس

(۱۸۷)

پس از ۱۲ ساعت انکوباسیون، رشد را ۲.۰٪ مهار کرد

 in vitro

 SWE از برگ‌های ساقه جینسینگ

استافیلوکوکوس اورئوس

(۵۷)

غشای سلولی باکتری را مختل کرد

in vitro

جین‌سینوزیدها

(Rb1 (25%), Rb2 (11.9%), Rc (12.5%), Rd (6.1%), Re (13.4%), Rf (4.4%), Rg1 (14.6%), Rg2 (3.6%), Rg3 (3.4%), Rh2 (3.6%)

و سایر جین سنوزیدهای جزئی)

استرپتوکوک پنومونی

(۱۹۰)

I) کاهش سطح سایتوکاین از جمله فاکتور نکروز تومور (TNF)-α و اینترلوکین (IL)-1β

II) کاهش بیان گیرنده‌های شبه عوارض (TLR) 4 و TNF-ɑ در سلول‌های ماکروفاژ RAW 264.7

III) افزایش بقای سلول با فعال کردن سیگنالینگ PI3K/AKT

in vivo

جینسینگ قرمز کره‌ای

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG) سایتوکاین‌های التهابی ناشی از ویروس سن­سیشیال تنفسی را مسدود کرد و سطح سلول‌های IFN-γ، CD8+ T و سلول‌های دندریتیک CD11c+ را افزایش داد و در نتیجه بروز بیماری‌های ریوی را در موش کاهش داد (۴۹،۵۰).

در مطالعه دیگری، جین­سینوزیدهای Rg1، Re، Rf، Rh1، Rg2(s)، Rg2(r)، Rb1، Rc، Rb2، Rd، Rg3(s) و Rg3 سایتوکاین­های ضد ویروسی IFN-γ و IFN-α را در پاسخ به چالش ویروس آنفلوانزا H5N1 برانگیختند (۵۱).

علاوه بر این، گیاه جینسینگ در برابر ویروس های آنفلوانزای H1N1، H3N2و H9N2 فعالیت دارد (۵۲،۵۳).

یک مطالعه بالینی گزارش کرد که عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای کاهش سلول­های CD4 T را کاهش داد و سطح آنتی ژن CD8 محلول سرم را نیز در بیماران مبتلا به HIV نوع ۱ کاهش داد (۵۴،۵۵،۵۶).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12604″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]مطالعات دیگر نشان داده‌اند که جینسینگ می‌تواند با کوکساکی ویروس B3، انتروویروس ۷۱، راینو ویروس انسانی ۳، ویروس هرپس انسانی، ویروس هپاتیت A، ویروس هپاتیت B و کلسی ویروس گربه مبارزه کند (جدول ۴).

به عنوان یک عامل آنتی‌بیوتیک (ضد باکتری)، جینسینگ با کاهش TNF-α، IFN-γ، IL-1β، IL-6، IL-12، IL-18، فسفو با واسطه گیرنده شبه Toll، مقاومت به سپسیس تجربی را به دلیل عفونت E. coli افزایش داد (۴۷).

شاه گیاه جینسینگ همچنین در برابر باکتری‌های مقاوم به متی­سیلین نیز فعالیت دارد. به عنوان مثال، سانگ و لی [۵۷] گزارش کردند که ساپونین‌های موجود در جینسینگ همراه با کانامایسین و سفوتاکسیم با موفقیت غشای سلولی استافیلوکوکوس اورئوس (Staphylococcus aureus) را مختل کرده و در نتیجه عفونت را کاهش می‌دهند. علاوه بر این، عصاره‌های جینسینگ و اجزای موجود در آن در برابر باکتری‌های دیگر از جمله باسیلوس سرئوس (Bacillus cereus)، باسیلوس سوبتلیس (Bacillus subtilis)، کلستریدیوم پرفرنجنس (Clostridium perfringens)، کریپتوکوکوس نئوفرمانس (Cryptococcus neoformans)، فوزوباکتریوم نوکلئاتوم (Fusobacterium nucleatum)، هلیکوباکتر پیلوری (Helicobacter pylori)، لیستریا مونوسیتوژنز (Listeria monocytogenes)، سودوموناس آئروژینوزا (Pseudomonas aeruginosa)، پورفیروموناس لثه‌ای (Porphyromonas gingivalis)، سالمونلا انتریتیدیس (Salmonella enteritidis) و استرپتوکوک پنومونی (Streptococcus pneumonia) فعالیت خوبی دارند (در جدول ۵ مشخص شده است).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]فعالیت ضد بیماری قلبی عروقی: بیماری قلبی عروقی مجموعه‌ای از شرایط را شامل می‌شود که قلب یا عروق خونی را درگیر می‌کند و یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است (۵۸). در سیستم قلبی عروقی، یون‌های کلسیم (Ca2+) نقش مهمی در تنظیم انقباض و سیگنال دهی درون سلولی دارند که برای عملکرد قلب حیاتی هستند (۵۹) (شکل ۱۰). مطالعات مختلف نشان داده‌اند که جین سنوزیدها می‌توانند ورود Ca2+ را مهار کرده و در نتیجه عملکرد قلب را بهبود بخشند (جدول ۶). یک مطالعه in vivo نشان داد که جین­سینوزید Rb1 (GRb1) می‌تواند هیپرتروفی قلبی را در مدل موش مهار کند (۶۰).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۶: اثرات جینسینگ در اختلالات قلبی عروقی

 

مواد مدل مطالعه مکانیسم (ها) اثر منابع
آترواسکلروز
P. notoginsenoside in vivo

 

I) کاهش سطح لیپیدهای سرم

 

II) بیان CD40 و MMP-9 تعدیل شده

 (۱۳۳)
فعال­سازی رونویسی پیشرفته پروموتر ژن LXRa که منجر به تنظیم مثبت ABCA1 و ABCG1 و سرکوب فعالیت اتصال DNA NF-kB شد. (۱۹۱)
سرکوب مسیر سیگنالینگ RAGE/MAPK و فعال‌سازی مسیر NF-kB (۱۹۲)
سرکوب آترواسکلروز ناشی از Zymosan-A با کاهش بیان اینتگرین (۱۹۳)
Rdاز P. notoginseng in vivo I) هجوم Ca2+ با تنظیم عملکرد (کاهش عملکرد) از طریق کانال‌های Ca2+ مستقل از ولتاژ

II) منجر به سرکوب فعالیت و بیان SR-A و در نتیجه کاهش جذب ox-LDL و تجمع کلسترول در ماکروفاژها شد.

(۱۹۴)
Notoginsenoside in vitro I) بیان p53، Bax و کاسپاز-۳ را افزایش داد

 

II) بیان Bcl-2 را کاهش داد

(۱۹۵)
فشار خون
Rb3 in vitro سرکوب تکثیر سلول‌های عضله صاف عروقی (VSMC) ناشی از Ang II، پیشرفت چرخه سلولی از فاز G0 ⁄G1 به S، و بیان mRNA پروتوآنکوژن‌های c-Myc، c-Fos و c-Jun. (۱۹۶)
ساپونین خام از عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo موش‌های هوشیار: اثر کاهش فشار خون داشتند و باعث تاکی‌کاردی رفلکس شدند

موش‌های بی‌هوش: اثر کاهش فشار خون داشتند و باعث برادی‌کاردی شدند

(۱۹۷)
جین سنوزیدهای کل in vivo I) درمان با جین‌سینوزید کل، افزایش فشار سیستولیک اوج بطن راست، هیپرتروفی بطن راست و بیان پپتید ناتریورتیک دهلیزی ناشی از MCT (مونوکروتالین) را بهبود بخشید.

 

II) جین‌سینوزید کل در محافظت در برابر هیپرتروفی بطن راست ناشی از MCT (مونوکروتالین) ، احتمالاً از طریق کاهش فشار خون ریوی، موثر است.

 

III) مکانیسم های مولکولی متعددی در این حفاظت دخیل هستند، مانند سرکوب مسیرهای سیگنالینگ کلسینورین فعال شده با MCT و ERK.

 

IV) ارتفاعات ناشی از MCT این مسیرهای سیگنالینگ را سرکوب کرد

۱۹۸
عملکرد قلب
جینسینگ آمریکایی in vivo و in vitro I) جینسنگ آمریکایی باعث افزایش چشمگیر بیان پروتئین Nrf2، جابجایی هسته‌ای Nrf2، فعالیت رونویسی Nrf2، اتصال مستقیم Nrf2 به پروموتورهای ژن هدف و بیان گروهی از ژن‌های آنتی اکسیداتیو که توسط Nrf2 در سلول‌های H9C2 هدایت می شوند، شد.

 

II) علاوه بر این، جینسینگ آمریکایی تشکیل رادیکال‌های آزاد ناشی از Ang II یا TNFα و مرگ سلولی ناشی از H۲O۲ را در سلول‌های H۹C۲ را مهار کرد.

 

III) در نهایت، تجویز خوراکی جینسنگ آمریکایی به‌طور قابل توجهی فعالیت Nrf2 را در قلب موش افزایش داد.

(۱۹۹)
Rb1

 

in vitro

 

I) سرکوب اختلال عملکرد اندوتلیال ناشی از Hcy

تولید آنیون سوپراکسید و eNOS در عروق کرونر خوک

(۲۰۰)
II) تضعیف و کاهش ROS ‌ ها

III) مهار فعال‌سازی JNK ناشی از ROS ها

(۲۰۱)
Re in vitro I) کاهش فلورسانس ۲′,۷′-dichlorofluorescein

به میزان ۵۱٪

 

II) کاهش مرگ سلولی از ۳.۰±۵۱.۵ درصد به ۱.۵±۱۱.۸ درصد نسبت به شاهد

(۲۰۲)
Notoginsenoside in vitro و  in vivo مسیر PI3K/Akt را فعال کرد (۲۰۳)
تزریق شنفو (Shenfu) (جین سنوزیدهای P. ginseng) in vitro سطح پروتئین Bcl-2 را سرکوب کرد

 

تنظیم عملکرد کاسپاز-۳ (افزایش فعالیت)

(۲۰۴)
Rg1 (P. notoginseng radix) in vitro کاهش آزادسازی لاکتات دهیدروژناز، ROS داخل سلولی و کاهش سطح [Ca2+] درون‌سلولی (۲۰۵)
Roots of P. quinquefolius in vitro مهار فعال‌سازی کلسینئورین وابسته به NHE-1 (۲۰۶)
Rbl in vitro I) در مقایسه با هیپوکسی ساده (۰ میکرومول در لیتر جین‌سینوزید Rb1)، جین‌سینوزید Rb1 بیشتر از ۱۰ میکرومول در لیتر، به‌طور قابل توجهی میزان آپوپتوز را کاهش داد  و جذب ۲-[(۳)H]-DG)، محتوای GLUT-4 در سلول‌ها و سطوح PM، فعالیت AMPK و Akt  را به صورت وابسته به دوز و به‌طور قابل توجهی افزایش داد.

 

II) کاهش آپوپتوز ناشی از CoCl2

(۲۰۷)
سرکوب هیپرتروفی بطن راست (RVH) ناشی از MCT احتمالاً به دلیل تنظیم مسیر انتقال سیگنال CaN (کاهش عملکرد) (۲۰۸)
in vivo سرکوب بیان پروتئین pERK1/2 و مدولاسیون فنوتیپ VSMC (۲۰۹)
Rg3 in vivo Kهای فعال شده متشکل از زیر واحدهای  KCNQ1 و KCNE1 از طریق باقی‌مانده‌های K318 و V319 از KCNQ1 (۲۱۰)
Notoginsenoside R1 in vitro کاهش تولید فیبرونکتین ناشی از TNF-α در سلول‌های عضله صاف از طریق مسیر ROS/ERK (۲۱۱)
تولید PAI-1 ناشی از TNF-a را سرکوب کرد (۲۱۲)
P. notoginseng root in vivo I) سرکوب تکثیر بیش از حد VSMC

 

II) کاهش رسوب پروتئین های ECM در آندومتر

(۲۱۳)
Rd in vivo سرکوب ورود Ca2+ مستقل از ولتاژ و تکثیر BAVSMC (۲۱۳)
in vivo ورود سرکوب‌شده با گیرنده (ROCC) و ذخیره‌سازی (SOCC) Ca2+ بدون تأثیر بر جریان ورودی Ca2+ وابسته به ولتاژ (VDCC) و انتشار Ca2+ در سلول‌های عضله صاف عروق (۲۱۴)
in vitro آپوپتوز BASMCs ناشی از H2O2 از طریق یک مسیر وابسته به میتوکندری (۲۱۵)
سلول‌های اندوتلیال و عملکرد عروقی
Re in vitro I) NO از طریق گیرنده‌های استروئیدی جنسی غشایی

آزاد می‌شود

 

II) کانال‌های Kca رده سلولی ماهیچه صاف شریانی A10 توسط eNOS از طریق مکانیسم وابسته به c-Src/PI3-kinase/Akt فعال شد.

(۲۱۷)
Rg3 in vitro I) افزایش فسفوریلاسیون و بیان eNOS توسط مسیر PI3-kinase/Akt با واسطه ER

 

II) تنظیم AMPK از طریق عملکرد CaM کیناز II

(۲۱۸)
ریشه جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG). Clinical I) 3 گرم KRG شاخص افزایش شعاعی (AI) را تا ۴.۶٪ کاهش داد (۰.۰۴۵ = P)

 

II) کسر جین‌سینوزید نسبتاً ۴.۸٪ AI را کاهش داد (۰.۰۵۷ = P)

(۲۱۹)
Rg3 in vitro و  in vivo ایجاد اختلال در عملکرد عضلات صاف عروق با ایجاد اختلال در هجوم Ca21 از کانال‌های Ca21 نوع L (۲۲۱)
Rb1 in vitro

 

مسیرهای PI3kinase/Akt و MEK/ERK و گیرنده آندروژن را فعال می‌کند، که همگی فعال‌سازی حاد eNOS را در سلول‌های اندوتلیال آئورت انسان تنظیم می‌کنند. (۲۲۲)
I) محافظت از لیپوپروتئین با چگالی کم اکسید شده

(oxLDL) آسیب دیده سلول‌های اندوتلیال عروقی

انسان

 

II) معکوس کردن اثرات oxLDL بر اکسید نیتریک

(NO)، فعال‌کننده پلاسمینوژن نوع بافتی (t-PA)، و

مهارکننده فعال‌کننده پلاسمینوژن-۱ (PAI-1)

(۲۲۳)
Rg1 in vitro تولید NO با واسطه گیرنده گلوکوکورتیکوئید از eNOS از طریق مسیر غیررونویسی PI3K/Akt (۲۲۴)
تجمع پلاکتی
Rg1 in vitro و in vivo I) سرکوب تجمع پلاکتی ناشی از ترومبین، ADP،

کلاژن و U46619

 

II) کاهش پیوند فیبرینوژن با افزایش ترومبین (۰.۱

واحد بر میلی لیتر) و بیان P-سلکتین تک

لاکت‌ها به ترتیب ۸۱% و ۶۶%

 

III) کاهش سرعت جمع شدن لخته در پلاسمای غنی

از پلاکت و چسبندگی پلاکتی بر روی سطح کلاژن

تحت سرعت برشی مرتبط با جریان شریانی (۱۰۰۰/s)

تا حدود ۷۰ درصد

 

IV) کاهش فعال‌سازی پلاکتی از طریق سرکوب مسیر ERK و کاهش تشکیل ترومبوز شریانی

(۲۲۵)
Rg3 in vitro سرکوب تجمع پلاکتی ناشی از ترومبین توسط عناصر سیگنال‌دهی پایین‌دست، به عنوان مثال cAMP و ERK2 (۲۲۶)
عصاره جینسینگ قرمز (RGE) Clinical I) تقویت سلول‌های رگ‌زا در گردش CD+34، CXCR+4 و CD+117

 

II) کاهش التهاب در بیماران مبتلا به AMI

(۲۲۷)
عصاره آبی جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo سرکوب تجمع پلاکتی و آزادسازی ۱،۲-دی آسیل گلیسرول (۲۲۸)
ساپونین کل عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای in vitro سطح cAMP را در تعاملات ترومبین-پلاکت افزایش داد (۲۲۹)
Notoginsenoside in vivo I) افزایش سطح پروتئین متصل به گیرنده فاکتور رشد ۲ (Grb2)، ترومبوسپوندین ۱ و توبولین آلفا ۶

II) کاهش سطوح تیوردوکسین، سوپراکسید دیسموتاز  Cu-Zn، پروتئین DJ-1، پراکسیردوکسین ۳، پروتئین شبه تیوردوکسین ۲، مهارکننده ریبونوکلئاز، زیرخانواده کانال پتاسیم V عضو ۲، زنجیره سبک تنظیم کننده میوزین ۹ و گیرنده لامینین ۱

(۲۳۰)
پروفایل چربی
P. notoginseng saponins in vivo I) افزایش اکسیداسیون b اسیدهای چرب در کبد

 

II) افزایش بیان ژن eNOS در سلول‌های اندوتلیال

(۲۳۱)
nbutanol extract (NE3) in vivo کاهش سطح سرمی TC، TG و LDL-C کبدی

 

(۲۳۲)
in vivo I) کاهش سطح HMG-CoA ردوکتاز کبدی

 

II) بهبود وضعیت آنتی‌اکسیدانی کبد که توسط سوپراکسید ارزیابی می­شود

 

III) فعالیت دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز

 

IV) کاهش سطح پراکسیداسیون لیپید

(۲۳۳)
ایسکمی میوکارد
عصاره جینسینگ in vivo فعال‌سازی GR و/یا Akt و Erk1/2 با واسطه ER به روشی وابسته به eNOS (۲۳۴)
جین‌سینوزید کل in vivo افزایش CPF قلب ایسکمی/ خونرسانی مجدد از طریق افزایش تولید NO با فعال کردن مسیر سیگنالینگ PI3K/Akt-eNOS (۲۳۵)
پاناکسادیول و پاناکساتریول in vivo I) افزایش فشار رشد بطن چپ

 

II) کاهش سطوح LDH، CK و MDA و GSH

(۲۳۶)
ترکیب K (Compound K) in vivo مسیر PI3K و فسفوریلاسیون Akt و eNOS را فعال کرد (۲۳۷)
Rb1 in vivo I) محتوای eNOS و NO پیشرفته

II) استرس اکسیداتیو سرکوب شده

(۲۳۸)
Re in vivo I) افزایش ناهنجاری الکتروکاردیوگرافی

 

II) کاهش پارامترهای همودینامیک، سطح TNF-α

(۲۳۹)
Rg3 in vitro و in vivo I) کاهش اندازه انفارکتوس میوکارد و سطوح LDH/CK در خون و همچنین سطوح کاسپاز-۳ و کاسپاز-۹

 

II) افزایش p‑Akt، بیان eNOS و نسبت پروتئین X

مرتبط با Bcl‑۲/Bcl‑۲ (Bax)

(۲۱۸)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]مطالعات نشان داد که جینسنگ می‌تواند به حفظ گردش خون در وضعیت مناسب کمک کند. جینسینگ می‌تواند ترشح اکسید نیتریک (NO) مشتق از سلول‌های اندوتلیال عروقی را افزایش دهد که این امر سبب کاهش فشار خون می‌شود (۵،۶۱). مطالعات دیگر گزارش کرده‌اند که اجزای و مواد سازنده موجود در جینسینگ می‌تواند به عنوان عوامل ضد انعقاد در سیستم گردش خون عمل کنند (جدول ۶).

مطالعات in vitro و in vivo نشان داده‌اند که جین‌سنوزیدهای Rg1، Rg3 و عصاره آبی KRG تجمع پلاکت‌ها را با کاهش اتصال فیبرینوژن تقویت‌شده با ترومبین و بیان P-سلکتین از طریق عناصر سیگنال‌دهنده پایین‌دست، به عنوان مثال، cAMP و ERK2، سرکوب می‌کنند (۶۲،۶۳،۶۴).

در مطالعات مختلف in vivo نشان داده شده است که عصاره n-بوتانول (NE3) و ساپونین‌هایP. notoginseng و همچنین رادیکس notoginseng سطح کلسترول تام، تری گلیسیرید (TG) و لیپوپروتئین-کلسترول با چگالی کم (LDL-C) را تنظیم می‌کند (۶۵).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12605″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]اثرات ضد چاقی جینسینگ:  بیماری چاقی یکی از مشکلات عمده بهداشت عمومی در عصر مدرن امروزی است. بیماری چاقی با سایر بیماری‌های غیرواگیر مانند بیماری عروق کرونر قلب، دیابت، سرطان و اختلالات تنفسی در خواب مرتبط است (۶۶). متاسفانه داروهایی که امروزه در درمان چاقی استفاده می‌شوند عوارض جانبی عمده‌ای دارند. بنابراین کشف و توسعه داروهای جدید و جایگزین کردن آن‌ها برای کاهش وزن، بسیار مورد توجه محققان و شرکت‌های داروسازی قرار گرفته است. مطالعات انجام شده، از جمله مطالعات و کارآزمایی‌های بالینی، گزارش داده‌اند که شاه­گیاه جینسینگ دارای اثرات ضد چاقی بسیار خوبی است (شکل ۷) (۶۷،۶۸،۶۹). با وجود تحقیقات خوبی که در مورد جینسینگ و اثرات ضد چاقی انجام شده اما همچنان مکانیسم عمل جینسینگ به وضوح مشخص نشده است (جدول ۷).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۷: اثرات ضد چاقی جینسینگ:

 

مواد مدل مطالعه مکانیسم (ها) اثر منبع
Rb1 و Rg1 in vitro I) مهار تجمع تری گلیسیرید در سلولهای چربی ۳T3-L1 با

فعال کردن PKA و افزایش cAMP داخل سلولی

 

II) افزایش جذب گلوکز تحریک شده توسط انسولین

 

III) افزایش ترشح انسولین تحریک شده با گلوکز

(۲۴۰)
Rh2 in vitro سرکوب تمایز سلول‌های چربی از طریق مهار PPAR-γ (۲۴۱)
Rg3 in vitro مهار تمایز سلول‌های چربی در سلول‌های ۳T3-L1 توسط مسیرهای سیگنالینگ AMPK و PPAR-γ (۲۴۲)
ترکیب K (Compound K) in vitro I) مهار تجمع لیپید و بیان ژن اختصاصی چربی در سلول‌های

چربی

 

II) تعدیل بیان عوامل رگ‌زایی و MMPs

(۲۴۲)
عصاره جینسینگ سفید کره‌ای in vivo مهار افزایش سطح TG پلاسما (۲۴۳)
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG) in vivo ژن‌های تنظیم‌شده مرتبط با متابولیسم لیپید یا متابولیسم کلسترول (Lipa، Cyp7a1، Il1rn، Acot2، Mogat1، Osbpl3، Asah3l، Insig1، Anxa2، Vldlr، Hmgcs1، Sytl4، Plscr4، Pla2g27e و Slc) (۲۴۴)
Oil extract in vivo سطح لیپاز پانکراس و تری‌گلیسیرید پلاسما (TG) را مهار می‌کند (۲۴۵)
Rh1 in vivo سرکوب چربی‌زایی در سلول‌های ۳T3-L1 [۱۱۵]
ترکیب K (Compound K) in vivo سطح استر کلسترول را با سرکوب ژن SCD1 کاهش داد [۱۱۶]
Rf in silico سطح بیان PPARγ و پری‌لیپین را کاهش داد و همچنین مقدار چربی تجمع‌شده در دوزهای مختلف را کاهش داد. [۱۱۷]
F2 in silico کاهش سطح لیپید انباشته شده توسط سلول‌های ۳T3-L1 در طول چربی‌زایی [۱۱۸]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]مطالعات in vitro و in vivo نشان داده‌اند که جین‌سنوزیدها دارای پتانسیل افزایش مصرف انرژی با تحریک مسیر کیناز فعال شده با آدنوزین مونوفسفات هستند و می‌توانند انرژی دریافتی را به روشی مشابه کاهش دهند (۷۰).

کیم و پارک گزارش کردند که پس از مصرف عصاره جینسینگ سطح سرمی کلسترول تام، تری اسیل گلیسرول (TAG) و LDL کاهش یافت. این نتیجه در حالی رقم خورد که سطح لیپوپروتئین پر چگال (HDL) پس از تجویز عصاره جینسینگ به مدت ۸ هفته افزایش یافت (۷۱).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12606″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]اثر ضد دیابت: دیابت شیرین (DM) یک بیماری متابولیک است که توانایی بدن برای پردازش گلوکز خون را به دلیل نقص در ترشح انسولین، عملکرد انسولین یا هر دو، مختل می‌کند. دو دسته عمده دیابت وجود دارد: دیابت نوع ۱ که معمولاً به عنوان دیابت وابسته به انسولین شناخته می‌شود و دیابت نوع ۲ که معمولاً به عنوان دیابت غیر وابسته به انسولین شناخته می‌شود (۷۲). شاه­گیاه جینسینگ به عنوان یک داروی سنتی است که از گذشته برای درمان دیابت در چین، کره و ژاپن استفاده می‌شود (جدول ۸) (۷۳،۷۴).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۸: تاثیر جینسینگ بر دیابت شیرین (DM):

منبع مکانیسم عمل نوع مطالعه ماده
(۲۴۶) ترشح انسولین را افزایش داد (EC50=178.9 mg/ml) in vitro جینسینگ آمریکایی (ریشه)
(۲۴۷) مهار آپوپتوز سلول بتا، p53/p21، تولید NO و ROS و سطوح PARP و کاسپاز ناشی از سایتوکاین in vitro

 

جینسینگ آسیایی (ریشه)
(۲۴۸) سرکوب COX-2 و TNF-α، NF-kB و MAPK (ERK و JNK) و بیان NOS in vitro جینسینگ تخمیر شده
(۲۴۹) I) کاهش افزایش وزن بدن، سطوح TG، LDL-C، NEFA، گلوکز و انسولین

 

II) سطح HDL-C افزایش یافته است

in vivo جینسینگ وحشی (ریشه)
(۲۵۰،۲۵۱) کاهش تنظیم سطوح گلوکز، iNOS، TG و TC، پروتئین ادرار و ماده واکنش‌دهنده به TBA  in vivo PPD, Rg3, Rh2
(۲۵۲) ترشح انسولین را افزایش داد Clinical جینسینگ آمریکایی (ریشه)
(۲۵۳) سطح HbA1c، گلوکز و انسولین را کاهش می‌دهد Clinical جینسینگ آسیایی (ریشه)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]یون و همکارانش اثرات ضد دیابتی عصاره اتانولی جینسنگ وحشی را بر روی موش‌های موسسه تحقیقات سرطان (ICR) ناشی از رژیم غذایی پرچرب به مدت ۸ هفته بررسی کردند. عصاره اتانولی جینسینگ وحشی به طور قابل توجهی قند خون ناشتا را به روشی وابسته به دوز کاهش داد (۷۵).

مطالعات مختلف in vitro و in vivo نشان داده‌اند که ترکیب K، یک متابولیت فعال جین‌سنوزیدها، می‌تواند ترشح انسولین را توسط جزایر لانگرهانس اولیه تحریک کند (شکل ۸).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12611″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]ترکیب K ترشح انسولین را به روشی وابسته به غلظت از طریق مسیرهای وابسته به کانال K افزایش داد. Vuksan و همکاران (۷۶) اثربخشی بالینی عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای را در ۱۹ شرکت‌کننده مبتلا به دیابت نوع ۲، که به خوبی کنترل شده، مورد بررسی قرار دادند. محققان پس از گذشت ۱۲ هفته از مصرف مکمل دریافتند که مصرف این مکمل می‌تواند تنظیم گلوکز و انسولین را بهبود می‌بخشد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]ضد اختلال سیستم عصبی مرکزی: مطالعات مختلف نشان داده است که اجزای موجود در جینسینگ، به ویژه جین‌سنوزیدهای Rb1، Rb2، Rb3، Rc، Rd، Re، Rg1، Rg2 و Rg3 اثرات درمانی قابل توجهی در اختلالات عصبی مختلف مانند اختلالات حافظه، اضطراب، افسردگی، صرع، سکته مغزی، اسکلروز جانبی آمیوتروفیک، بیماری آلزایمر، بیماری پارکینسون و بیماری هانتینگتون دارند (شکل ۹) (جدول ۹) (۷،۱۵،۷۷،۷۸،۷۹).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۹: اثرات جینسینگ بر اختلالات سیستم عصبی مرکزی (CNS):

ماده مدل مطالعه مکانیسم (ها) اثر منبع

اثر ضد اضطراب

Rb1 in vivo هم دفعات و هم استمرار open arm entry در آزمون پلاس ماز افزایش یافت. (۲۵۴)
I) کاهش بیان mRNA هیپوکامپ فاکتور نوروتروفیک مشتق از مغز

 

II) کاهش بیان نوروپپتید Y هیپوتالاموس ناشی از SPS را مهار کرد

 

III) افزایش بیان لوکوس سرولئوس تیروزین هیدروکسیلاز

(۲۵۵)
Rg3 in vivo گیرنده‌های گاباآ را از طریق زیرواحد γ۲ خود با برانگیختن جریانی به داخل تنظیم کرد (۲۵۶)
Rg3 و  Rh2 in vivo اثرات ضد اضطراب را با ضد گابا/ بنزودیازپین‌ها اعمال می‌کند (۲۵۷)
Pseudoginsenoside-F11 in vivo کاهش سطوح دوپامین (DA)، اسید ۳،۴-دی هیدروکسی فن استیک، اسید هومووانیلیک و ۵-هیدروکسی استیک اسید

 

(۲۵۸)
PPD  و  PPT in vivo I) اثر ضد اضطراب PPD از

طریق گیرنده(های) γ-aminobutyrateA (GABAA)

 

II) اثر ضد اضطراب PPT از

طریق گیرنده(های)

سروتونرژیک

(۲۵۹)

ضد افسردگی

Rb1 in vivo افزایش بیان گیرنده ۵-HT2A (۲۶۰)
Rb3 in vivo  افزایش سطح BDNF در قشر جلوی مغز و هیپوکامپ

تغییر بیان ۵-HT در هیپوکامپ

(۲۶۱)
Re Clinical بیان mRNA BDNF را افزایش داد

 

(۲۶۲)
Rg1 in vivo I) مسیر سیگنالینگ BDNF را افزایش داد

 

II) افزایش تراکم ستون فقرات دندریتیک و نوروژنز هیپوکامپ ناشی از CMS

(۲۶۳)
Rg3 in vivo I) افزایش سطح NA در مغز

 

II) کاهش سطح سرمی ACTH و کورتیکوسترون

(۲۶۴)
مسیر سیگنال‌دهی BDNF هیپوکامپ را افزایش داد (۲۶۵)
جین‌سینوزیدهای کل in vivo         I) تنظیم بیان و عملکرد هورمون آدرنوکورتیکوتروپیک (ACTH) و کورتیستاتین (CORT).

 

II) IL-1𝛽، IL-6، TNF-𝛼 و IDO افزایش یافته است

بیان

(۲۶۶،۲۶۷)

 

 

Compound K in vivo I) افزایش سطح NA در نواحی مغز

 

II) کاهش سطح سرمی ACTH و کورتیکوسترون

(۲۶۴)

ضد صرع

جین‌سینوزیدهای کل in vivo مهار استرس اکسیداتیو سیناپتوزومی ناشی از KA مربوط به دژنراسیون هیپوکامپ با فعال کردن گیرنده‌های آدنوزین A2A (۲۶۵)
Rg3 in vitro I) مجموع ساپونین‌های جینسینگ و جین‌سنوزید Rg3 از افزایش آزاد ناشی از Mg2 در نورون‌های هیپوکامپ موش‌های صحرایی کشت‌شده و نوسانات خودبه‌خودی جلوگیری می‌کنند.

II) جینسینگ ممکن است نقش محافظت‌کننده عصبی در هموستاز مختل [Ca2+]i  و مرگ سلول‌های عصبی از طریق مهار SE یا SRED های ناشی از گیرنده NMDA ایفا کند.

(۲۶۸)

ایسکمی/سکته مغزی

Rb1

 

in vivo تنظیم (کاهش) بیان ژن و پروتئین اینترلوکین (IL)-6

تنظیم مسیر فاکتور هسته‌ای (NF)-kB

(۲۶۹)
ارتفاع LC3 و Beclin 1 بازسازی شد (۲۷۰)
Notoginsenosides Rb1, Rg1 in vivo بیان Trx-1، SOD-1، PKB/Akt، و NF-kB و HSP70 افزایش یافت (۲۷۱)
Rg1 in vitro  و in vivo I) تنظیم بیان آکواپورین-۴،

گیرنده-۱ فعال شده با پروتئاز، Bax، RAGE، PAR-1، IL-1𝛽، TNF-𝛼، HMGB1، NF-kB،

کاسپاز-۳ و کاسپاز-۹ و

مسیرهای سیگنالینگ JAK1/STAT1

 

II) بیان p-NF-kB p65، HSP70، Trx-1، SOD-1، Bcl-2 و PKB/Akt افزایش یافت

(۲۷۲-۲۷۶)
۲۰(R)-ginsenoside Rg3 in vivo تنظیم بیان کالپین I و کاسپاز-۳ (۲۷۷)
Re in vivo افزایش سطح مالون دی آلدئید (MDA).

 

کاهش فعالیت H+-ATPase

(۲۷۸)

اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ALS)

Rb2 in vitro ژن SOD1 را از طریق محل اتصال فاکتور رونویسی AP2 فعال کرد (۲۷۹)

بیماری آلزایمر

Ginsenosides (Re, Rg1, Rg3, Rb1, Rb2, panaxadiol, panaxatriol, pseudoginsenoside F11,  و notoginsenoside R1) in vivo  و in vitro کاهش غلظت پپتید Aβ (۲۸۰)
عصاره جینسینگ سفید (Rg1, Re, Rf, Rb1, R-Rg2, m-Rb1, Rc, m-Rc, Rb2, Rb3, m-Rb2, Rd, and m-Rd) in vivo محافظت از سلول‌های هیپوکامپ در برابر سمیت AβO با انسداد فعال شدن میکروگلیا و اختلال پیش‌سیناپسی (۲۸۱)
Rh2 in vivo تحریک بیان ژن PACAP و تکثیر سلول‌های RBA1 (۲۸۲)
Gintonin in vivo تحریک تکثیر سلول‌های پیش ساز عصبی هیپوکامپ و افزایش بیان گیرنده LPA1 در سلول‌های پیش‌ساز عصبی هیپوکامپ (۲۸۳)
پروتئین جینسینگ in vivo I) مدت زمان بقای نورون‌ها را بهبود بخشید

 

II) کاهش آپوپتوز سلولی و بیان mRNA کاسپاز-۳ و Bax/Bcl-2

(۲۸۴)

بیماری هانتینگتون

عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG) in vivo عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای در برابر مدل بیماری هانتینگتون القا شده با اسید ۳-نیتروپروپیونیک (۳-NP) با کاهش بیان mRNA TNF-a، IL-1β، IL-6، iNOS و OX-42، اثر محافظتی عصبی از خود نشان داد (۲۸۵)

بیماری پارکینسون

عصاره آبی جیسینگ (P. ginseng) in vitro مهار مرگ سلولی و تولید بیش از حد ROS توسط سلول‌های SH-SY5Y تیمار شده با MPP (+) (۲۸۶)
Rd  و  Re in vitro مهار افزایش تولید ROS داخل سلولی، کاهش میزان دپلاریزاسیون پتانسیل غشای میتوکندری و بازیابی سطح کلسیم (۲۸۷)
Pseudoginsenoside-f11 in vivo بهبود توانایی حرکتی، تعادل حرکتی، هماهنگی و چرخش‌های ناشی از آپومورفین در موش‌های ۶-هیدروکسی دوپامین (۲۸۸)
Rg1 in vivo محافظت از نورون‌های دوپامینرژیک با کاهش التهاب عصبی ناهنجار ناشی از α-سینوکلئین (۲۸۹)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]جین‌سینوزید  Rb1 با تنظیم مجدد گیرنده‌های ۵-HT2A، از بدن در برابر افسردگی محافظت می‌کند (۸۰). مطالعه دیگری  گزارش داد که ترکیب K باعث افزایش سطح نورآدرنالین (NA) در نواحی مغز موش‌ها می‌شود و در نتیجه به عنوان یک عامل ضد افسردگی عمل می‌کند. علاوه بر این، Rg3، Rh2 و ۲۰(S)-protopanaxadiol اثرات مشابهی داشتند (۸۱).

بیماری آلزایمر یک اختلال عصبی پیشرونده است. بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است. پلاک‌های آمیلوئید و گره‌های نوروفیبریلاری دو علامت اصلی پاتولوژیک بیماری آلزایمر هستند. فرضیه آبشار آمیلوئید بیان می‌کند که رسوب آمیلوئید β باعث اختلال عملکرد عصبی و مرگ در مغز می‌شود. طبق فرضیه تاو، ناهنجاری‌های پروتئین تاو شروع کننده آبشار بیماری است (۸۲).

مطالعات مختلف in vivo و in vitro نشان داده‌اند که جین‌سنوزیدهای Re، Rg1، Rg3، Rb1، Rb2، و notoginsenoside R1 می‌توانند غلظت آمیلوئید β را کاهش دهند، که به نوبه خود می‌تواند از بروز بیماری آلزایمر جلوگیری کند  (۸۳).

بیماری پارکینسون، دومین اختلال شایع عصبی است. بیماری پارکینسون بر عملکرد حرکتی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌گذارد. علت دقیق بیماری پارکینسون مشخص نیست، اما مطالعات مختلف نشان داده‌اند که عوامل ژنتیکی و غیر ژنتیکی مانند عوامل محیطی نقش اساسی در پیشرفت این بیماری دارند. استرس اکسیداتیو، اختلال عملکرد میتوکندری و استفاده نادرست از پروتئین، همگی در پاتوژنز بیماری پارکینسون نقش دارند. به دلیل مرگ سلولی در ماده سیاه، بیان دوپامین کاهش می‌یابد و در نتیجه علائم حرکتی کلاسیک در فرد مبتلا ایجاد می‌شود. اجسام لویی و از دست دادن نورون‌های دوپامینرژیک در جسم سیاه از ویژگی‌های رایج بیماری پارکینسون می‌باشند (۸۴).

مطالعات اخیر گزارش داده اند که ROS، سطوح بالای آهن واکنش‌پذیر و سیستم دفاعی آنتی‌اکسیدانی مختل شده می‌تواند باعث انحطاط عصبی شوند (۸۵).

تعدادی از مطالعات نشان داده‌اند که جین‌سنوزیدهای Rb1، Rg1 و Rd می‌توانند با مهار استرس اکسیداتیو و التهاب عصبی، اثرات محافظتی برای سلول‌های عصبی داشته باشند. این جین‌سنوزیدها همچنین آپوپتوز ناشی از سموم را کاهش می‌دهند. یک مطالعه in vivo گزارش داد که Rg1 می‌تواند از نورون‌ها در برابر آپوپتوز ناشی از ۱-متیل-۴-فنیل-۱،۲،۳،۶-تتراهیدروپیریدین (MPTP) محافظت کند. مکانیسم عمل Rg1 در نورون‌ها کاهش سطوح کاسپاز-۳، Bax،  القای تولید نیتریک اکساید و افزایش سطح  Bcl-2 و Bcl-xl می‌باشد (۸۶).

با این حال، مشخص شد که جین‌سینوزیدهای کل با مهار استرس اکسیداتیو سیناپتوزومی ناشی از اسید کاینیک (KA)، مرتبط با دژنراسیون هیپوکامپ از طریق فعال‌سازی گیرنده‌های آدنوزین A2A، اثر ضد صرع دارند (۸۷).

آزمایش‌های درون‌تنی نشان داد که جین‌سینوزید Rd می‌تواند با تنظیم مثبت مسیرهای سیگنالینگ ERK2.1 و PI3K/Akt نقش محافظتی در ایسکمی مغزی ایفا کند (۸۸).

جین‌سینوزید دیگر، Rg3، اختلالات یادگیری و حافظه را در موش‌های دارای اختلال شناختی ناشی از لیپوپلی ساکارید بهبود بخشید. یک مطالعه بالینی در میان بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر در بخش نورولوژی در موسسه تحقیقات بالینی در کره جنوبی انجام شد و نتایج نشان داد که مصرف روزانه ریشه جینسینگ به مدت ۱۲ هفته عملکرد ذهنی را به‌طور قابل توجهی بهبود می‌بخشد (۸۹).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12612″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]افزایش انرژی و میل جنسی:  جینسینگ به عنوان یک مکمل غذایی گیاهی، محبوبیت زیادی پیدا کرده است. جینسینگ قادر به افزایش استقامت، قدرت و انرژی جنسی است (شکل ۱۰). ساپونین‌های موجود در این گیاه، به‌عنوان اجزا و ترکیبات دارویی فعال جینسینگ شناخته می‌شوند (جدول ۱۰).

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۱۰: اثرات جینسینگ بر انرژی و میل جنسی:

 

ماده مدل مطالعه مکانیسم (ها) اثر منبع
جینسینگ قرمز تیمار شده در فشار بالا (HRG) in vivo I) کاهش سطوح گلوتامیک اگزالواستیک ترانس آمیناز و گلوتامیک پیروویک ترانس آمیناز و همچنین مالون دی آلدئید کبدی

 

II) افزایش سطح گلیکوژن عضلانی، افزایش فعالیت گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز و لاکتات دهیدروژناز

 

III) بیان mRNA فعال Cu/Zn-SOD و فاکتور تنظیمی عضلانی ۴

(۲۹۰)
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG). in vivo I) عملکرد شیمیایی و سینتیکی اسپرم، تقویت شده است

 

II) عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای از بیضه‌ها در برابر آسیب‌های ناشی از بی‌حرکتی و آسیب‌های ناشی از استرس محافظت می‌کند.

 

III)  عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای پتانسیل بسیار خوبی در درمان نازایی مرتبط با استرس از خود نشان می‌دهد.

(۲۹۱)
جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo I) جینسینگ قرمز کره‌ای روند افزایش وزن پروستات را کاهش داد.

II) درصد اسپرم با مورفولوژی طبیعی را افزایش داد.

III) حرکت کل و حرکت پیشرونده اسپرم را بهبود بخشید.

IV) شاخص آپوپتوز سلول‌های اسپرم‌زا کاهش یافت

V) در نتیجه می‌توان گفت عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای اثرات مخرب EO (Epididymo-orchitis)  بر روی اسپرم موش‌ها را بهبود بخشید

(۲۹۲)
عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای in vivo تجویز همزمان اتانول و عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای، اثرات منفی سمیت ناشی از اتانول بر باروری مردان را به حداقل رساند. (۲۹۳)
Rg1 in vivo  و in vitro I) Rg1 غلظت تستوسترون سرم را افزایش داد

II) آزادسازی NO و تجمع cGMP در سلول‌های جسم غاری را افزایش داد. به نظر می‌رسد مسیر NO/cGMP نقش کلیدی در میانجی‌گری اثر Rg1 بر عملکرد جنسی مردان دارد.

III) رفتار جفتی موش‌های نر را بهبود می‌بخشد

IV) این داده‌های تجربی شواهدی را ارائه می‌دهند که Rg1 می‌تواند یک داروی جدید امیدوارکننده برای درمان اختلال نعوظ و میل جنسی کم باشد.

(۱۶۸)
Rb1 in vitro افزایش آزادسازی LH از هر دو بافت همی-AP و سلول‌های AP پراکنده شده با DHT (۱۶۹)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]جین‌سنوزیدها دارای اسکلت دامارانی با انواع قندها مانند گلوکز، زایلوز، رامنوز و آرابینوز هستند. با این حال، سطوح جین‌سنوزیدها ممکن است بسته به نوع گونه جینسینگ، فصل برداشت، سن گیاه و سایر عوامل متفاوت باشد (۹۰).

تان و همکاران، اثرات درمانی و دارویی جین‌سینوزید Rb1 را بر روی سندرم خستگی آزمایش کردند. این آزمایش روی موش‌های صحرایی مبتلا به سندرم خستگی انجام گرفت. تان و همکاران گزارش کردند که جین‌سینوزید Rb1 می‌تواند به‌طور ویژه‌ای با سندرم خستگی مبارزه کند. در این بررسی نشان داده شد جین‌سینوزید Rb1 تغییرات منفی در پارامترهای بیوشیمیایی (اسید لاکتیک، گلیکوژن کبدی، گلیکوژن عضلانی و مالون دی‌آلدئید) را در موش‌های مبتلا به سندرم خستگی بهبود می‌دهد. علاوه بر این نشان داده شد که جین‌سینوزید Rb1 فعالیت لاکتات دهیدروژناز و سوپراکسید دیسموتاز را در این موش‌ها افزایش داد. (۹۱). این اثر با سرکوب استرس اکسیداتیو عضلات اسکلتی و بهبود متابولیسم انرژی حاصل شد (۹۱).

جینسینگ همچنین می‌تواند پراکسیداسیون رادیکال‌های هیدروکسیل و لیپیدها را کاهش دهد و فعالیت میتوکندری را در طول تمرینات بدنی تسهیل کند (۹۲). جینسینگ همچنین به‌طور ویژه‌ای برای مدیریت تمایلات جنسی به‌کار می‌رود. سابقه استفاده از جینسینگ برای درمان اختلال نعوظ به ۳۶۰۰ سال قبل از میلاد می‌رسد (جدول ۱۰).

مطالعه‌ای نشان داد که جینسینگ می‌تواند ارزش حرکتی اسپرم را افزایش دهد. شاه‌گیاه جینسینگ می‌تواند سطوح بیان تغییر یافته پروتئین‌های مرتبط با اسپرم زایی را مانند نکتین-۲، CAMP Responsive Element Binding Protein 1  (CREB1)، گیرنده‌های اینهیبین-⍺ و هورمون‌های جنسی را در بیضه‌ها کاهش دهد (۹۴،۹۵،۹۶).

یک مطالعه بالینی روی ۴۵ مرد، که دارای اختلال نعوظ متوسط تا شدید بودند، نشان داد که مصرف روزانه ۹۰۰ میلی گرم جینسینگ کره‌ای (سه دوز در روز) به مدت ۸ هفته منجر به بهبود قابل توجهی در عملکرد نعوظ و رضایت از عملکرد جنسی می‌شود (۹۷).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12613″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]فعالیت ضد سرطانی: سرطان یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است (۹۸). گیاهان دارویی و ترکیبات گیاهی مشتق از آنها به طور فزاینده‌ای به عنوان درمان‌های مکمل مفید برای سرطان شناخته می‌شوند (شکل ۱۱). جین‌سینوزیدهای جدا شده از جینسینگ به خانواده استروئیدها، با اسکلت استروئیدی چهار حلقه ترانس، تعلق دارند. نتایج حاصل شده از تحقیقات نشان داده‌اند که مقدار جین‌سینوزیدهای رایج (Rb1، Rc، Rd، Re، و Rg1) در جینسینگ کره‌ای حرارت دیده (در دمای ۹۸ تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ تا ۳ ساعت بخارپز شود)، جینسینگ خورشیدی (در دمای ۱۲۰ درجه سانتی‌گراد به مدت ۲ تا ۳ ساعت بخارپز شود) و جینسینگ سیاه (۹ بار بخارپز و خشک شده مکرر) کاهش یافته است. این جینسینگ‌ها بیشتر حاوی سایر جین‌سینوزیدها از جمله Rg5، Rk1، Rk2، Rk3، Rs4، Rs5، Rs6 و Rs7 می‌باشد (۹۹).

 

ترکیبات موجود در جین‌سینوزیدهای حرارت دیده، خواص ضد سرطانی منحصر به فردی به آن‌ها می‌دهد (جدول ۱۱) (۱۰۰،۱۰۱،۱۰۲،۱۰۳،۱۰۴).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۱۱: فعالیت ضد سرطانی جینسینگ:

 

ماده مطالعه مطالعه مکانیسم منبع
Rb1 رگزایی در شرایط آزمایشگاهی کاهش بیان miR-214 در HUVECها، که منجر به افزایش بیان iNOS می‌شود

 

(۲۹۶)
فیبروز کبدی در شرایط آزمایشگاهی I) بیان پروتئین تبدیل کننده فاکتور رشد-β۱ (TGF-β۱)، ماتریکس متالوپروتئیناز (MMP)-2 و بازدارنده بافتی متالوپروتئیناز (TIMP)-1 توسط جین‌سینوزید Rb1 در ۱۰-۸۰ میکروگرم در میلی لیتر سرکوب شد

مهار  II)  بیان mRNA کلاژن نوع I و III، TGF-β۱ و TIMP-1 توسط جین‌سینوزید Rb1 (10 و ۸۰ میکروگرم در میلی لیتر) مهار شد.

III)  جین‌سینوزید Rb1 با مهار فعال‌سازی، تکثیر و بیان کلاژن، TGF-β۱، MMP-2 و TIMP-1 اثر ضد فیبروتیکی بر HSC ها اعمال کرد.

جین

 

(۲۹۷)
Rg1 رگ زایی in vivo و in vitro جین سینوزید Rg1 سبب کاهش بیان miR-15b شد. کاهش بیان miR-15bمنجر به القای موقت گیرنده ۲ فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGFR-2) می‌شود. (۲۹۸)
Rg3 تومور مثانه در شرایط in vitro  کاهش I) تغییرات بیشتری در چرخه سلولی در فاز G2/M ناشی از سیس پلاتین پس از ترکیب با جین‌سینوزید Rg3 مشاهده شد.

II)   بیان Bcl-2 پس از درمان ترکیبی جین سینوزید Rg3 و سیس پلاتین کاهش یافت.

III)  سیتوکروم c و کاسپاز-۳ افزایش یافت.

IV)  جین سینوزید Rg3 از تکثیر سلول‌های سرطانی مثانه مقاوم به سیس پلاتین به شیوه‌ای هم‌افزایی با سیس پلاتین جلوگیری کرد.

بیان

(۲۹۹)
سرطان پستان در داخل بدن (TNB) I) جین‌سینوزید Rg3 باعث افزایش سمیت سلولی و آپوپتوز پاکلیتاکسل (Paclitaxel) بر روی رده‌های سلولی TNBC و زنوگرافت می‌شود.

 

II) ترکیبی از جین‌سینوزید Rg3 و پاکلیتاکسل (Paclitaxel) سبب مهار فعال شدن NF-kB، کاهش بیان پروتئین NF-kB p65 و Bcl-2، افزایش بیان پروتئین Bax و Caspase-3 شد.

 

III) جین‌سینوزید Rg3 با مهار سیگنال دهی NF-kB و تعدیل بیان Bax/Bcl-2 در TNBC، سمیت سلولی و آپوپتوز پاکلیتاکسل را افزایش می‌دهد.

 

IV) می‌توان گفت که جین‌سینوزید Rg3 باید به عنوان یک عامل شیمیایی حساس‌کننده خوب برای درمان TNBC در نظر گرفته شود.

(۳۰۰)
I) جین‌ سینوزید Rg3 اتصال DNA و فعالیت رونویسی NF-κB را مهار می‌کند. این اثرات به سرکوب فعالیت IKKβ، تخریب IκBα و انتقال هسته‌ای بعدی زیرواحد p65 NF-kB نسبت داده می‌شود.

 

II) به تدریج فعال‌سازی سازنده ERK و Akt از طریق فسفوریلاسیون در سلول‌های MDA-MB-231 تیمار شده با Rg3 کاهش یافت.

 

III) جین‌سینوزید Rg3 سطوح p53 جهش‌یافته را در روش‌های وابسته به غلظت و زمان کاهش داد.

IV) جین‌سینوزید Rg3 ارتباط بین p53 و تنظیم‌کننده منفی آن Mdm2 را در سلول‌های MDA-MB-231 افزایش داد.

 

V) این یافته‌ها نشان می‌دهد که جین‌سینوزید Rg3 سبب القای  آپوپتوز در سلول‌های MDA-MB-231 می‌شود.

(۳۰۱)
Rg5 سرطان سینه در شرایط آزمایشگاهی I) نشان داده شده است که از میان جین‌سینوزیدهای Rg3، Rb1 و Rg5، جین‌سینوزید Rg5 بیشترین سمیت سلولی را در برابر سرطان پستان دارد.

II) جین‌سینوزید Rg5 به‌طور قابل ملاحظه‌ای تکثیر سلول‌های سرطان سینه را از طریق آپوپتوز با واسطه میتوکندری و مرگ سلولی اتوفاژیک سرکوب کرد.

III) جین‌سینوزید Rg5 سطوح فسفوریلاسیون PI3K، Akt، mTOR، و Bad را کاهش داده و مسیر سیگنالینگ PI3K/Akt را در سرطان پستان سرکوب می‌کند.

IV) آپوپتوز و اتوفاژی ناشی از Rg5 می‌تواند به‌طور چشمگیری توسط بازدارنده PI3K/Akt LY294002 تقویت شود.

V) نتایج نشان می‌دهد که Rg5 می‌تواند یک عامل درمانی بالقوه برای درمان سرطان سینه باشد.

(۳۰۲)
Rh2 سرطان کولون در شرایط آزمایشگاهی I) جین‌سینوزید Rh2 می‌تواند مستقیماً به PBK/TOPK متصل شود و می‌تواند مستقیماً فعالیت PBK/TOPK را مهار کند.

II) مطالعات ex vivo نشان داد که جین‌سینوزید Rh2 به‌طور قابل توجهی باعث مرگ سلولی در سلول‌های سرطانی کولورکتال HCT116 می‌شود

III) جین‌سینوزید Rh2 سطوح فسفوریلاسیون پروتئین کینازهای تنظیم شده خارج سلولی ۱ و ۲ (ERK1/2) و (H3) را در سلول‌های سرطانی کولورکتال HCT116 مهار می‌کنند.

IV) مطالعات in vivo نشان داد جین‌سینوزید Rh2 از رشد تومورهای پیوند زنوگرافت سلول‌های HCT116 جلوگیری می‌کند و سطوح فسفوریلاسیون پروتئین کینازهای تنظیم‌شده خارج سلولی ۱ و ۲ و هیستون H3 را مهار می‌کند.

(۳۰۳)
۲۰(S)-Rh2 سرطان کولورکتال در شرایط آزمایشگاهی I) جین‌سینوزیدهای ۲۰ (S) – و ۲۰(R) –Rh2 فعالیت سیتوتوکسیک متفاوتی را نشان دادند. فقط ۲۰(S)-Rh2 زنده ماندن سلول‌های سرطانی را کاهش داد.

II) جین‌سینوزید ۲۰(S)-Rh2 به‌طور موثری مبدل سیگنال القا شده از IL-6 و فعال کننده فسفوریلاسیون رونویسی ۳ (STAT3) و بیان متالوپروتئینازهای ماتریکس (MMPs)، از جمله MMP-1، -۲، و -۹ را مهار کرد، که منجر به مهار تهاجم سلول‌های سرطانی شد.

III) این فعالیت های دارویی ۲۰(S)-Rh2  قوی تر از فعالیت های ۲۰(R)-Rh2 بود.

(۳۰۴)

 

Rk1 و Rg5 سرطان ریه در شرایط آزمایشگاهی I) جین‌سینوزیدهای Rg5 و Rk1، غلظت یک پروتئین شبه کالمودولین، پورین نوکلئوزید فسفوریلاز و ترانس آلدولاز را افزایش دادند. این ترکیبات با کنترل اینترلوکین ۲ و گلوتاتیون باعث القای آپوپتوز می‌شوند.

 

II) پس از مصرف جین‌سینوزیدهای Rg5 و Rk1، غلظت بیلی‌وردین ردوکتاز، آلدهید دهیدروژناز، دی‌هیدروپتریدین ردوکتاز و پروتئین پیوند دهنده DNA پاسخ ترانس‌اکتیو-۴۳ کاهش یافت. این گونه‌ها با کنترل گونه‌های فعال اکسیژن، اکسید نیتریک و کنترل کانال کلر باعث آپوپتوز می‌شوند.

 

III) پروتئین crk مولکول آداپتور، که باعث آپوپتوز از طریق یک مسیر وابسته به Ras می‌شود، و دی هیدروپتریدین ردوکتاز در سلول‌های تیمار شده با جین‌سینوزید Rg5 نسبت به سلول‌های تیمار شده با جین‌سینوزید Rk1 به میزان بیشتری کاهش یافت.

 

(۳۰۵)

 

ترکیب K (Compound K) سرطان سینه در شرایط آزمایشگاهی I) ترکیب K رشد سلولی را مهار کرد.

II) ترکیب K سبب القای آپوپتوز از طریق تولید گونه‌های فعال اکسیژن (ROS) شد.

III) ترکیب K کاهش بیان  COX-2و سطح پروستاگلاندین E2 (PGE2) را مهار کرد.

IV) این اثرات ترکیبِ K، از طریق یک مسیر وابسته به AMPK القا شد و توسط یک مهارکننده AMPK خاص مهار شد.

V) نتایج نشان می‌دهد که ترکیب K با تعدیل سیگنال‌دهی AMPK-COX-2 در سلول‌های سرطان سینه انسانی MCF-7، آپوپتوز را القا می‌کند.

(۳۰۶)

 

سرطان کولون در شرایط آزمایشگاهی I) جینسینگ به‌طور قابل توجهی التهاب روده و تومورزایی را مهار کرد و همزمان تکثیر این سلول‌ها را کاهش داد و آپوپتوز را نیز افزایش داد.

II) آبشار EGFR در تومورهای روده بزرگ تنظیم شد و جینسینگ به‌طور قابل توجهی فعال‌سازی EGFR و ErbB2 و بیان Cox-2 را کاهش داد.

III) استفاده از جینسینگ در رژیم غذایی، تنوع میکروبی روده بزرگ را تغییر داد و سرکوب باکتری با مترونیدازول باعث کاهش ترکیب K سرم به دنبال گاواژ جینسینگ شد.

IV) ترکیب K به‌طور قابل توجهی رشد تومور زنوگرافت را مهار کرد.

V) جینسینگ التهاب روده بزرگ و تومورزایی ناشی از رژیم غذایی غربی (Western diet) را مهار می‌کند.

(۳۰۷)

 

سرطان ریه در شرایط آزمایشگاهی I)  ترکیب K منجر به تجمع کلسیم درون‌سلولی و افزایش فعالیت‌های m-calpain شد که هر دو به‌طور قابل توجهی با پیش تیمار با BAPTA-AM (یک شلاتور Ca+2 داخل سلولی) یا دانترولن (یک آنتاگونیست کانال RyR) مهار شدند.

II) ترکیب K از طریق کاسپاز-۱۲ آپوپتوز مربوط به استرس ER را القا می‌کند

(۳۰۸)
مشتقات ۲۵-هیدروکسی پروتوپانگزادیول (۲۵-OH-PPD) – xl، ۱c، و ۸b in vitro و in vivo I) هر سه ترکیب به‌طور قابل توجهی از رشد سلول‌های سرطانی ریه انسان A549 و H460 جلوگیری کردند.

II) تجویز خوراکی این ترکیبات به‌طور قابل توجهی از رشد تومورهای پیوند زنوگرافت در موش، بدون تأثیر بر وزن بدن جلوگیری کرد.

III) این ترکیبات می‌توانند سطح بیان β-کاتنین و اهداف پایین‌دست آن یعنی Cyclin D1، CDK4 و c-myc را در سلول‌های سرطان ریه کاهش دهند.

IV) فعالیت ضد رشدی که توسط این مشتقات ۲۵-OH-PPD علیه سلول‌های سرطانی ریه اعمال می شود احتمالاً شامل مسیر سیگنالینگ با واسطه β-کاتنین است؛ یافته‌ای که می‌تواند پیامد مهمی برای استراتژی شیمی‌درمانی با هدف درمان سرطان ریه داشته باشد.

(۳۰۹)
F2 سرطان سینه در شرایط آزمایشگاهی I) جین‌سینوزید F2 با فعال کردن مسیر آپوپتوز ذاتی و اختلال عملکرد میتوکندری، آپوپتوز را در CSCهای پستان القا کرد.

II) جین‌سینوزید F2 باعث ایجاد اندامک‌های تاولی اسیدی، جذب GFP-LC3-II به اتوفاگوزوم‌ها و افزایش سطح Atg-7 شد که نشان می‌دهد F2 یک پیشرفت اتوفاژیک در CSCهای پستان را آغاز می‌کند.

III) این یافته‌ها بینش جدیدی در مورد فعالیت ضد سرطانی F2 ارائه می‌دهد و ممکن است به استفاده منطقی و مطالعه فارماکولوژیک F2 کمک کند.

(۳۱۰)

 

۲۰-O-β-D-glucopyranosyl-20(S)-protopanaxadiol (20-GPPD) بررسی سرطان کولون در شرایط in vitro و in vivo I) 20-GPPD زنده ماندن سلولی را کاهش داد، آپوپتوز اولیه مثبت انکسین V را افزایش داد و باعث تجمع sub-G1 و تراکم هسته‌ای سلول‌های سرطانی کولون موش CT-26 شد.

II) اگرچه فعال‌سازی پروتئین کیناز فعال‌شده با AMP (AMPK) ناشی از ۲۰-GPPD نقش کلیدی در مرگ آپوپتوتیک سلول‌های CT-26 ایفا کرد، اما LKB1، یک کیناز معروف بالادستی AMPK، در این فعال‌سازی دخیل نبود.

III) 20-GPPD ورود Ca+2 را به سلول‌های CT-26 افزایش می‌دهد، در حالی که یک مسدودکننده متعارف بالقوه گیرنده گذرا (TRPC) ورود Ca+2 را سرکوب می‌کند.

IV) هنگامی که سلول‌ها با یک مسدود کننده TRPC به همراه یک مسدود کننده کلسیم شبکه آندوپلاسمی (ER) درمان شدند، هجوم کلسیم ناشی از ۲۰-GPPD به‌طور کامل مهار شد، که نشان می‌دهد ذخیره کلسیم ER و همچنین TRPC درگیر بوده است.

V) آلوگرافت CT-26 موش در داخل بدن نشان داد که ۲۰-GPPD به‌طور قابل توجهی رشد، حجم و وزن تومور را به صورت وابسته به دوز سرکوب می‌کند.

VI) 20-GPPD با افزایش هجوم Ca+2، عمدتاً از طریق کانال‌های TRPC، و با هدف قرار دادن AMPK، اثرات ضد سرطانی قوی بر سرطان زایی روده بزرگ اعمال می‌کند.

(۳۱۱)

 

الیگوساکاریدهای مارک (marc) جینسینگ (GOS) سرطان پوست در شرایط آزمایشگاهی I) درمان با GOS (100-500μg/ml) وابسته به دوز  بوده و  تولید TNF-α، IL-6 و NO را در سلول‌های RAW 264.7 افزایش داد

 

II) GOS به‌صورت وابسته به دوز تولید فسفوریلاسیون کیناز N ترمینال c-Jun (JNK)، کیناز تنظیم شده با سیگنال خارج سلولی (ERK)، p38 و فاکتور هسته‌ای κB (NFκB) را که مولکول‌های سیگنال‌دهی بالادستی برای سایتوکاین هستند، القا می‌کند.

 

III) در حالی که GOS در غلظت آزمایش‌شده (تا ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی‌لیتر) برای سلول‌های ماکروفاژ RAW 264.7 سیتوتوکسیک نبود، زمانی که سلول‌های ملانوما B16F10 با ماکروفاژهای فعال‌شده با GOS کشت شدند، زنده‌مانی سلول‌های ملانوم وابسته به دوز از طریق القای مرگ سلولی آپوپتوز کاهش یافت.

 

IV) این نتایج نشان داد که GOS مشتق شده از مارک جینسینگ، دارای فعالیت ضد سرطانی در شرایط آزمایشگاهی علیه سلول‌های ملانوما است. GOS این عمل را با تقویت عملکرد ماکروفاژها انجام می‌دهد.

(۳۱۲)
الیگوساکاریدهای جینسینگ محلول در آب (WGOS) بررسی سرطان کبد در شرایط in vivo درمان با WGOS رشد تومور را در داخل بدن مهار کرد و وزن نسبی طحال و تیموس، سطح فاکتور نکروز تومور-α سرم، تکثیر لنفوسیت‌های طحال، فعالیت سلول‌های کشنده طبیعی، عملکرد فاگوسیتی و تولید اکسید نیتریک ترشح شده توسط ماکروفاژها را در موش‌های حامل H22 به‌طور قابل‌توجهی افزایش داد. (۳۱۳)
KG-135 (جین‌سینوزیدهای Rk1، Rg3 و Rg5) بررسی سرطان ریه در شرایط in vitro I) KG-135 به‌طور موثری سلول‌ها را در فاز G1 با آپوپتوز محدود متوقف کرد. بر این اساس، کاهش کیناز-۴ وابسته به سیکلین، کیناز-۶ وابسته به سیکلین، سیکلین D1 و پروتئین فسفو رتینوبلاستوما و افزایش پروتئین‌های p27 و p18 مشاهده شد.

II) KG-135 سرکوبگر تومور FOXO3a را افزایش داد و باعث تجمع علامت مشخصه اتوفاژی LC3-II و اندامک‌های تاولی اسیدی بدون افزایش نشانگر بالادست Beclin-1 شد.

III) کاهش Bcl-2 و survivin و همچنین برش کاسپاز-۹ نیز به شدت افزایش یافت و منجر به آپوپتوز شد.

IV) ترکیب KG-135 و مهارکننده اتوفاژی ممکن است یک استراتژی جدید به عنوان یک درمان یکپارچه برای سرطان باشد.

(۳۱۴)
P. quinquefolius بررسی سرطان کولون در شرایط in vivo I) جینسینگ به‌طور قابل توجهی شروع و پیشرفت تومور را در هر دو روده کوچک (از جمله انتهای پروگزیمال، انتهای میانی، و انتهای دیستال) و کولون کاهش داد. کاهش تعداد تومور در موش‌هایی که با دوز پایین جینسینگ تحت درمان قرار گرفتند، آشکارتر بود.

II) جینسینگ به‌طور قابل توجهی بیان ژن سایتوکاین‌های التهابی، از جمله اینترلوکین-۱α (IL-1α)، IL-1β، IL-6، نکروز تومور را کاهش داد.

کاهش بیان mRNA سایتوکاین‌های التهابی، از جمله IL-1a، IL-1b، IL-6، TNF-a، فاکتور تحریک‌کننده کلنی گرانولوسیت، و عامل تحریک‌کننده کلنی گرانولوسیت-ماکروفاژ در هر دو روده کوچک و کولون.

(۲۱۸)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]جینسینگ و عصاره‌های آن مانند ترکیب K، جین‌سینوزید Rh1، F2، Rg3 و Rp1 دارای خواص ضد سرطانی هستند (۱۰۲،۱۰۴،۱۰۵). در سال ۱۹۸۰ گزارش شد که عصاره جینسینگ قرمز از القای تومورهای ریه در موش‌های در معرض اورتان، ۹,۱۰-dimethyl-l1,2-benzanthracene و آفلاتوکسین B1 جلوگیری می‌کند (۱۰۰،۱۰۶).

جین‌سینوزید Rb1 با هدف قرار دادن c-Fos، c-jun، فاکتور رشد اندوتلیال عروقی (VEGF) و کاسپازها، زنده ماندن و تهاجم سلول‌های سرطان ریه را مهار کرد (۹۹).

جین‌سینوزید  Rdمی‌تواند بیان iNOS، COX-2 و NF-kB را کاهش دهد و می‌تواند فسفوریلاسیون کینازهای خارج سلولی را سرکوب کند. در سرطان کبد، جین سنوزیدهای Rd و Rh2 از مهاجرت و متاستاز تومور جلوگیری می‌کنند (۱۰۷).

ناکاتا و همکاران (۱۰۸) نشان دادند که استفاده همزمان از cis-diaminedi-chloroplatinum (II) (CDDP) و جین‌سینوزید Rh2 در موش‌های مبتلا به سرطان تخمدان، به‌طور قابل توجهی از رشد تومور جلوگیری می‌کند.

بروز سرطان پوست در دهه‌های اخیر به دلیل تخریب لایه اوزون به سرعت افزایش یافته است. ثابت شده است که جینسینگ قرمز کره‌ای اثرات مهاری قابل توجهی بر روی سرطان های پوست، پروستات و روده بزرگ و همچنین سرطان خون دارد (۱۰۲،۱۰۹،۱۱۰،۱۱۱).

ترکیب K با تولید ROS و سرکوب رشد سلولی، آپوپتوز سلول های سرطان سینه را القا کرد (۱۰۱،۱۰۲،۱۱۲).

ضعف، یکی از شایع‌ترین علائم در بیماران مبتلا به سرطان است. یک مطالعه جامع ارائه شده در سال ۲۰۱۲ در نشست سالانه انجمن انکولوژی بالینی آمریکا نشان داد که دوز بالای (۲۰۰۰ میلی گرم در روز) جینسینگ آمریکایی در درمان ضعف مرتبط با سرطان مفید است (۱۱۳).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12614″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]محصولات تجاری جینسینگ: کره جنوبی، چین، کانادا و آمریکا تولیدکنندگان اصلی جینسینگ هستند و مجموع تولید جینسینگ تازه حدود ۷۹۷۶۹ تن است. ارزش بازار جهانی جینسینگ، شامل ریشه جینسینگ و محصولات فرآوری شده، ۲۰۸۴ میلیون دلار برآورد شده است. جینسینگ در ۳۵ کشور در سراسر جهان توزیع می‌شود و در میان آنها، ۱۹ کشور از جمله کره جنوبی و چین هم وارد کننده و هم صادر کننده هستند (۲۱).

مردم از انواع محصولات تجاری جینسینگ استفاده می‌کنند (جدول ۱۲). پیشرفت فنی زیادی در استخراج Rg1، Re، Rh2 و Rg3 با بازده تا چند کیلوگرم صورت گرفته است. با این حال، این پیشرفت‌های فنی همچنان برای پاسخگویی به تقاضا و نیاز بازار کافی نیست و باید روش‌های سنتز جدیدتری برای برآوردن نیازهای تولید صنعتی ایجاد شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

جدول ۱۲: برخی از محصولات تجاری جینسینگ:

 

محصول تجاری جینسینگ عناصر منبع
آب نبات جینسینگ قرمز کره‌ای (KRG) با ویتامین C پودر جینسینگ قرمز کره‌ای (۶ ساله) ۲٪، گلوکز، دکسترین، سیترات، استئارات منیزیم، آسپارتام و ویتامین C (۳۱۵)
اینسام جو (Insam-ju) نوشیدنی الکلی ساخته شده از جینسینگ (۳۱۶)
قرص قیپی (Qipi pills) P. ginseng (۳۱۷)
Shenlin baizhu capsules P. ginseng (۳۱۷)
ژل جینسینگ قرمز کره‌ای ساکارز، الیگوساکاریدها، آگار، ۱% عصاره جینسینگ قرمز کره ای (۶ ساله)، طعم دهنده های گیاهی، ال منتول (۳۱۵)
شکلات سفید کرانچی جینسینگ قرمز کره‌ای ۱.۲% عصاره KRG (6 ساله)، ساکارز، شیر، کره کاکائو، روغن نخل، آرد گندم، نشاسته ذرت، وانیل، لسیتین (۳۱۵)
چای عصاره جینسینگ قرمز عصاره جینسینگ قرمز کره‌ای (۶ ساله) ۱۰۰% (۳۱۵)
قرص Renshen guipi P. ginseng (۳۱۷)

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]سمیت جینسینگ:  به عنوان یک داروی گیاهی و همچنین یک مکمل غذایی، جینسینگ و محصولات جینسینگ به خوبی مورد مطالعه قرار گرفته است. وب آو ساینس (Web of Science) مجموعاً ۳۹۷۴ گزارش برای تحقیقات پی جینسینگ از سال ۱۹۵۹ تا ۲۰۱۶ داشت که توسط نویسندگانی از ۶۴ کشور منتشر شد (۱۱۴). با این وجود، تا جایی که ما می‌دانیم، تعداد محدودی مطالعه در مورد سمیت جینسینگ وجود دارد. بیشتر این مطالعات بر سوء استفاده یا استفاده نادرست از جینسینگ متمرکز شده‌اند. برخی از مطالعات موردی گزارش کردند که جینسینگ بدون در نظر گرفتن جنسیت و سن، اثر سمی بر انسان دارد. نمونه‌هایی از اثرات سمی یا نامطلوب ناشی از سو مصرف یا استفاده نادرست جینسینگ شامل دوره‌های شیدایی، خونریزی رحمی، ژنیکوماستی، سندرم QT طولانی، فیبریلاسیون دهلیزی همراه با برادی کاردی، بحران فشار خون بالا و هپاتیت حاد لوبولار است (۱۱۵،۱۱۶).

جینسینگ استخراج شده با اتانول می‌تواند سبب آرتریت مغزی شود و جینسینگ یکی از علل سندرم استیونز-جانسون است (۱۱۷).

یک مطالعه اخیر همچنین ادعای بروز عوارض جانبی پوستی در یک زن ۶۰ ساله، یعنی پاپول‌های التهابی ناشی از مصرف جینسینگ را دارد (۱۱۸).

یک مطالعه جدیدتر گزارش داد که عصاره استاندارد شده P. ginseng، بسته به دوز و مدت زمان مصرف، می‌تواند با ایجاد نارسایی قلبی، کاهش فشار خون و ایجاد اختلال عملکرد دیاستولیک بر عملکرد قلب تأثیر بگذارد (۱۱۹).

علاوه بر این، چند مطالعه این نگرانی را ایجاد کردند که تداخلات بین جینسینگ و سایر داروها ممکن است برای سلامتی خطرناک باشد، به ویژه در بیمارانی که از وارفارین برای جلوگیری از سکته‌های مغزی کشنده و ترومبوآمبولی استفاده می‌کنند (۱۲۰،۱۲۱،۱۲۲).

مصرف جینسینگ در سه ماهه اول بارداری و شیردهی نیز ممکن است اثر سمی داشته باشد و زنان باردار باید این گیاه را با احتیاط مصرف کنند (۱۲۳).

تحقیقات قابل توجهی برای تعیین مشخصات ایمنی جینسینگ و مواد فعال آن مورد نیاز است.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

تحولات اخیر nanoginseng (نانو جینسینگ):

در دهه گذشته شاهد توسعه نانوذرات و فناوری‌های نانوکامپوزیت مبتنی بر جینسینگ بوده‌ایم (۱۵،۱۲۴). مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۹ تحویل جین‌سینوزید Rb1 از P. notoginseng را با استفاده از فیلم نانوکامپوزیت کیتوزان/آلژینات گزارش کرد. نرخ آزادسازی جین‌سینوزید Rb1 از آن فیلم کامپوزیتی “مناسب با افزایش محلول pH و نسبت معکوس با محتوای جین‌سینوزید Rb1 بارگذاری شده” بود (۱۲۵).

مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۸ ادعا کرد که ترکیب مستقیم نانوذرات اکسید آهن سوپرپارامغناطیس، ترکیب K و جین‌سینوزید Rg3 در سلول‌های RAW 264.7 ناشی از لیپوپلی ساکارید، فعالیت اکسید نیتریک و iNOS را بسته به دوزهای تجویز شده کاهش می‌دهد (۱۲۶).

علاوه بر نانوکامپوزیت‌ها، چندین مطالعه نانوذرات جینسینگ را به عنوان سیستم‌های دارورسانی جدید برای سرطان، التهاب و اختلالات عصبی ارتقا داده‌اند. یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ گزارش داد که نانوذرات جین‌سینوزید Rb1 با قطر ۱۰۰ نانومتر با ظرفیت بارگذاری دارویی تقریباً ۳۵ درصد وزنی اسید بتولینیک، ۳۲ درصد وزنی دی هیدروآرتمیزینین و ۲۱ درصد وزنی هیدروکسی کامپتوتسین در یک مدل موش پیوند زنوگرافت اثر ضد توموری اعمال کردند (۱۲۷).

مطالعه دیگری نشان داد که نانوذرات جین‌سینوزید Rb1 با قطر ۱۱۰ نانومتر با ۹۶.۸ درصد راندمان بارگذاری دارو و ظرفیت ۲۷.۹ درصد وزنی، هم در شرایط آزمایشگاهی و هم در شرایط in vivo فعالیت ضد سرطانی دارند (۱۲۷).

در کنار اقدامات بازدارنده، از نانوتکنولوژی مبتنی بر جینسینگ نیز‌ می‌توان برای تصویربرداری از سلول‌های سرطانی استفاده کرد. برای تصویربرداری زیستی از نقاط کربنی مبتنی بر جینسینگ استفاده شد و جین‌سینوزیدهای کونژوگه با نانوهیبرید برای تقویت تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI) سرطان کبد در مدل موشی استفاده شد (۱۲۸،۱۲۹).

نانوذرات insenoside Rg1 برچسب گذاری شده با پلی-γ-گلوتامیک اسید، پلی-γ-گلوتامیک اسید و آنتی‌بادی OX26 از سد خونی مغزی عبور کرده و باعث کاهش انفارکتوس مغزی و همچنین بازیابی عصبی در موش‌های دیابتی شده است (۱۳۰).

یک مطالعه آزمایشگاهی در سال ۲۰۱۸ گزارش داد که نانوذرات پلی (لاکتیک-کو-گلیکولیک اسید)-جین سنوزید Rg3 از سد خونی مغز عبور کرده و پلاک‌های αβ را کاهش داده و همچنین بیان ژن پروتئین پیش‌ساز β-آمیلوئید A4 را در بیماری آلزایمر مهار می‌کند (۱۳۱).

پیشرفت‌های اخیر در تحقیقات جینسینگ ممکن است منجر به تولید نانوترانوستیک جدید برای درمان بیماری‌های مختلف شود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_single_image image=”12615″ img_size=”full” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top”][vc_column][vc_column_text]

نتیجه گیری:

علاقه زیادی به عوامل دارویی از منابع طبیعی وجود دارد که دارای مزایای سلامت قابل پیش بینی در برابر التهاب، استرس اکسیداتیو، عفونت میکروبی، سرطان، دیابت، مشکل جنسی، اختلالات سیستم عصبی مرکزی و اختلالات قلبی عروقی بدون خاصیت سمیت هستند، همانطور که در شکل ۱۲ خلاصه شده است. با این حال، کار کشف ترکیبات جدید جینسینگ هنوز در جریان است. جینسینگ در ۳۵ کشور در سراسر جهان توزیع می‌شود و ارزش بازار جینسینگ ۲۰۸۴ میلیون دلار تخمین زده می‌شود. صنعت داروسازی، صنعتی است که به سرعت در حال رشد است. در سال ۲۰۱۴، درآمد دارویی جهانی از یک تریلیون دلار فراتر رفت. گیاهان سنتی، منبع عالی از عوامل درمانی هستند، به عنوان مثال آرتمیسینین از درمنه آنوآ. چندین مطالعه نشان داده‌اند که جین‌سینوزیدها و مشتقات آنها پتانسیل دارویی زیادی برای پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلف دارند. ما قویاً معتقدیم که گیاهان سنتی افق‌های جدیدی را برای صنعت داروسازی در آینده باز خواهند کرد. دولت‌ها، آژانس‌های مراقبت‌های بهداشتی و گروه‌های تحقیق و توسعه (R&D) از صنایع مختلف دارویی می‌توانند از تمرکز بر تحقیقات جینسینگ سود ببرند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row kd_background_image_position=”vc_row-bg-position-top” title=”منابع” use_custom_heading=”” style=”default” color=”default” size=”md” open=”false” custom_font_container=”tag:h2|text_align:left” custom_use_theme_fonts=”” custom_google_fonts=”font_family:Abril%20Fatface%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal” custom_css_animation=”” custom_el_id=”” custom_el_class=””][vc_column][vc_toggle title=”منابع”]۱- Yu T., Yang Y., Kwak Y.-S., Song G.G., Kim M.-Y., Rhee M.H., Cho J.Y. Ginsenoside Rc from Panax ginseng exerts anti-inflammatory activity by targeting TANK-binding kinase 1/interferon regulatory factor-3 and p38/ATF-2. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۱۲۷–۱۳۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲- Im D.-s., Nah S.-y. Yin and Yang of ginseng pharmacology: ginsenosides vs gintonin. Acta Pharmacol Sin. ۲۰۱۳;۳۴:۱۳۶۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳-  Lee B.H., Choi S.H., Kim H.J., Park S.D., Rhim H., Kim H.C., Hwang S.H., Nah S.Y. Gintonin absorption in intestinal model systems. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۵–۴۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴- Cho H.J., Choi S.H., Kim H.J., Lee B.H., Rhim H., Kim H.C., Hwang S.H., Nah S.Y. Bioactive lipids in gintonin-enriched fraction from ginseng. J Ginseng Res. ۲۰۱۹;۴۳:۲۰۹–۲۱۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵- Kim J.-H. Pharmacological and medical applications of Panax ginseng and ginsenosides: a review for use in cardiovascular diseases. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۶۴–۲۶۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۶- Kim K.H., Lee D., Lee H.L., Kim C.E., Jung K., Kang K.S. Beneficial effects of Panax ginseng for the treatment and prevention of neurodegenerative diseases: past findings and future directions. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۳۹–۲۴۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۷- Kim H.J., Jung S.W., Kim S.Y., Cho I.H., Kim H.C., Rhim H., Kim M., Nah S.Y. Panax ginseng as an adjuvant treatment for Alzheimer’s disease. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۴۰۱–۴۱۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۸- Kim J.H., Yi Y.S., Kim M.Y., Cho J.Y. Role of ginsenosides, the main active components of Panax ginseng, in inflammatory responses and diseases. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۴۳۵–۴۴۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۹- Mohanan P., Subramaniyam S., Mathiyalagan R., Yang D.-C. Molecular signaling of ginsenosides Rb1, Rg1, and Rg3 and their mode of actions. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۲۳–۱۳۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۰- Han S.Y., Kim J., Kim E., Kim S.H., Seo D.B., Kim J.H., Shin S.S., Cho J.Y. AKT-targeted anti-inflammatory activity of Panax ginseng calyx ethanolic extract. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۴۹۶–۵۰۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۱- Wahid F., Khan T., Subhan F., Khan M., Kim Y. Ginseng pharmacology: multiple molecular targets and recent clinical trials. Drugs Future. ۲۰۱۰;۳۵:۳۹۹–۴۰۷. [Google Scholar]

۱۲- Lee D., Lee D.S., Jung K., Hwang G.S., Lee H.L., Yamabe N., Lee H.J., Eom D.W., Kim K.H., Kang K.S. Protective effect of ginsenoside Rb1 against tacrolimus-induced apoptosis in renal proximal tubular LLC-PK1 cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۷۵–۸۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۳- Kim M.K., Kang H., Baek C.W., Jung Y.H., Woo Y.C., Choi G.J., Shin H.Y., Kim K.S. Antinociceptive and anti-inflammatory effects of ginsenoside Rf in a rat model of incisional pain. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۸۳–۱۹۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۴- Choi S.Y., Kim K.J., Song J.H., Lee B.Y. Ginsenoside Rg5 prevents apoptosis by modulating heme-oxygenase-1/nuclear factor E2-related factor 2 signaling and alters the expression of cognitive impairment-associated genes in thermal stress-exposed HT22 cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۲۵–۲۲۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۵- Shim J.S., Song M.Y., Yim S.V., Lee S.E., Park K.S. Global analysis of ginsenoside Rg1 protective effects in beta-amyloid-treated neuronal cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۶۶–۵۷۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۶- Thomford N., Senthebane D., Rowe A., Munro D., Seele P., Maroyi A., Dzobo K. Natural products for drug discovery in the 21st century: innovations for novel drug discovery. Int J Mol Sci. ۲۰۱۸;۱۹:۱۵۷۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۷- He Y., Yang J., Lv Y., Chen J., Yin F., Huang J., Zheng Q. A review of ginseng clinical trials registered in the WHO international clinical trials registry platform. BioMed Res Int. ۲۰۱۸;۲۰۱۸ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۸- Lu J.-M., Yao Q., Chen C. Ginseng compounds: an update on their molecular mechanisms and medical applications. Curr Vasc Pharmacol. ۲۰۰۹;۷:۲۹۳–۳۰۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۱۹-Yun T.K. Brief introduction of panax ginseng CA meyer. J Korean Med Sci. ۲۰۰۱;۱۶:S3. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۰-Cho I.H., Lee H.J., Kim Y.-S. Differences in the volatile compositions of ginseng species (Panax sp.) J Agric Food Chem. ۲۰۱۲;۶۰:۷۶۱۶–۷۶۲۲. [PubMed] [Google Scholar]

۲۱- Baeg I.-H., So S.-H. The world ginseng market and the ginseng (Korea) J Ginseng Res. ۲۰۱۳;۳۷:۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۲- Qi L.-W., Wang C.-Z., Yuan C.-S. Isolation and analysis of ginseng: advances and challenges. Nat Prod Rep. ۲۰۱۱;۲۸:۴۶۷–۴۹۵. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۳- Yang W.-z., Hu Y., Wu W.-y., Ye M., Guo D.-a. Saponins in the genus Panax L.(Araliaceae): a systematic review of their chemical diversity. Phytochemistry. 2014;106:7–۲۴. [PubMed] [Google Scholar]

۲۴-  Qi L.-W., Wang C.-Z., Du G.-J., Zhang Z.-Y., Calway T., Yuan C.-S. Metabolism of ginseng and its interactions with drugs. Curr Drug Metabol. ۲۰۱۱;۱۲:۸۱۸–۸۲۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۵- Kim S.J., Choi S., Kim M., Park C., Kim G.L., Lee S.O., Kang W., Rhee D.K. Effect of Korean Red Ginseng extracts on drug-drug interactions. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۷۰–۳۷۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۶- Chen J., Li M., Chen L., Wang Y., Li S., Zhang Y., Zhang L., Song M., Liu C., Hua M. Effects of processing method on the pharmacokinetics and tissue distribution of orally administered ginseng. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۷–۳۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۷- Kim D.H. Gut microbiota-mediated pharmacokinetics of ginseng saponins. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۵۵–۲۶۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۸- Phaniendra A., Jestadi D.B., Periyasamy L. Free radicals: properties, sources, targets, and their implication in various diseases. Indian J Clin Biochem. ۲۰۱۵;۳۰:۱۱–۲۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۲۹- Pham-Huy L.A., He H., Pham-Huy C. Free radicals, antioxidants in disease and health. Int J Biomed Sci: IJBS. ۲۰۰۸;۴:۸۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۰- Lobo V., Patil A., Phatak A., Chandra N. Free radicals, antioxidants and functional foods: impact on human health. Pharmacogn Rev. ۲۰۱۰;۴:۱۱۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۱- Lee J.W., Mo E.J., Choi J.E., Jo Y.H., Jang H., Jeong J.Y., Jin Q., Chung H.N., Hwang B.Y., Lee M.K. Effect of Korean Red Ginseng extraction conditions on antioxidant activity, extraction yield, and ginsenoside Rg1 and phenolic content: optimization using response surface methodology. J Ginseng Res. ۲۰۱۶;۴۰:۲۲۹–۲۳۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۲-Zhou Y., Yang Z., Gao L., Liu W., Liu R., Zhao J., You J. Changes in element accumulation, phenolic metabolism, and antioxidative enzyme activities in the red-skin roots of Panax ginseng. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۳۰۷–۳۱۵. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۳-Hossen M.J., Hong Y.D., Baek K.S., Yoo S., Hong Y.H., Kim J.H., Lee J.O., Kim D., Park J., Cho J.Y. In vitro antioxidative and anti-inflammatory effects of the compound K-rich fraction BIOGF1K, prepared from Panax ginseng. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۴۳–۵۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۴-  Sohn S.-H., Kim S.-K., Kim Y.-O., Kim H.-D., Shin Y.-S., Yang S.-O., Kim S.-Y., Lee S.-W. A comparison of antioxidant activity of Korean White and Red Ginsengs on H2O2-induced oxidative stress in HepG2 hepatoma cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۳;۳۷:۴۴۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۵- Yang Y., Ren C., Zhang Y., Wu X. Ginseng: an nonnegligible natural remedy for healthy aging. Aging Dis. ۲۰۱۷;۸:۷۰۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۶-Yang W.S., Ratan Z.A., Kim G., Lee Y., Kim M.-Y., Kim J.-H., Cho J.Y. 4-Isopropyl-2, 6-bis (1-phenylethyl) aniline 1, an analogue of KTH-13 isolated from Cordyceps bassiana, inhibits the NF-κB-mediated inflammatory response. Med Inflamm. ۲۰۱۵;۲۰۱۵ [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۷- Lee D.C., Yang C.L., Chik S.C., Li J.C., Rong J.-h., Chan G.C., Lau A.S. Bioactivity-guided identification and cell signaling technology to delineate the immunomodulatory effects of Panax ginseng on human promonocytic U937 cells. J Transl Med. ۲۰۰۹;۷:۳۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۸- Jung J.H., Kang I.G., Kim D.Y., Hwang Y.J., Kim S.T. The effect of Korean red ginseng on allergic inflammation in a murine model of allergic rhinitis. J Ginseng Res. ۲۰۱۳;۳۷:۱۶۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۳۹- Lee J.H., Min D.S., Lee C.W., Song K.H., Kim Y.S., Kim H.P. Ginsenosides from Korean Red Ginseng ameliorate lung inflammatory responses: inhibition of the MAPKs/NF-kappaB/c-Fos pathways. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۴۷۶–۴۸۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۰- Lee M.J., Chang B.J., Oh S., Nah S.Y., Cho I.H. Korean Red Ginseng mitigates spinal demyelination in a model of acute multiple sclerosis by downregulating p38 mitogen-activated protein kinase and nuclear factor-kappaB signaling pathways. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۴۳۶–۴۴۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۱- Choi J.H., Jang M., Nah S.Y., Oh S., Cho I.H. Multitarget effects of Korean Red Ginseng in animal model of Parkinson’s disease: antiapoptosis, antioxidant, antiinflammation, and maintenance of blood-brain barrier integrity. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۷۹–۳۸۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۲- Kang S., Park S.J., Lee A.Y., Huang J., Chung H.Y., Im D.S. Ginsenoside Rg3 promotes inflammation resolution through M2 macrophage polarization. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۶۸–۷۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۳- Lee I.-A., Hyam S.R., Jang S.-E., Han M.J., Kim D.-H. Ginsenoside Re ameliorates inflammation by inhibiting the binding of lipopolysaccharide to TLR4 on macrophages. J Agric Food Chem. ۲۰۱۲;۶۰:۹۵۹۵–۹۶۰۲. [PubMed] [Google Scholar]

۴۴- Rhule A., Navarro S., Smith J.R., Shepherd D.M. Panax notoginseng attenuates LPS-induced pro-inflammatory mediators in RAW264. 7 cells. J Ethnopharmacol. ۲۰۰۶;۱۰۶:۱۲۱–۱۲۸. [PubMed] [Google Scholar]

۴۵- Kee J.Y., Jeon Y.D., Kim D.S., Han Y.H., Park J., Youn D.H., Kim S.J., Ahn K.S., Um J.Y., Hong S.H. Korean Red Ginseng improves atopic dermatitis-like skin lesions by suppressing expression of proinflammatory cytokines and chemokines in vivo and in vitro. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۱۳۴–۱۴۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۶- Han B.C., Ahn H., Lee J., Jeon E., Seo S., Jang K.H., Lee S.H., Kim C.H., Lee G.S. Nonsaponin fractions of Korean Red Ginseng extracts prime activation of NLRP3 inflammasome. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۱۳–۵۲۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۷- Ahn J.Y., Choi I.S., Shim J.Y., Yun E.K., Yun Y.S., Jeong G., Song J.Y. The immunomodulator ginsan induces resistance to experimental sepsis by inhibiting Toll-like receptor-mediated inflammatory signals. Eur J Immunol. ۲۰۰۶;۳۶:۳۷–۴۵. [PubMed] [Google Scholar]

۴۸- Roca I., Akova M., Baquero F., Carlet J., Cavaleri M., Coenen S., Cohen J., Findlay D., Gyssens I., Heure O. The global threat of antimicrobial resistance: science for intervention. New Microbes New Infect. ۲۰۱۵;۶:۲۲–۲۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۴۹- Lee J., Lee Y.-N., Lee Y.-T., Hwang H., Kim K.-H., Ko E.-J., Kim M.-C., Kang S.-M. Ginseng protects against respiratory syncytial virus by modulating multiple immune cells and inhibiting viral replication. Nutrients. ۲۰۱۵;۷:۱۰۲۱–۱۰۳۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۰- Lee J.S., Ko E.-J., Hwang H.S., Lee Y.-N., Kwon Y.-M., Kim M.-C., Kang S.-M. Antiviral activity of ginseng extract against respiratory syncytial virus infection. Int J Mol Med. ۲۰۱۴;۳۴:۱۸۳–۱۹۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۱- Park E.H., Yum J., Ku K.B., Kim H.M., Kang Y.M., Kim J.C., Kim J.A., Kang Y.K., Seo S.H. Red Ginseng-containing diet helps to protect mice and ferrets from the lethal infection by highly pathogenic H5N1 influenza virus. J Ginseng Res. ۲۰۱۴;۳۸:۴۰–۴۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۲- Yoo D.-G., Kim M.-C., Park M.-K., Song J.-M., Quan F.-S., Park K.-M., Cho Y.-K., Kang S.-M. Protective effect of Korean red ginseng extract on the infections by H1N1 and H3N2 influenza viruses in mice. J Med Food. ۲۰۱۲;۱۵:۸۵۵–۸۶۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۳- Chan L.Y., Kwok H.H., Chan R.W.Y., Peiris M.J.S., Mak N.K., Wong R.N.S., Chan M.C.W., Yue P.Y.K. Dual functions of ginsenosides in protecting human endothelial cells against influenza H9N2-induced inflammation and apoptosis. J Ethnopharmacol. ۲۰۱۱;۱۳۷:۱۵۴۲–۱۵۴۶. [PubMed] [Google Scholar]

۵۴- Sung H., Kang S.-M., Lee M.-S., Kim T.G., Cho Y.-K. Korean red ginseng slows depletion of CD4 T cells in human immunodeficiency virus type 1-infected patients. Clin Diagn Lab Immunol. ۲۰۰۵;۱۲:۴۹۷–۵۰۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۵- Cho Y.K., Kim J.E. Effect of Korean Red Ginseng intake on the survival duration of human immunodeficiency virus type 1 patients. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۲۲۲–۲۲۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۶- Cho Y.K., Kim J.E., Woo J.H. Genetic defects in the nef gene are associated with Korean Red Ginseng intake: monitoring of nef sequence polymorphisms over 20 years. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۱۴۴–۱۵۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۷-Sung W.S., Lee D.G. The combination effect of Korean red ginseng saponins with kanamycin and cefotaxime against methicillin-resistant Staphylococcus aureus. Biol Pharm Bulletin. ۲۰۰۸;۳۱:۱۶۱۴–۱۶۱۷. [PubMed] [Google Scholar]

۵۸- Pagidipati N.J., Gaziano T.A. Estimating deaths from cardiovascular disease: a review of global methodologies of mortality measurement. Circulation. ۲۰۱۳;۱۲۷:۷۴۹–۷۵۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۵۹-So S.H., Lee J.W., Kim Y.S., Hyun S.H., Han C.K. Red ginseng monograph. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۵۴۹–۵۶۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۶۰-Kim J.-H. Cardiovascular diseases and Panax ginseng: a review on molecular mechanisms and medical applications. J Ginseng Res. ۲۰۱۲;۳۶:۱۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]

۶۱- Qin N., Gong Q.-h., Wei L.-w., Wu Q., Huang X.-n. Total ginsenosides inhibit the right ventricular hypertrophy induced by monocrotaline in rats. Biol Pharm Bulletin. ۲۰۰۸;۳۱:۱۵۳۰–۱۵۳۵. [PubMed] [Google Scholar]

۶۲- Zhou Q., Jiang L., Xu C., Luo D., Zeng C., Liu P., Yue M., Liu Y., Hu X., Hu H. Ginsenoside Rg1 inhibits platelet activation and arterial thrombosis. Thromb Res. ۲۰۱۴;۱۳۳:۵۷–۶۵. [PubMed] [Google Scholar]

۶۳- Lee W.M., Kim S.D., Park M.H., Cho J.Y., Park H.J., Seo G.S., Rhee M.H. Inhibitory mechanisms of dihydroginsenoside Rg3 in platelet aggregation: critical roles of ERK2 and cAMP. J Pharm Pharmacol. ۲۰۰۸;۶۰:۱۵۳۱–۱۵۳۶. [PubMed] [Google Scholar]

۶۴- Hwang S.Y., Son D.J., Kim I.W., Kim D.M., Sohn S.H., Lee J.J., Kim S.K. Korean red ginseng attenuates hypercholesterolemia-enhanced platelet aggregation through suppression of diacylglycerol liberation in high-cholesterol-diet-fed rabbits. Phytother Res: An Int J Dev Pharmacol Toxicol Evalu Nat Prod Deriv. ۲۰۰۸;۲۲:۷۷۸–۷۸۳. [PubMed] [Google Scholar]

۶۵- Ji W., Gong B. Hypolipidemic effects and mechanisms of Panax notoginseng on lipid profile in hyperlipidemic rats. J Ethnopharmacol. ۲۰۰۷;۱۱۳:۳۱۸–۳۲۴. [PubMed] [Google Scholar]

  1. Kopelman P.G. Obesity as a medical problem. Nature. ۲۰۰۰;۴۰۴:۶۳۵–۶۴۳. [PubMed] [Google Scholar]
  2. Sharmila J., Aravinthan A., Shin D.G., Seo J.H., Kim B., Kim N.S., Kang C.W., Kim J.H. GBCK25, fermented ginseng, attenuates cardiac dysfunction in high fat diet-induced obese mice. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۵۶–۳۶۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  3. Li Z., Kim H.J., Park M.S., Ji G.E. Effects of fermented ginseng root and ginseng berry on obesity and lipid metabolism in mice fed a high-fat diet. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۱۲–۳۱۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  4. Koh E.J., Kim K.J., Choi J., Jeon H.J., Seo M.J., Lee B.Y. Ginsenoside Rg1 suppresses early stage of adipocyte development via activation of C/EBP homologous protein-10 in 3T3-L1 and attenuates fat accumulation in high fat diet-induced obese zebrafish. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۲۳–۳۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  5. Karachaliou N., Gonzalez-Cao M., Crespo G., Drozdowskyj A., Aldeguer E., Gimenez-Capitan A., Teixido C., Molina-Vila M.A., Viteri S., De Los Llanos Gil M. Interferon gamma, an important marker of response to immune checkpoint blockade in non-small cell lung cancer and melanoma patients. Ther Adv Med Oncol. ۲۰۱۸;۱۰ ۱۷۵۸۸۳۴۰۱۷۷۴۹۷۴۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  6. Kim S.-H., Park K.-S. Effects of Panax ginseng extract on lipid metabolism in humans. Pharmacol Res. ۲۰۰۳;۴۸:۵۱۱–۵۱۳. [PubMed] [Google Scholar]
  7. American Diabetes A. Diagnosis and classification of diabetes mellitus. Diabetes Care. ۲۰۱۳;۳۶(Suppl 1):S67–S74. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  8. Choi M.R., Kwak S.M., Bang S.H., Jeong J.E., Kim D.J. Chronic saponin treatment attenuates damage to the pancreas in chronic alcohol-treated diabetic rats. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۰۳–۵۱۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  9. Oh M.J., Kim H.J., Park E.Y., Ha N.H., Song M.G., Choi S.H., Chun B.G., Kim D.H. The effect of Korean Red Ginseng extract on rosiglitazone-induced improvement of glucose regulation in diet-induced obese mice. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۲–۵۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  10. Yun S.N., Moon S.J., Ko S.K., Im B.O., Chung S.H. Wild ginseng prevents the onset of high-fat diet induced hyperglycemia and obesity in ICR mice. Arch Pharm Res. ۲۰۰۴;۲۷:۷۹۰–۷۹۶. [PubMed] [Google Scholar]
  11. Vuksan V., Sung M.-K., Sievenpiper J.L., Stavro P.M., Jenkins A.L., Di Buono M., Lee K.-S., Leiter L.A., Nam K.Y., Arnason J.T. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves glucose and insulin regulation in well-controlled, type 2 diabetes: results of a randomized, double-blind, placebo-controlled study of efficacy and safety. Nutr Metabol Cardiovasc Dis. ۲۰۰۸;۱۸:۴۶–۵۶. [PubMed] [Google Scholar]
  12. Cho S.K., Kim D., Yoo D., Jang E.J., Jun J.B., Sung Y.K. Korean Red Ginseng exhibits no significant adverse effect on disease activity in patients with rheumatoid arthritis: a randomized, double-blind, crossover study. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۴۴–۱۴۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  13. Choi J.H., Lee M.J., Jang M., Kim H.J., Lee S., Lee S.W., Kim Y.O., Cho I.H. Panax ginseng exerts antidepressant-like effects by suppressing neuroinflammatory response and upregulating nuclear factor erythroid 2 related factor 2 signaling in the amygdala. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۰۷–۱۱۵. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  14. Park S.Y., Park J.H., Kim H.S., Lee C.Y., Lee H.J., Kang K.S., Kim C.E. Systems-level mechanisms of action of Panax ginseng: a network pharmacological approach. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۹۸–۱۰۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  15. Yamada N., Araki H., Yoshimura H. Identification of antidepressant-like ingredients in ginseng root (Panax ginseng C.A. Meyer) using a menopausal depressive-like state in female mice: participation of 5-HT2A receptors. Psychopharmacology (Berl) ۲۰۱۱;۲۱۶:۵۸۹–۵۹۹. [PubMed] [Google Scholar]
  16. Zhang H., Li Z., Zhou Z., Yang H., Zhong Z., Lou C. Antidepressant-like effects of ginsenosides: a comparison of ginsenoside Rb3 and its four deglycosylated derivatives, Rg3, Rh2, compound K, and 20(S)-protopanaxadiol in mice models of despair. Pharmacol Biochem Behav. ۲۰۱۶;۱۴۰:۱۷–۲۶. [PubMed] [Google Scholar]
  17. Iqbal K., del C., Alonso A., Chen S., Chohan M.O., El-Akkad E., Gong C.-X., Khatoon S., Li B., Liu F. Tau pathology in Alzheimer disease and other tauopathies. Biochimica et Biophysica Acta (BBA) – Mol Basis Dis. ۲۰۰۵;۱۷۳۹:۱۹۸–۲۱۰. [PubMed] [Google Scholar]
  18. Chen F., Eckman E.A., Eckman C.B. Reductions in levels of the Alzheimer’s amyloid beta peptide after oral administration of ginsenosides. Faseb J. ۲۰۰۶;۲۰:۱۲۶۹–۱۲۷۱. [PubMed] [Google Scholar]
  19. Sulzer D. Multiple hit hypotheses for dopamine neuron loss in Parkinson’s disease. Trends Neurosci. ۲۰۰۷;۳۰:۲۴۴–۲۵۰. [PubMed] [Google Scholar]
  20. Jenner P. Oxidative stress in Parkinson’s disease. Ann Neurol. ۲۰۰۳;۵۳(Suppl 3):S26–S36. discussion S36-28. [PubMed] [Google Scholar]
  21. Chen X.C., Chen Y., Zhu Y.G., Fang F., Chen L.M. Protective effect of ginsenoside Rg1 against MPTP-induced apoptosis in mouse substantia nigra neurons. Acta Pharmacol Sin. ۲۰۰۲;۲۳:۸۲۹–۸۳۴. [PubMed] [Google Scholar]
  22. Shin E.-J., Koh Y.H., Kim A.Y., Nah S.-Y., Jeong J.H., Chae J.-S., Kim S.C., Yen T.P.H., Yoon H.-J., Kim W.-K. Ginsenosides attenuate kainic acid-induced synaptosomal oxidative stress via stimulation of adenosine A2A receptors in rat hippocampus. Behav Brain Res. ۲۰۰۹;۱۹۷:۲۳۹–۲۴۵. [PubMed] [Google Scholar]
  23. Liu X.-y., Zhou X.-y., Hou J.-c., Zhu H., Wang Z., Liu J.-x., Zheng Y.-q. Ginsenoside Rd promotes neurogenesis in rat brain after transient focal cerebral ischemia via activation of PI3K/Akt pathway. Acta Pharmacol Sin. ۲۰۱۵;۳۶:۴۲۱–۴۲۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  24. Lee S.T., Chu K., Sim J.Y., Heo J.H., Kim M. Panax ginseng enhances cognitive performance in Alzheimer disease. Alzheimer Dis Assoc Disord. ۲۰۰۸;۲۲:۲۲۲–۲۲۶. [PubMed] [Google Scholar]
  25. Smith R.G., Caswell D., Carriere A., Zielke B. Variation in the ginsenoside content of American ginseng, Panax quinquefolius L., roots. Canadian J Botany. ۱۹۹۶;۷۴:۱۶۱۶–۱۶۲۰. [Google Scholar]
  26. Tan S., Zhou F., Li N., Dong Q., Zhang X., Ye X., Guo J., Chen B., Yu Z. Anti-fatigue effect of ginsenoside Rb1 on postoperative fatigue syndrome induced by major small intestinal resection in rat. Biol Pharm Bull. ۲۰۱۳;۳۶:۱۶۳۴–۱۶۳۹. [PubMed] [Google Scholar]
  27. Zhong G., Jiang Y. Calcium channel blockage and anti-free-radical actions of ginsenosides. Chin Med J (Engl) ۱۹۹۷;۱۱۰:۲۸–۲۹. [PubMed] [Google Scholar]
  28. Bella A.J., Shamloul R. Traditional plant aphrodisiacs and male sexual dysfunction. Phytother Res. ۲۰۱۴;۲۸:۸۳۱–۸۳۵. [PubMed] [Google Scholar]
  29. Lee S.-H., Choi K.-H., Cha K.-M., Hwang S.-Y., Park U.-K., Jeong M.-S., Hong J.-Y., Han C.-K., In G., Kopalli S.R. Protective effects of Korean Red Ginseng against sub-acute immobilization stress-induced testicular damage in experimental rats. J Ginseng Res. ۲۰۱۹;۴۳:۱۲۵–۱۳۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  30. Kopalli S.R., Cha K.M., Lee S.H., Ryu J.H., Hwang S.Y., Jeong M.S., Sung J.H., Kim S.K. Pectinase-treated Panax ginseng protects against chronic intermittent heat stress-induced testicular damage by modulating hormonal and spermatogenesis-related molecular expression in rats. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۷۸–۵۸۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  31. Park J., Song H., Kim S.K., Lee M.S., Rhee D.K., Lee Y. Effects of ginseng on two main sex steroid hormone receptors: estrogen and androgen receptors. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۲۱۵–۲۲۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  32. Hong B., Ji Y.H., Hong J.H., Nam K.I.Y., Ahn T.Y. A double-blind crossover study evaluating the efficacy of Korean red ginseng in patients with erectile dysfunction: a preliminary report. J Urol. ۲۰۰۲;۱۶۸:۲۰۷۰–۲۰۷۳. [PubMed] [Google Scholar]
  33. Bray F., Ferlay J., Soerjomataram I., Siegel R.L., Torre L.A., Jemal A. Global cancer statistics 2018: GLOBOCAN estimates of incidence and mortality worldwide for 36 cancers in 185 countries. CA: A Canc J Clin. ۲۰۱۸;۶۸:۳۹۴–۴۲۴. [PubMed] [Google Scholar]
  34. Ahuja A., Kim J.H., Kim J.-H., Yi Y.-S., Cho J.Y. Functional role of ginseng-derived compounds in cancer. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۴۸–۲۵۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  35. Yu J.S., Roh H.S., Baek K.H., Lee S., Kim S., So H.M., Moon E., Pang C., Jang T.S., Kim K.H. Bioactivity-guided isolation of ginsenosides from Korean Red Ginseng with cytotoxic activity against human lung adenocarcinoma cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۵۶۲–۵۷۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  36. Lee H., Lee S., Jeong D., Kim S.J. Ginsenoside Rh2 epigenetically regulates cell-mediated immune pathway to inhibit proliferation of MCF-7 breast cancer cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۴۵۵–۴۶۲. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  37. Kim E.J., Kwon K.A., Lee Y.E., Kim J.H., Kim S.H. Korean Red Ginseng extract reduces hypoxia-induced epithelial-mesenchymal transition by repressing NF-kappaB and ERK1/2 pathways in colon cancer. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۲۸۸–۲۹۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  38. Shin D.H., Leem D.G., Shin J.S., Kim J.I., Kim K.T., Choi S.Y., Lee M.H., Choi J.H., Lee K.T. Compound K induced apoptosis via endoplasmic reticulum Ca(2+) release through ryanodine receptor in human lung cancer cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۶۵–۱۷۴. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  39. Yao C.J., Chow J.M., Chuang S.E., Chang C.L., Yan M.D., Lee H.L., Lai I.C., Lin P.C., Lai G.M. Induction of Forkhead Class box O3a and apoptosis by a standardized ginsenoside formulation, KG-135, is potentiated by autophagy blockade in A549 human lung cancer cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۲۴۷–۲۵۶. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  40. Kim H.S., Lim J.M., Kim J.Y., Kim Y., Park S., Sohn J. Panaxydol, a component of P anax ginseng, induces apoptosis in cancer cells through EGFR activation and ER stress and inhibits tumor growth in mouse models. Int J Canc. ۲۰۱۶;۱۳۸:۱۴۳۲–۱۴۴۱. [PubMed] [Google Scholar]
  41. Shin H.R., Kim J.Y., Yun T.K., Morgan G., Vainio H. The cancer-preventive potential of Panax ginseng: a review of human and experimental evidence. Canc Causes Control. ۲۰۰۰;۱۱:۵۶۵–۵۷۶. [PubMed] [Google Scholar]
  42. Lu J.-M., Weakley M., S, Yang Z., Hu M., Yao Q., Chen C. Ginsenoside Rb1 directly scavenges hydroxyl radical and hypochlorous acid. Curr Pharm Des. ۲۰۱۲;۱۸:۶۳۳۹–۶۳۴۷. [PubMed] [Google Scholar]
  43. Nakata H., Kikuchi Y., Tode T., Hirata J., Kita T., Ishii K., Kudoh K., Nagata I., Shinomiya N. Inhibitory effects of ginsenoside Rh2 on tumor growth in nude mice bearing human ovarian cancer cells. Jpn J Canc Res. ۱۹۹۸;۸۹:۷۳۳–۷۴۰. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  44. Xiaoguang C., Hongyan L., Xiaohong L., Zhaodi F., Yan L., Lihua T., Rui H. Cancer chemopreventive and therapeutic activities of red ginseng. J Ethnopharmacol. ۱۹۹۸;۶۰:۷۱–۷۸. [PubMed] [Google Scholar]
  45. Baek K.S., Yi Y.S., Son Y.J., Jeong D., Sung N.Y., Aravinthan A., Kim J.H., Cho J.Y. Comparison of anticancer activities of Korean Red Ginseng-derived fractions. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۳۸۶–۳۹۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  46. Wang X., Su G.Y., Zhao C., Qu F.Z., Wang P., Zhao Y.Q. Anticancer activity and potential mechanisms of 1C, a ginseng saponin derivative, on prostate cancer cells. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۱۳۳–۱۴۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  47. Kim A.D., Kang K.A., Zhang R., Lim C.M., Kim H.S., Kim D.H., Jeon Y.J., Lee C.H., Park J., Chang W.Y. Ginseng saponin metabolite induces apoptosis in MCF-7 breast cancer cells through the modulation of AMP-activated protein kinase. Environ Toxicol Pharmacol. ۲۰۱۰;۳۰:۱۳۴–۱۴۰. [PubMed] [Google Scholar]
  48. Barton D.L., Liu H., Dakhil S.R., Linquist B., Sloan J.A., Nichols C.R., McGinn T.W., Stella P.J., Seeger G.R., Sood A. Wisconsin Ginseng (Panax quinquefolius) to improve cancer-related fatigue: a randomized, double-blind trial, N07C2. J Nat Canc Ins. ۲۰۱۳;۱۰۵:۱۲۳۰–۱۲۳۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  49. Xu W., Choi H.-K., Huang L. State of Panax ginseng research: a global analysis. Molecules. ۲۰۱۷;۲۲:۱۵۱۸. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  50. Paik D.J., Lee C.H. Review of cases of patient risk associated with ginseng abuse and misuse. J Ginseng Res. ۲۰۱۵;۳۹:۸۹–۹۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  51. Seo H.W., Suh J.H., So S.H., Kyung J.S., Kim Y.S., Han C.K. Subacute oral toxicity and bacterial mutagenicity study of Korean Red Ginseng oil. J Ginseng Res. ۲۰۱۷;۴۱:۵۹۵–۶۰۱. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  52. Ryu S.-J., Chien Y.-Y. Ginseng-associated cerebral arteritis. Neurology. ۱۹۹۵;۴۵:۸۲۹–۸۳۰. [PubMed] [Google Scholar]
  53. Chen S.X., Cohen P.R. The ginseng pimple: an inflammatory papule following ginseng consumption. Dermatology Online Journal. ۲۰۱۸;۲۴ [PubMed] [Google Scholar]
  54. Parlakpinar H., Ozhan O., Ermis N., Vardi N., Cigremis Y., Tanriverdi L.H., Colak C., Acet A. Acute and subacute effects of low versus high doses of standardized panax ginseng extract on the heart: an experimental study. Cardiovasc Toxicol. ۲۰۱۹:۱–۱۵. [PubMed] [Google Scholar]
  55. Bressler R. Herb-drug interactions: interactions between ginseng and prescription medications. Geriatrics (Basel, Switzerland) ۲۰۰۵;۶۰:۱۶–۱۷. [PubMed] [Google Scholar]
  56. Janetzky K., Morreale A.P. Probable interaction between warfarin and ginseng. Am J Health-Sys Pharm. ۱۹۹۷;۵۴:۶۹۲–۶۹۳. [PubMed] [Google Scholar]
  57. Dong H., Ma J., Li T., Xiao Y., Zheng N., Liu J., Gao Y., Shao J., Jia L. Global deregulation of ginseng products may be a safety hazard to warfarin takers: solid evidence of ginseng-warfarin interaction. Sci Rep. ۲۰۱۷;۷:۵۸۱۳. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  58. Seely D., Dugoua J.-J., Perri D., Mills E.M., Koren G. Safety and efficacy of panax ginseng during pregnancy and lactation. J Population Therap Clin Pharmacol. ۲۰۰۸;۱۵ [PubMed] [Google Scholar]
  59. Kim H., Lee J.H., Kim J.E., Kim Y.S., Ryu C.H., Lee H.J., Kim H.M., Jeon H., Won H.J., Lee J.Y. Micro-/nano-sized delivery systems of ginsenosides for improved systemic bioavailability. J Ginseng Res. ۲۰۱۸;۴۲:۳۶۱–۳۶۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  60. Hoang T., Ramadass K., Loc T.T., Mai T.T., Giang L.D., Thang V.V., Tuan T.M., Chinh N.T. Novel drug delivery system based on ginsenoside Rb1 loaded to chitosan/alginate nanocomposite films. J Nanosci Nanotechnol. ۲۰۱۹;۱۹:۳۲۹۳–۳۳۰۰. [PubMed] [Google Scholar]
  61. Singh H., Du J., Singh P., Mavlonov G.T., Yi T.H. Development of superparamagnetic iron oxide nanoparticles via direct conjugation with ginsenosides and its in-vitro study. J Photochem Photobiol B: Biol. ۲۰۱۸;۱۸۵:۱۰۰–۱۱۰. [PubMed] [Google Scholar]
  62. Dai L., Liu K., Si C., Wang L., Liu J., He J., Lei J. Ginsenoside nanoparticle: a new green drug delivery system. J Mater Chem B. ۲۰۱۶;۴:۵۲۹–۵۳۸. [PubMed] [Google Scholar]
  63. Yao H., Li J., Song Y., Zhao H., Wei Z., Li X., Jin Y., Yang B., Jiang J. Synthesis of ginsenoside Re-based carbon dots applied for bioimaging and effective inhibition of cancer cells. Int J Nanomed. ۲۰۱۸;۱۳:۶۲۴۹. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  64. Zhao X., Wang J., Song Y., Chen X. Synthesis of nanomedicines by nanohybrids conjugating ginsenosides with auto-targeting and enhanced MRI contrast for liver cancer therapy. Drug Dev Ind Pharm. ۲۰۱۸;۴۴:۱۳۰۷–۱۳۱۶. [PubMed] [Google Scholar]
  65. Shen J., Zhao Z., Shang W., Liu C., Zhang B., Zhao L., Cai H. Ginsenoside Rg1 nanoparticle penetrating the blood–brain barrier to improve the cerebral function of diabetic rats complicated with cerebral infarction. Int J Nanomed. ۲۰۱۷;۱۲:۶۴۷۷. [PMC free article] [PubMed] [Google Scholar]
  66. Aalinkeel R., Kutscher H.L., Singh A., Cwiklinski K., Khechen N., Schwartz S.A., Prasad P.N., Mahajan S.D. Neuroprotective effects of a biodegradable poly (lactic-co-glycolic acid)-ginsenoside Rg3 nanoformulation: a potential nanotherapy for Alzheimer’s disease? J Drug Targ. ۲۰۱۸;۲۶:۱۸۲–۱۹۳. [PubMed] [Google Scholar]

۱۳۲- Peng HY, Lin CC, Wang HY, Shih Y, Chou ST. The melanogenesis alteration effects of Achillea millefolium L. essential oil and linalyl acetate: involvement of oxidative stress and the JNK and ERK signaling pathways in melanoma cells. PLoS One 2014;9:e95186.

۱۳۳- Liu G, Wang B, Zhang J, Jiang H, Liu F. Total panax notoginsenosides prevent atherosclerosis in apolipoprotein E-knockout mice: role of downregulation of CD40 and MMP-9 expression. Journal of ethnopharmacology 2009;126:350-354.

۱۳۴- Jia C, Xiong M, Wang P, Cui J, Du X, Yang Q, Wang W, Chen Y, Zhang T. Notoginsenoside R1 attenuates atherosclerotic lesions in ApoE deficient mouse model. PLoS One 2014;9:e99849.

۱۳۵- Ramesh T, Kim S-W, Hwang S-Y, Sohn S-H, Yoo S-K, Kim S-K. Panax ginseng reduces oxidative stress and restores antioxidant capacity in aged rats. Nutrition research 2012;32:718-726.

۱۳۶- PARk S, Kim C-S, Min J, Lee SH, Jung Y-S. A high-fat diet increases oxidative renal injury and protein glycation in D-galactose-induced aging rats and its prevention by Korea red ginseng. Journal of nutritional science and vitaminology 2014;60:159-166.

۱۳۷- Kopalli SR, Hwang S-Y, Won Y-J, Kim S-W, Cha K-M, Han C-K, Hong J-Y, Kim S-K. Korean red ginseng extract rejuvenates testicular ineffectiveness and sperm maturation process in aged rats by regulating redox proteins and oxidative defense mechanisms. Experimental gerontology 2015;69:94-102.

۱۳۸- Rhule A, Navarro S, Smith JR, Shepherd DM. Panax notoginseng attenuates LPS-induced pro-inflammatory mediators in RAW264. 7 cells. Journal of ethnopharmacology 2006;106:121-128.

۱۳۹-  Joh E-H, Lee I-A, Jung I-H, Kim D-H. Ginsenoside Rb1 and its metabolite compound K inhibit IRAK-1 activation—the key step of inflammation. Biochemical pharmacology 2011;82:278-286.

۱۴۰- Cheng B, Li J, Du J, Lv X, Weng L, Ling C. Ginsenoside Rb1 inhibits osteoclastogenesis by modulating NF-κB and MAPKs pathways. Food and Chemical Toxicology 2012;50:1610-1615.

۱۴۱- Cho JY, Yoo ES, Baik KU, Park MH, Han BH. In vitro inhibitory effect of protopanaxadiol ginsenosides on tumor necrosis factor (TNF)-α production and its modulation by known TNF-α antagonists. Planta Medica 2001;67:213-218.

۱۴۲-  Ye R, Yang Q, Kong X, Han J, Zhang X, Zhang Y, Li P, Liu J, Shi M, Xiong L. Ginsenoside Rd attenuates early oxidative damage and sequential inflammatory response after transient focal ischemia in rats. Neurochemistry International 2011;58:391-398.

۱۴۳- Kim DH, Chung JH, Yoon JS, Ha YM, Bae S, Lee EK, Jung KJ, Kim MS, Kim YJ, Kim MK. Ginsenoside Rd inhibits the expressions of iNOS and COX-2 by suppressing NF-κB in LPS-stimulated RAW264. 7 cells and mouse liver. J Ginseng Res 2013;37:54.

۱۴۴-  Lee K-W, Jung SY, Choi S-M, Yang EJ. Effects of ginsenoside Re on LPS-induced inflammatory mediators in BV2 microglial cells. BMC complementary and alternative medicine 2012;12:196.

۱۴۵- Lee I-A, Hyam SR, Jang S-E, Han MJ, Kim D-H. Ginsenoside Re ameliorates inflammation by inhibiting the binding of lipopolysaccharide to TLR4 on macrophages. J Agric Food Chem 2012;60:9595-9602.

۱۴۶+  Rhule A, Navarro S, Smith JR, Shepherd DM. Panax notoginseng attenuates LPS-induced pro-inflammatory mediators in RAW264. 7 cells. Journal of ethnopharmacology 2006;106:121-128.

۱۴۷- Wang Y, Liu Y, Zhang X-Y, Xu L-H, Ouyang D-Y, Liu K-P, Pan H, He J, He X-H. Ginsenoside Rg1 regulates innate immune responses in macrophages through differentially modulating the NF-κB and PI3K/Akt/mTOR pathways. International immunopharmacology 2014;23:77-84.

۱۴۸- Lee S-Y, Jeong J-J, Eun S-H, Kim D-H. Anti-inflammatory effects of ginsenoside Rg1 and its metabolites ginsenoside Rh1 and 20 (S)-protopanaxatriol in mice with TNBS-induced colitis. European journal of pharmacology 2015;762:333-343.

۱۴۹- Yoon S-J, Park J-Y, Choi S, Lee J-B, Jung H, Kim T-D, Yoon SR, Choi I, Shim S, Park Y-J. Ginsenoside Rg3 regulates S-nitrosylation of the NLRP3 inflammasome via suppression of iNOS. Biochem Biophys Res Commun 2015;463:1184-1189.

۱۵۰- Joo SS, Yoo YM, Ahn BW, Nam SY, Kim Y-B, Hwang KW, Lee DI. Prevention of inflammation-mediated neurotoxicity by Rg3 and its role in microglial activation. Biological and Pharmaceutical Bulletin 2008;31:1392-1396.

۱۵۱- Lee SM. Anti‐inflammatory Effects of Ginsenosides Rg5, Rz1, and Rk1: Inhibition of TNF‐α‐induced NF‐κB, COX‐۲, and iNOS transcriptional expression. Phytotherapy research 2014;28:1893-1896.

۱۵۲-  Chu S, Gu J, Feng L, Liu J, Zhang M, Jia X, Liu M, Yao D. Ginsenoside Rg5 improves cognitive dysfunction and beta-amyloid deposition in STZ-induced memory impaired rats via attenuating neuroinflammatory responses. International immunopharmacology 2014;19:317-326.

۱۵۳- Jung J-S, Kim D-H, Kim H-S. Ginsenoside Rh1 suppresses inducible nitric oxide synthase gene expression in IFN-γ-stimulated microglia via modulation of JAK/STAT and ERK signaling pathways. Biochem Biophys Res Commun 2010;397:323-328.

۱۵۴- Zheng H, Jeong Y, Song J, Ji GE. Oral administration of ginsenoside Rh1 inhibits the development of atopic dermatitis-like skin lesions induced by oxazolone in hairless mice. International immunopharmacology 2011;11:511-518

۱۵۵- Bae E-A, Kim E-J, Park J-S, Kim H-S, Ryu JH, Kim D-H. Ginsenosides Rg3 and Rh2 inhibit the activation of AP-1 and protein kinase A pathway in lipopolysaccharide/interferon-γ-stimulated BV-2 microglial cells. Planta Medica 2006;72:627-633.

۱۵۶- Choi K, Kim M, Ryu J, Choi C. Ginsenosides compound K and Rh2 inhibit tumor necrosis factor-α-induced activation of the NF-κB and JNK pathways in human astroglial cells. Neuroscience letters 2007;421:37-41.

۱۵۷- Yi P-F, Bi W-Y, Shen H-Q, Wei Q, Zhang L-Y, Dong H-B, Bai H-L, Zhang C, Song Z, Qin Q-Q. Inhibitory effects of sulfated 20 (S)-ginsenoside Rh2 on the release of pro-inflammatory mediators in LPS-induced RAW 264.7 cells. European journal of pharmacology 2013;712:60-66.

۱۵۸- Bi W-Y, Fu B-D, Shen H-Q, Wei Q, Zhang C, Song Z, Qin Q-Q, Li H-P, Lv S, Wu S-C. Sulfated derivative of 20 (S)-ginsenoside Rh2 inhibits inflammatory cytokines through MAPKs and NF-kappa B pathways in LPS-induced RAW264. 7 macrophages. Inflammation 2012;35:1659-1668.

۱۵۹- Kim E-J, Jung I-H, Van Le TK, Jeong J-J, Kim N-J, Kim D-H. Ginsenosides Rg5 and Rh3 protect scopolamine-induced memory deficits in mice. Journal of ethnopharmacology 2013;146:294-299.

۱۶۰- Lee SM. Anti‐inflammatory Effects of Ginsenosides Rg5, Rz1, and Rk1: Inhibition of TNF‐α‐induced NF‐κB, COX‐۲, and iNOS transcriptional expression. Phytotherapy research 2014;28:1893-1896.

۱۶۱- Joh E-H, Lee I-A, Jung I-H, Kim D-H. Ginsenoside Rb1 and its metabolite compound K inhibit IRAK-1 activation—the key step of inflammation. Biochemical pharmacology 2011;82:278-286.

۱۶۲- Park E-K, Shin Y-W, Lee H-U, Kim S-S, Lee Y-C, Lee B-Y, Kim D-H. Inhibitory effect of ginsenoside Rb1 and compound K on NO and prostaglandin E2 biosyntheses of RAW264. 7 cells induced by lipopolysaccharide. Biological and Pharmaceutical Bulletin 2005;28:652-656.

۱۶۳- Choi K, Kim M, Ryu J, Choi C. Ginsenosides compound K and Rh2 inhibit tumor necrosis factor-α-induced activation of the NF-κB and JNK pathways in human astroglial cells. Neuroscience letters 2007;421:37-41.

۱۶۴- Kim BH, Lee YG, Park TY, Kim HB, Rhee MH, Cho JY. Ginsenoside Rp1, a ginsenoside derivative, blocks lipopolysaccharide-induced interleukin-1β production via suppression of the NF-κB pathway. Planta Medica 2009;75:321-326.

۱۶۵- Shen T, Lee J, Park MH, Lee YG, Rho HS, Kwak Y-S, Rhee MH, Park YC, Cho JY. Ginsenoside Rp1, a ginsenoside derivative, blocks promoter activation of iNOS and COX-2 genes by suppression of an IKKβ-mediated NF-кB pathway in HEK293 cells. J Ginseng Res 2011;35:200.

۱۶۶- Lee JS, Cho MK, Hwang HS, Ko E-J, Lee Y-N, Kwon Y-M, Kim M-C, Kim K-H, Lee Y-T, Jung Y-J. Ginseng diminishes lung disease in mice immunized with formalin-inactivated respiratory syncytial virus after challenge by modulating host immune responses. Journal of Interferon & Cytokine Research 2014;34:902-914.

۱۶۷-Lee J, Lee Y-N, Lee Y-T, Hwang H, Kim K-H, Ko E-J, Kim M-C, Kang S-M. Ginseng protects against respiratory syncytial virus by modulating multiple immune cells and inhibiting viral replication. Nutrients 2015;7:1021-1036.

۱۶۸- Lee JS, Ko E-J, Hwang HS, Lee Y-N, Kwon Y-M, Kim M-C, Kang S-M. Antiviral activity of ginseng extract against respiratory syncytial virus infection. International journal of molecular medicine 2014;34:183-190.

۱۶۹- Song J-H, Choi H-J, Song H-H, Hong E-H, Lee B-R, Oh S-R, Choi K, Yeo S-G, Lee Y-P, Cho S. Antiviral activity of ginsenosides against coxsackievirus B3, enterovirus 71, and human rhinovirus 3. J Ginseng Res 2014;38:173-179.

۱۷۰-  Yoo D-G, Kim M-C, Park M-K, Song J-M, Quan F-S, Park K-M, Cho Y-K, Kang S-M. Protective effect of Korean red ginseng extract on the infections by H1N1 and H3N2 influenza viruses in mice. Journal of medicinal food 2012;15:855-862.

۱۷۱- Chan LY, Kwok HH, Chan RWY, Peiris MJS, Mak NK, Wong RNS, Chan MCW, Yue PYK. Dual functions of ginsenosides in protecting human endothelial cells against influenza H9N2-induced inflammation and apoptosis. Journal of ethnopharmacology 2011;137:1542-1546.

۱۷۲- Park EH, Yum J, Ku KB, Kim HM, Kang YM, Kim JC, Kim JA, Kang YK, Seo SH. Red Ginseng-containing diet helps to protect mice and ferrets from the lethal infection by highly pathogenic H5N1 influenza virus. J Ginseng Res 2014;38:40-46.

۱۷۳-Shi J, Cao B, Zha W-b, Wu X-l, Liu L-s, Xiao W-j, Gu R-r, Sun R-b, Yu X-y, Zheng T. Pharmacokinetic interactions between 20 (S)-ginsenoside Rh2 and the HIV protease inhibitor ritonavir in vitro and in vivo. Acta Pharmacol Sin 2013;34:1349.

۱۷۴- Sung H, Kang S-M, Lee M-S, Kim TG, Cho Y-K. Korean red ginseng slows depletion of CD4 T cells in human immunodeficiency virus type 1-infected patients. Clin. Diagn. Lab. Immunol. 2005;12:497-501.

۱۷۵- Pei Y, Du Q, Liao P-Y, Chen Z-P, Wang D, Yang C-R, Kitazato K, Wang Y-F, Zhang Y-J. Notoginsenoside ST-4 inhibits virus penetration of herpes simplex virus in vitro. Journal of Asian natural products research 2011;13:498-504.

۱۷۶- Liang Y-Y, Wang B, Qian D-M, Li L, Wang Z-H, Hu M, Song X-X. Inhibitory effects of Ginsenoside Rb1 on apoptosis caused by HSV-1 in human glioma cells. Virologica Sinica 2012;27:19-25.

۱۷۷- Cho A, Roh YS, Uyangaa E, Park S, Kim JW, Lim KH, Kwon J, Eo SK, Lim CW, Kim B. Protective effects of red ginseng extract against vaginal herpes simplex virus infection. J Ginseng Res 2013;37:210.

۱۷۸- Lee MH, Lee BH, Lee S, Choi C. Reduction of hepatitis A virus on FRhK‐۴ cells treated with Korean red ginseng extract and ginsenosides. Journal of food science 2013;78:M1412-M1415.

۱۷۹- Kang L-J, Choi Y-J, Lee S-G. Stimulation of TRAF6/TAK1 degradation and inhibition of JNK/AP-1 signalling by ginsenoside Rg3 attenuates hepatitis B virus replication. The international journal of biochemistry & cell biology 2013;45:2612-2621.

۱۸۰-  Lee MH, Seo DJ, Kang J-H, Oh SH, Choi C. Expression of antiviral cytokines in Crandell-Reese feline kidney cells pretreated with Korean red ginseng extract or ginsenosides. Food and Chemical Toxicology 2014;70:19-25.

۱۸۱- Na S, Kim J-H, Rhee YK, Oh S-W. Enhancing the antimicrobial activity of ginseng against Bacillus cereus and Staphylococcus aureus by heat treatment. Food science and biotechnology 2018;27:203-210.

۱۸۲- Fukuyama N, Shibuya M, Orihara Y. Antimicrobial polyacetylenes from Panax ginseng hairy root culture. Chemical and Pharmaceutical Bulletin 2012;60:377-380.

۱۸۳- Xue P, Yao Y, Yang X-s, Feng J, Ren G-x. Improved antimicrobial effect of ginseng extract by heat transformation. J Ginseng Res 2017;41:180-187.

۱۸۴- Ahn JY, Choi IS, Shim JY, Yun EK, Yun YS, Jeong G, Song JY. The immunomodulator ginsan induces resistance to experimental sepsis by inhibiting Toll‐like receptor‐mediated inflammatory signals. European Journal of Immunology 2006;36:37-45.

۱۸۵- Park S, Yeo M, Jin J-h, Lee K-m, Jung J-y, Choue R, Cho SW, Hahm K-b. Rescue of Helicobacter pylori–induced cytotoxicity by red ginseng. Digestive diseases and sciences 2005;50:1218-1227.

۱۸۶- Bae M, Jang S, Lim JW, Kang J, Bak EJ, Cha J-H, Kim H. Protective effect of Korean Red Ginseng extract against Helicobacter pylori-induced gastric inflammation in Mongolian gerbils. J Ginseng Res 2014;38:8-15.

۱۸۷- Lee KA, Kim WJ, Kim HJ, Kim KT, Paik HD. Antibacterial activity of Ginseng (Panax ginseng CA Meyer) stems–leaves extract produced by subcritical water extraction. International Journal of Food Science & Technology 2013;48:947-953.

۱۸۸- Song Z, Kong K, Wu H, Maricic N, Ramalingam B, Priestap H, Schneper L, Quirke J, Høiby N, Mathee K. Panax ginseng has anti-infective activity against opportunistic pathogen Pseudomonas aeruginosa by inhibiting quorum sensing, a bacterial communication process critical for establishing infection. Phytomedicine 2010;17:1040-1046.

۱۸۹- Wu H, Lee B, Yang L, Wang H, Givskov M, Molin S, Høiby N, Song Z. Effects of ginseng on Pseudomonas aeruginosa motility and biofilm formation. FEMS Immunology & Medical Microbiology 2011;62:49-56.

۱۹۰- Nguyen CT, Luong TT, Lee SY, Kim GL, Kwon H, Lee H-G, Park C-K, Rhee D-K. Panax ginseng aqueous extract prevents pneumococcal sepsis in vivo by potentiating cell survival and diminishing inflammation. Phytomedicine 2015;22:1055-1061.

۱۹۱- Fan J-S, Liu D-N, Huang G, Xu Z-Z, Jia Y, Zhang H-G, Li X-H, He F-T. Panax notoginseng saponins attenuate atherosclerosis via reciprocal regulation of lipid metabolism and inflammation by inducing liver X receptor alpha expression. Journal of ethnopharmacology 2012;142:732-738

۱۹۲- Dou L, Lu Y, Shen T, Huang X, Man Y, Wang S, Li J. Panax notogingseng saponins suppress RAGE/MAPK signaling and NF-kappaB activation in apolipoprotein-E-deficient atherosclerosis-prone mice. Cellular Physiology and Biochemistry 2012;29:875-882

۱۹۳- Yuan Z, Liao Y, Tian G, Li H, Jia Y, Zhang H, Tan Z, Li X, Deng W, Liu K. Panax notoginseng saponins inhibit Zymosan A induced atherosclerosis by suppressing integrin expression, FAK activation and NF-κB translocation. Journal of ethnopharmacology 2011;138:150-155.

۱۹۴- Li J, Xie Z-Z, Tang Y-B, Zhou J-G, Guan Y-Y. Ginsenoside-Rd, a purified component from panax notoginseng saponins, prevents atherosclerosis in apoE knockout mice. European journal of pharmacology 2011;652:104-110.

۱۹۵-  Xu L, Liu J-t, Liu N, Lu P-p, Pang X-m. Effects of Panax notoginseng saponins on proliferation and apoptosis of vascular smooth muscle cells. Journal of ethnopharmacology 2011;137:226-230.

۱۹۶- Wang T, Yu XF, Qu SC, Xu HL, Sui DY. Ginsenoside Rb3 inhibits angiotensin II-induced vascular smooth muscle cells proliferation. Basic Clin Pharmacol Toxicol 2010;107:685-689.

۱۹۷- Jeon BH, Kim CS, Park KS, Lee JW, Park JB, Kim KJ, Kim SH, Chang SJ, Nam KY. Effect of Korea red ginseng on the blood pressure in conscious hypertensive rats. Gen Pharmacol 2000;35:135-141.

۱۹۸- Qin N, Gong QH, Wei LW, Wu Q, Huang XN. Total ginsenosides inhibit the right ventricular hypertrophy induced by monocrotaline in rats. Biol Pharm Bull 2008;31:1530-1535.

۱۹۹- Li J, Ichikawa T, Jin Y, Hofseth LJ, Nagarkatti P, Nagarkatti M, Windust A, Cui T. An essential role of Nrf2 in American ginseng-mediated anti-oxidative actions in cardiomyocytes. J Ethnopharmacol 2010;130:222-230.

۲۰۰- Zhou W, Chai H, Lin PH, Lumsden AB, Yao Q, Chen C. Ginsenoside Rb1 blocks homocysteine-induced endothelial dysfunction in porcine coronary arteries. J Vasc Surg 2005;41:861-868.

۲۰۱- Li J, Shao ZH, Xie JT, Wang CZ, Ramachandran S, Yin JJ, Aung H, Li CQ, Qin G, Vanden Hoek T, et al. The effects of ginsenoside Rb1 on JNK in oxidative injury in cardiomyocytes. Arch Pharm Res 2012;35:1259-1267.

۲۰۲- Xie JT, Shao ZH, Vanden Hoek TL, Chang WT, Li J, Mehendale S, Wang CZ, Hsu CW, Becker LB, Yin JJ, et al. Antioxidant effects of ginsenoside Re in cardiomyocytes. Eur J Pharmacol 2006;532:201-207.

۲۰۳- Chen S, Liu J, Liu X, Fu Y, Zhang M, Lin Q, Zhu J, Mai L, Shan Z, Yu X, et al. Panax notoginseng saponins inhibit ischemia-induced apoptosis by activating PI3K/Akt pathway in cardiomyocytes. J Ethnopharmacol 2011;137:263-270

۲۰۴- Wang YL, Wang CY, Zhang BJ, Zhang ZZ. Shenfu injection suppresses apoptosis by regulation of Bcl-2 and caspase-3 during hypoxia/reoxygenation in neonatal rat cardiomyocytes in vitro. Mol Biol Rep 2009;36:365-370

۲۰۵- Zhu D, Wu L, Li CR, Wang XW, Ma YJ, Zhong ZY, Zhao HB, Cui J, Xun SF, Huang XL, et al. Ginsenoside Rg1 protects rat cardiomyocyte from hypoxia/reoxygenation oxidative injury via antioxidant and intracellular calcium homeostasis. J Cell Biochem 2009;108:117-124.

۲۰۶- Guo J, Gan XT, Haist JV, Rajapurohitam V, Zeidan A, Faruq NS, Karmazyn M. Ginseng inhibits cardiomyocyte hypertrophy and heart failure via NHE-1 inhibition and attenuation of calcineurin activation. Circ Heart Fail 2011;4:79-88.

۲۰۷- Kong HL, Wang JP, Li ZQ, Zhao SM, Dong J, Zhang WW. Anti-hypoxic effect of ginsenoside Rbl on neonatal rat cardiomyocytes is mediated through the specific activation of glucose transporter-4 ex vivo. Acta Pharmacol Sin 2009;30:396-403.

۲۰۸-  Jiang QS, Huang XN, Dai ZK, Yang GZ, Zhou QX, Shi JS, Wu Q. Inhibitory effect of ginsenoside Rb1 on cardiac hypertrophy induced by monocrotaline in rat. J Ethnopharmacol 2007;111:567-572.

۲۰۹- Zhang S, Deng J, Gao Y, Yang DL, Gong QH, Huang XN. Ginsenoside Rb(1) inhibits the carotid neointimal hyperplasia induced by balloon injury in rats via suppressing the phenotype modulation of vascular smooth muscle cells. Eur J Pharmacol 2012;685:126-132.

۲۱۰- Choi SH, Shin TJ, Lee BH, Chu DH, Choe H, Pyo MK, Hwang SH, Kim BR, Lee SM, Lee JH, et al. Ginsenoside Rg3 activates human KCNQ1 K+ channel currents through interacting with the K318 and V319 residues: a role of KCNE1 subunit. Eur J Pharmacol 2010;637:138-147.

۲۱۱-Zhang HS, Wang SQ. Notoginsenoside R1 inhibits TNF-alpha-induced fibronectin production in smooth muscle cells via the ROS/ERK pathway. Free Radic Biol Med 2006;40:1664-1674.

۲۱۲-  Zhang HS, Wang SQ. Notoginsenoside R1 from Panax notoginseng inhibits TNF-alpha-induced PAI-1 production in human aortic smooth muscle cells. Vascul Pharmacol 2006;44:224-230.

۲۱۳- Wu L, Zhang W, Tang YH, Li H, Chen BY, Zhang GM, Deng CQ. Effect of total saponins of “panax notoginseng root” on aortic intimal hyperplasia and the expressions of cell cycle protein and extracellular matrix in rats. Phytomedicine 2010;17:233-240

۲۱۴-  Cai BX, Li XY, Chen JH, Tang YB, Wang GL, Zhou JG, Qui QY, Guan YY. Ginsenoside-Rd, a new voltage-independent Ca2+ entry blocker, reverses basilar hypertrophic remodeling in stroke-prone renovascular hypertensive rats. Eur J Pharmacol 2009;606:142-149.

۲۱۵- Guan YY, Zhou JG, Zhang Z, Wang GL, Cai BX, Hong L, Qiu QY, He H. Ginsenoside-Rd from panax notoginseng blocks Ca2+ influx through receptor- and store-operated Ca2+ channels in vascular smooth muscle cells. Eur J Pharmacol 2006;548:129-136.

۲۱۶- Li SY, Wang XG, Ma MM, Liu Y, Du YH, Lv XF, Zhou JG, Tang YB, Guan YY. Ginsenoside-Rd potentiates apoptosis induced by hydrogen peroxide in basilar artery smooth muscle cells through the mitochondrial pathway. Apoptosis 2012;17:113-120.

۲۱۷- Nakaya Y, Mawatari K, Takahashi A, Harada N, Hata A, Yasui S. The phytoestrogen ginsensoside Re activates potassium channels of vascular smooth muscle cells through PI3K/Akt and nitric oxide pathways. J Med Invest 2007;54:381-384.

۲۱۸- Yu C, Wen X-D, Zhang Z, Zhang C-F, Wu X, He X, Liao Y, Wu N, Wang C-Z, Du W. American ginseng significantly reduced the progression of high-fat-diet-enhanced colon carcinogenesis in ApcMin/+ mice. Journal of ginseng research 2015;39:230-237.

۲۱۹-  Jovanovski E, Jenkins A, Dias AG, Peeva V, Sievenpiper J, Arnason JT, Rahelic D, Josse RG, Vuksan V. Effects of Korean red ginseng (Panax ginseng C.A. Mayer) and its isolated ginsenosides and polysaccharides on arterial stiffness in healthy individuals. Am J Hypertens 2010;23:469-472.

۲۲۰- Jovanovski E, Jenkins A, Dias AG, Peeva V, Sievenpiper J, Arnason JT, Rahelic D, Josse RG, Vuksan V. Effects of Korean red ginseng (Panax ginseng C.A. Mayer) and its isolated ginsenosides and polysaccharides on arterial stiffness in healthy individuals. Am J Hypertens 2010;23:469-472.

۲۲۱-Lee JY, Lim KM, Kim SY, Bae ON, Noh JY, Chung SM, Kim K, Shin YS, Lee MY, Chung JH. Vascular smooth muscle dysfunction and remodeling induced by ginsenoside Rg3, a bioactive component of ginseng. Toxicol Sci 2010;117:505-514.

۲۲۲- Yu J, Eto M, Akishita M, Kaneko A, Ouchi Y, Okabe T. Signaling pathway of nitric oxide production induced by ginsenoside Rb1 in human aortic endothelial cells: a possible involvement of androgen receptor. Biochem Biophys Res Commun 2007;353:764-769.

۲۲۳- He F, Guo R, Wu SL, Sun M, Li M. Protective effects of ginsenoside Rb1 on human umbilical vein endothelial cells in vitro. J Cardiovasc Pharmacol 2007;50:314-320.

۲۲۴-  Leung KW, Cheng YK, Mak NK, Chan KK, Fan TP, Wong RN. Signaling pathway of ginsenoside-Rg1 leading to nitric oxide production in endothelial cells. FEBS Lett 2006;580:3211-3216.

۲۲۵- Zhou Q, Jiang L, Xu C, Luo D, Zeng C, Liu P, Yue M, Liu Y, Hu X, Hu H. Ginsenoside Rg1 inhibits platelet activation and arterial thrombosis. Thromb Res 2014;133:57-65.

۲۲۶- Lee WM, Kim SD, Park MH, Cho JY, Park HJ, Seo GS, Rhee MH. Inhibitory mechanisms of dihydroginsenoside Rg3 in platelet aggregation: critical roles of ERK2 and cAMP. J Pharm Pharmacol 2008;60:1531-1536.

۲۲۷- Ahn CM, Hong SJ, Choi SC, Park JH, Kim JS, Lim DS. Red ginseng extract improves coronary flow reserve and increases absolute numbers of various circulating angiogenic cells in patients with first ST-segment elevation acute myocardial infarction. Phytother Res 2011;25:239-249.

۲۲۸- Hwang SY, Son DJ, Kim IW, Kim DM, Sohn SH, Lee JJ, Kim SK. Korean red ginseng attenuates hypercholesterolemia-enhanced platelet aggregation through suppression of diacylglycerol liberation in high-cholesterol-diet-fed rabbits. Phytother Res 2008;22:778-783.

۲۲۹- Lee DH, Cho HJ, Kim HH, Rhee MH, Ryu JH, Park HJ. Inhibitory effects of total saponin from Korean red ginseng via vasodilator-stimulated phosphoprotein-Ser(157) phosphorylation on thrombin-induced platelet aggregation. J Ginseng Res 2013;37:176-186.

۲۳۰- Yao Y, Wu WY, Guan SH, Jiang BH, Yang M, Chen XH, Bi KS, Liu X, Guo DA. Proteomic analysis of differential protein expression in rat platelets treated with notoginsengnosides. Phytomedicine 2008;15:800-807.

۲۳۱- Wu J-H, Leung GP-H, Kwan Y-W, Sham T-T, Tang J-Y, Wang Y-H, Wan J-B, Lee SM-Y, Chan S-W. Suppression of diet-induced hypercholesterolaemia by saponins from Panax notoginseng in rats. Journal of Functional Foods 2013;5:1159-1169.

۲۳۲- Ji W, Gong B. Hypolipidemic effects and mechanisms of Panax notoginseng on lipid profile in hyperlipidemic rats. Journal of ethnopharmacology 2007;113:318-324.

۲۳۳- Xia W, Sun C, Zhao Y, Wu L. Hypolipidemic and antioxidant activities of Sanchi (Radix Notoginseng) in rats fed with a high fat diet. Phytomedicine 2011;18:516-520.

۲۳۴- Zhou H, Hou SZ, Luo P, Zeng B, Wang JR, Wong YF, Jiang ZH, Liu L. Ginseng protects rodent hearts from acute myocardial ischemia–reperfusion injury through GR/ER-activated RISK pathway in an endothelial NOS-dependent mechanism. Journal of ethnopharmacology 2011;135:287-298.

۲۳۵- Yi XQ, Li T, Wang JR, Wong VK, Luo P, Wong IY, Jiang ZH, Liu L, Zhou H. Total ginsenosides increase coronary perfusion flow in isolated rat hearts through activation of PI3K/Akt-eNOS signaling. Phytomedicine 2010;17:1006-1015.

۲۳۶-  Kim T-H, Lee S-M. The effects of ginseng total saponin, panaxadiol and panaxatriol on ischemia/reperfusion injury in isolated rat heart. Food and Chemical Toxicology 2010;48:1516-1520.

۲۳۷- Tsutsumi YM, Tsutsumi R, Mawatari K, Nakaya Y, Kinoshita M, Tanaka K, Oshita S. Compound K, a metabolite of ginsenosides, induces cardiac protection mediated nitric oxide via Akt/PI3K pathway. Life sciences 2011;88:725-729.

۲۳۸- Xia R, Zhao B, Wu Y, Hou J-B, Zhang L, Xu J-J, Xia Z-Y. Ginsenoside Rb1 preconditioning enhances eNOS expression and attenuates myocardial ischemia/reperfusion injury in diabetic rats. BioMed Research International 2011;2011.

۲۳۹- Lim KH, Lim D-J, Kim J-H. Ginsenoside-Re ameliorates ischemia and reperfusion injury in the heart: a hemodynamics approach. J Ginseng Res 2013;37:283.

۲۴۰- Park S, Ahn IS, Kwon DY, Ko BS, Jun WK. Ginsenosides Rb1 and Rg1 suppress triglyceride accumulation in 3T3-L1 adipocytes and enhance beta-cell insulin secretion and viability in Min6 cells via PKA-dependent pathways. Biosci Biotechnol Biochem 2008;72:2815-2823.

۲۴۱- Hwang JT, Lee MS, Kim HJ, Sung MJ, Kim HY, Kim MS, Kwon DY. Antiobesity effect of ginsenoside Rg3 involves the AMPK and PPAR-gamma signal pathways. Phytother Res 2009;23:262-266.

۲۴۲- Park D, Yoon M. Compound K, a novel ginsenoside metabolite, inhibits adipocyte differentiation in 3T3-L1 cells: Involvement of angiogenesis and MMPs. Biochem Biophys Res Commun 2012;422:263-267.

۲۴۳- Lee Y-S, Cha B-Y, Yamaguchi K, Choi S-S, Yonezawa T, Teruya T, Nagai K, Woo J-T. Effects of Korean white ginseng extracts on obesity in high-fat diet-induced obese mice. Cytotechnology 2010;62:367-376.

۲۴۴- Song YB, An YR, Kim SJ, Park HW, Jung JW, Kyung JS, Hwang SY, Kim YS. Lipid metabolic effect

of Korean red ginseng extract in mice fed on a high-fat diet. J Sci Food Agric 2012;92:388-396.

۲۴۵-  Kim HJ, Kang HJ, Seo JY, Lee CH, Kim Y-S, Kim J-S. Antiobesity effect of oil extract of ginseng.

Journal of medicinal food 2011;14:573-583.

۲۴۶- Rotshteyn Y, Zito SW. Application of modified in vitro screening procedure for identifying herbals

possessing sulfonylurea-like activity. Journal of ethnopharmacology 2004;93:337-344.

۲۴۷- Kim HY, Kim K. Protective effect of ginseng on cytokine-induced apoptosis in pancreatic beta-cells. J

Agric Food Chem 2007;55:2816-2823.

۲۴۸- Yuan HD, Chung SH. Protective effects of fermented ginseng on streptozotocin-induced pancreatic

beta-cell damage through inhibition of NF-kappaB. Int J Mol Med 2010;25:53-58.

۲۴۹- Yuan H-D, Kim JT, Kim SH, Chung SH. Ginseng and diabetes: the evidences from in vitro, animal

and human studies. J Ginseng Res 2012;36:27-39.

۲۵۰- Kang KS, Yamabe N, Kim HY, Park JH, Yokozawa T. Effects of heat-processed ginseng and its active

component ginsenoside 20(S)-Rg3 on the progression of renal damage and dysfunction in type 2 diabetic

Otsuka Long-Evans Tokushima Fatty rats. Biol Pharm Bull 2010;33:1077-1081.

۲۵۱- Lee WK, Kao ST, Liu IM, Cheng JT. Increase of insulin secretion by ginsenoside Rh2 to lower plasma

glucose in Wistar rats. Clin Exp Pharmacol Physiol 2006;33:27-32.

۲۵۲- Vuksan V, Stavro MP, Sievenpiper JL, Beljan-Zdravkovic U, Leiter LA, Josse RG, Xu Z. Similar

postprandial glycemic reductions with escalation of dose and administration time of American ginseng in

type 2 diabetes. Diabetes care 2000;23:1221-1226.

۲۵۳- Vuksan V, Sung M-K, Sievenpiper JL, Stavro PM, Jenkins AL, Di Buono M, Lee K-S, Leiter LA,

Nam KY, Arnason JT, et al. Korean red ginseng (Panax ginseng) improves glucose and insulin regulation in

well-controlled, type 2 diabetes: Results of a randomized, double-blind, placebo-controlled study of

efficacy and safety. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases 2008;18:46-56.

۲۵۴- Carr MN, Bekku N, Yoshimura H. Identification of anxiolytic ingredients in ginseng root using the

elevated plus-maze test in mice. European journal of pharmacology 2006;531:160-165.

۲۵۵- Lee B, Sur B, Cho SG, Yeom M, Shim I, Lee H, Hahm DH. Ginsenoside Rb1 rescues anxiety-like

responses in a rat model of post-traumatic stress disorder. J Nat Med 2016;70:133-144.

۲۵۶- Lee B-H, Kim H-J, Chung L, Nah S-Y. Ginsenoside Rg3 regulates GABAA receptor channel activity: Involvement of interaction with the γ۲ subunit. European journal of pharmacology 2013;705:119-125.

۲۵۷- Kim TW, Choi HJ, Kim NJ, Kim DH. Anxiolytic-like effects of ginsenosides Rg3 and Rh2 from red

ginseng in the elevated plus-maze model. Planta Med 2009;75:836-839.

۲۵۸- Wu CF, Liu YL, Song M, Liu W, Wang JH, Li X, Yang JY. Protective effects of

pseudoginsenoside-F11 on methamphetamine-induced neurotoxicity in mice. Pharmacology Biochemistry

and Behavior 2003;76:103-109.

۲۵۹- Oh HA, Kim DE, Choi HJ, Kim NJ, Kim DH. Anti-stress effects of 20(S)-protopanaxadiol and 20(S)-protopanaxatriol in immobilized mice. Biol Pharm Bull 2015;38:331-335.

۲۶۰- Yamada N, Araki H, Yoshimura H. Identification of antidepressant-like ingredients in ginseng root (Panax ginseng C.A. Meyer) using a menopausal depressive-like state in female mice: participation of 5-HT2A receptors. Psychopharmacology (Berl) 2011;216:589-599.

۲۶۱- Cui J, Jiang L, Xiang H. Ginsenoside Rb3 exerts antidepressant-like effects in several animal models. J Psychopharmacol 2012;26:697-713.

۲۶۲- Lee KJ, Ji GE. The effect of fermented red ginseng on depression is mediated by lipids. Nutr Neurosci 2014;17:7-15.

۲۶۳- Jiang B, Xiong Z, Yang J, Wang W, Wang Y, Hu Z-L, Wang F, Chen J-G. Antidepressant-like effects of ginsenoside Rg1 are due to activation of the BDNF signalling pathway and neurogenesis in the hippocampus. British journal of pharmacology 2012;166:1872-1887.

۲۶۴- Zhang H, Li Z, Zhou Z, Yang H, Zhong Z, Lou C. Antidepressant-like effects of ginsenosides: A comparison of ginsenoside Rb3 and its four deglycosylated derivatives, Rg3, Rh2, compound K, and 20(S)-protopanaxadiol in mice models of despair. Pharmacology Biochemistry and Behavior 2016;140:17-26.

۲۶۵- You Z, Yao Q, Shen J, Gu Z, Xu H, Wu Z, Chen C, Li L. Antidepressant-like effects of ginsenoside Rg3 in mice via activation of the hippocampal BDNF signaling cascade. J Nat Med 2017;71:367-379.

۲۶۶- Kang A, Hao H, Zheng X, Liang Y, Xie Y, Xie T, Dai C, Zhao Q, Wu X, Xie L, et al. Peripheral anti-inflammatory effects explain the ginsenosides paradox between poor brain distribution and anti-depression efficacy. Journal of neuroinflammation 2011;8:100-100.

۲۶۷- Wang X, Zeng C, Lin J, Chen T, Zhao T, Jia Z, Xie X, Qiu Y, Su M, Jiang T, et al. Metabonomics approach to assessing the modulatory effects of St John’s wort, ginsenosides, and clomipramine in experimental depression. J Proteome Res 2012;11:6223-6230.

۲۶۸-  Kim S, Rhim H. Ginsenosides inhibit NMDA receptor-mediated epileptic discharges in cultured hippocampal neurons. Arch Pharm Res 2004;27:524-530.

۲۶۹-  Zhu J, Jiang Y, Wu L, Lu T, Xu G, Liu X. Suppression of local inflammation contributes to the neuroprotective effect of ginsenoside Rb1 in rats with cerebral ischemia. Neuroscience 2012;202:342-351.

۲۷۰- Lu T, Jiang Y, Zhou Z, Yue X, Wei N, Chen Z, Ma M, Xu G, Liu X. Intranasal ginsenoside Rb1 targets the brain and ameliorates cerebral ischemia/reperfusion injury in rats. Biol Pharm Bull 2011;34:1319-1324.

۲۷۱- Zeng XS, Zhou XS, Luo FC, Jia JJ, Qi L, Yang ZX, Zhang W, Bai J. Comparative analysis of the neuroprotective effects of ginsenosides Rg1 and Rb1 extracted from Panax notoginseng against cerebral ischemia. Can J Physiol Pharmacol 2014;92:102-108.

۲۷۲- Xie C-L, Li J-H, Wang W-W, Zheng G-Q, Wang L-X. Neuroprotective effect of ginsenoside-Rg1 on cerebral ischemia/reperfusion injury in rats by downregulating protease-activated receptor-1 expression. Life sciences 2015;121:145-151.

۲۷۳- Zhou Y, Li H-q, Lu L, Fu D-l, Liu A-j, Li J-h, Zheng G-q. Ginsenoside Rg1 provides neuroprotection against blood brain barrier disruption and neurological injury in a rat model of cerebral ischemia/reperfusion through downregulation of aquaporin 4 expression. Phytomedicine 2014;21:998-1003.

۲۷۴-  Yang Y, Li X, Zhang L, Liu L, Jing G, Cai H. Ginsenoside Rg1 suppressed inflammation and neuron apoptosis by activating PPARγ/HO-1 in hippocampus in rat model of cerebral ischemia-reperfusion injury. International journal of clinical and experimental pathology 2015;8:2484-2494.

۲۷۵-  Bao C, Wang Y, Min H, Zhang M, Du X, Han R, Liu X. Combination of ginsenoside Rg1 and bone marrow mesenchymal stem cell transplantation in the treatment of cerebral ischemia reperfusion injury in rats. Cell Physiol Biochem 2015;37:901-910.

۲۷۶- Sun C, Lai X, Huang X, Zeng Y. Protective effects of ginsenoside Rg1 on astrocytes and cerebral ischemic-reperfusion mice. Biol Pharm Bull 2014;37:1891-1898.

۲۷۷-  He B, Chen P, Yang J, Yun Y, Zhang X, Yang R, Shen Z. Neuroprotective effect of 20(R)-ginsenoside Rg3 against transient focal cerebral ischemia in rats. Neuroscience letters 2012;526:106-111.

۲۷۸- Chen LM, Zhou XM, Cao YL, Hu WX. Neuroprotection of ginsenoside Re in cerebral ischemia-reperfusion injury in rats. J Asian Nat Prod Res 2008;10:439-445.

۲۷۹- Kim YH, Park KH, Rho HM. Transcriptional activation of the Cu,Zn-superoxide dismutase gene through the AP2 site by ginsenoside Rb2 extracted from a medicinal plant, Panax ginseng. J Biol Chem 1996;271:24539-24543.

۲۸۰- Chen F, Eckman EA, Eckman CB. Reductions in levels of the Alzheimer’s amyloid beta peptide after oral administration of ginsenosides. Faseb j 2006;20:1269-1271.

۲۸۱- Choi JG, Kim N, Huh E, Lee H, Oh MH, Park JD, Pyo MK, Oh MS. White Ginseng Protects Mouse Hippocampal Cells Against Amyloid-Beta Oligomer Toxicity. Phytother Res 2017;31:497-506.

۲۸۲- Shieh P-C, Tsao C-W, Li J-S, Wu H-T, Wen Y-J, Kou D-H, Cheng J-T. Role of pituitary adenylate cyclase-activating polypeptide (PACAP) in the action of ginsenoside Rh2 against beta-amyloid-induced inhibition of rat brain astrocytes. Neuroscience letters 2008;434:1-5.

۲۸۳- Kim H-J, Kim D-J, Shin E-J, Lee B-H, Choi S-H, Hwang S-H, Rhim H, Cho I-H, Kim H-C, Nah S-Y. Effects of gintonin-enriched fraction on hippocampal cell proliferation in wild-type mice and an APPswe/PSEN-1 double Tg mouse model of Alzheimer’s disease. Neurochemistry International 2016;101:56-65.

۲۸۴- Li H, Song J, Zhang J, Wang T, Yan Y, Tao Z, Li S, Zhang H, Kang T, Yang J. Ginseng Protein Reverses Amyloid Beta Peptide and H2 O2 Cytotoxicity in Neurons, and Ameliorates Cognitive Impairment in AD Rats Induced by a Combination of D-Galactose and AlCl3. Phytother Res 2017;31:284-295

۲۸۵- Jang M, Lee MJ, Kim CS, Cho I-H. Korean Red Ginseng Extract Attenuates 3-Nitropropionic Acid-Induced Huntington’s-Like Symptoms. Evidence-based complementary and alternative medicine : eCAM 2013;2013:237207-237207.

۲۸۶- Hu S, Han R, Mak S, Han Y. Protection against 1-methyl-4-phenylpyridinium ion (MPP+)-induced apoptosis by water extract of ginseng (Panax ginseng C.A. Meyer) in SH-SY5Y cells. Journal of ethnopharmacology 2011;135:34-42.

۲۸۷- González-Burgos E, Fernández-Moriano C, Lozano R, Iglesias I, Gómez-Serranillos MP. Ginsenosides Rd and Re co-treatments improve rotenone-induced oxidative stress and mitochondrial impairment in SH-SY5Y neuroblastoma cells. Food and Chemical Toxicology 2017;109:38-47.

۲۸۸-

۲۸۹-

۲۹۰- Yu S-Y, Yoon B-R, Lee Y-J, Lee JS, Hong H-D, Lee Y-C, Kim Y-C, Cho C-W, Kim K-T, Lee O-H. Inhibitory effect of high temperature- and high pressure-treated red ginseng on exercise-induced oxidative stress in ICR mouse. Nutrients 2014;6:1003-1015.

۲۹۱- Lee S-H, Choi K-H, Cha K-M, Hwang S-Y, Park U-K, Jeong M-S, Hong J-Y, Han C-K, In G, Kopalli SR, et al. Protective effects of Korean Red Ginseng against sub-acute immobilization stress-induced testicular damage in experimental rats. J Ginseng Res 2019;43:125-134.

۲۹۲- Eskandari M, Jani S, Kazemi M, Zeighami H, Yazdinezhad A, Mazloomi S, Shokri S. Ameliorating Effect of Ginseng on Epididymo-Orchitis Inducing Alterations in Sperm Quality and Spermatogenic Cells Apoptosis following Infection by Uropathogenic Escherichia coli in Rats. Cell journal 2016;18:446-457.

۲۹۳- Jang M, Min JW, In JG, Yang DC. Effects of red ginseng extract on the epididymal sperm motility of mice exposed to ethanol. Int J Toxicol 2011;30:435-442.

۲۹۴- Wang X, Chu S, Qian T, Chen J, Zhang J. Ginsenoside Rg1 Improves Male Copulatory Behavior Via Nitric Oxide/Cyclic Guanosine Monophosphate Pathway. The journal of sexual medicine 2010;7:743-750.

۲۹۵- Tsai SC, Chiao YC, Lu CC, Wang PS. Stimulation of the secretion of luteinizing hormone by ginsenoside-Rb1 in male rats. Chin J Physiol 2003;46:1-7.

۲۹۶- Barton DL, Liu H, Dakhil SR, Linquist B, Sloan JA, Nichols CR, McGinn TW, Stella PJ, Seeger GR, Sood A. Wisconsin Ginseng (Panax quinquefolius) to improve cancer-related fatigue: a randomized, double-blind trial, N07C2. Journal of the National Cancer Institute 2013;105:1230-1238.

۲۹۷- Lo Y-T, Tsai Y-H, Wu S-J, Chen J-R, Chao JC-J. Ginsenoside Rb1 inhibits cell activation and liver fibrosis in rat hepatic stellate cells. Journal of medicinal food 2011;14:1135-1143.

۲۹۸- Chan L, Yue PY, Wong Y, Wong RN. MicroRNA-15b contributes to ginsenoside-Rg1-induced angiogenesis through increased expression of VEGFR-2. Biochemical pharmacology 2013;86:392-400.

۲۹۹- Lee YJ, Lee S, Ho JN, Byun S-S, Hong SK, Lee SE, Lee E. Synergistic antitumor effect of ginsenoside Rg3 and cisplatin in cisplatin‑resistant bladder tumor cell line. Oncology reports 2014;32:1803-1808.

۳۰۰- Yuan Z, Jiang H, Zhu X, Liu X, Li J. Ginsenoside Rg3 promotes cytotoxicity of Paclitaxel through inhibiting NF-κB signaling and regulating Bax/Bcl-2 expression on triple-negative breast cancer. Biomedicine & Pharmacotherapy 2017;89:227-232.

۳۰۱- Kim B-M, Kim D-H, Park J-H, Surh Y-J, Na H-K. Ginsenoside Rg3 inhibits constitutive activation of NF-κB signaling in human breast cancer (MDA-MB-231) cells: ERK and Akt as potential upstream targets. Journal of cancer prevention 2014;19:23.

۳۰۲- Zou Y, Liu P. Ginsenoside-Rg5 inhibits proliferation of the breast carcinoma cells through promotion of the proteins involved in AMP kinase pathway. Int J Clin Exp Med 2016;9:17664-17669.

۳۰۳- Yang J, Yuan D, Xing T, Su H, Zhang S, Wen J, Bai Q, Dang D. Ginsenoside Rh2 inhibiting HCT116 colon cancer cell proliferation through blocking PDZ-binding kinase/T-LAK cell-originated protein kinase. Journal of ginseng research 2016;40:400-408.

۳۰۴- Han S, Jeong AJ, Yang H, Kang KB, Lee H, Yi EH, Kim B-H, Cho C-H, Chung JW, Sung SH. Ginsenoside 20 (S)-Rh2 exerts anti-cancer activity through targeting IL-6-induced JAK2/STAT3 pathway in human colorectal cancer cells. Journal of ethnopharmacology 2016;194:83-90.

۳۰۵- Kwak J-H, Pyo JS. Characterization of apoptosis induced by ginsenosides in human lung cancer cells. Analytical Letters 2016;49:843-854.

۳۰۶- Kim AD, Kang KA, Zhang R, Lim CM, Kim HS, Kim DH, Jeon YJ, Lee CH, Park J, Chang WY. Ginseng saponin metabolite induces apoptosis in MCF-7 breast cancer cells through the modulation of AMP-activated protein kinase. Environmental Toxicology and Pharmacology 2010;30:134-140.

۳۰۷- Dougherty U, Mustafi R, Wang Y, Musch MW, Wang C-Z, Konda VJ, Kulkarni A, Hart J, Dawson G, Kim KE. American ginseng suppresses Western diet-promoted tumorigenesis in model of inflammation-associated colon cancer: role of EGFR. BMC complementary and alternative medicine 2011;11:111.

۳۰۸- Shin D-H, Leem D-G, Shin J-S, Kim J-I, Kim K-T, Choi SY, Lee M-H, Choi J-H, Lee K-T. Compound K induced apoptosis via endoplasmic reticulum Ca2+ release through ryanodine receptor in human lung cancer cells. Journal of ginseng research 2018;42:165-174.

۳۰۹- Bi X, Xia X, Mou T, Jiang B, Fan D, Wang P, Liu Y, Hou Y, Zhao Y. Anti-tumor activity of three ginsenoside derivatives in lung cancer is associated with Wnt/β-catenin signaling inhibition. European journal of pharmacology 2014;742:145-152.

۳۱۰- Mai TT, Moon J, Song Y, Viet PQ, Van Phuc P, Lee JM, Yi T-H, Cho M, Cho SK. Ginsenoside F2 induces apoptosis accompanied by protective autophagy in breast cancer stem cells. Cancer Letters 2012;321:144-153

۳۱۱- Hwang JA, Hwang MK, Jang Y, Lee EJ, Kim J-E, Oh MH, Shin DJ, Lim S, og Ji G, Oh U. 20-O-β-d-glucopyranosyl-20 (S)-protopanaxadiol, a metabolite of ginseng, inhibits colon cancer growth by targeting TRPC channel-mediated calcium influx. The Journal of nutritional biochemistry 2013;24:1096-1104.

 

۳۱۲-  Seo JY, Lee CW, Choi DJ, Lee J, Lee JY, Park YI. Ginseng marc-derived low-molecular weight oligosaccharide inhibits the growth of skin melanoma cells via activation of RAW264. 7 cells. International immunopharmacology 2015;29:344-353.

۳۱۳- Jiao L, Zhang X, Li B, Liu Z, Wang M, Liu S. Anti-tumour and immunomodulatory activities of oligosaccharides isolated from Panax ginseng CA Meyer. International journal of biological macromolecules 2014;65:229-233.

 

۳۱۴- Yao C-J, Chow J-M, Chuang S-E, Chang C-L, Yan M-D, Lee H-L, Lai I-C, Lin P-C, Lai G-M. Induction of Forkhead Class box O3a and apoptosis by a standardized ginsenoside formulation, KG-135, is potentiated by autophagy blockade in A549 human lung cancer cells. Journal of ginseng research 2017;41:247-256.

 

۳۱۵- Chung HS, Lee YC, Kyung Rhee Y, Lee SY. Consumer acceptance of ginseng food products. Journal of food science 2011;76:S516-S522.

 

۳۱۶- Kim W. Drinking culture of elderly Korean immigrants in Canada: A focus group study. Journal of cross-cultural gerontology 2009;24:339.

 

۳۱۷- Liu Y, Wang X, Wang L, Chen X, Pang X, Han J. A nucleotide signature for the identification of American ginseng and its products. Frontiers in Plant Science 2016;7:319.

[/vc_toggle][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهی در مورد “کاربردهای جینسینگ در صنعت داروسازی

  1. Profile گفت:

    Thanks for any other informative blog. The place else may just I get that
    type of information written in such an ideal means? I have a project that I’m simply
    now operating on, and I’ve been on the look out for such information.

    1. mehdisabetahd گفت:

      How can I help you?

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *